Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Engelse pointer

Pointer-white-background Pointer-jacht Een jonge atletische pointer klaar voor een wedstrijd Pointer-running Een jonge pointer die hoopt op een traktatie Een jonge sterke pointer klaar om te springen Pointer-puppy Pointer-luisteren Wijzer-op-sofa

Geschiedenis


De Engelse pointer is ontstaan in de 17e eeuw en is een kruising tussen Spaanse poiter met waarschijnlijk de bloodhound en greyhound. Het doel was een atletische hond tot stand te brengen die wild kon lokaliseren. Ze lokaliseerden vaak hazen, waarna windhonden werden losgelaten om erop te jagen. Later werd setter-bloed toegevoegd voor het temperament. Dit resulteerde in een uitstekende werkhond en een geweldige gezinshond. Ze doen het buitengewoon goed in wedstrijden, zoals Pointing field trials.

Gedrag


De pointer is liefdevol, loyaal en rustig en geschikt voor een zeer actieve gezinnen. Ze zijn zelden agressief en gaan goed samen met andere honden, katten en kinderen. Ze kunnen ondeugend zijn en iets nodig hebben om ze bezig te houden als ze langere tijd alleen worden gelaten, maar verwelkomen vreemden en zullen aanslaan als er iemand voor de deur staat. Socialiseer ze vanaf jonge leeftijd. Over het algemeen is dit een een positief en tevreden ras. Als ze te lang alleen worden gelaten zullen ze hun eigen entertainment verzinnen, dus benchtraining wordt geadviseerd om materiële schade te voorkomen.

Hun training moet consistent maar liefdevol zijn, aangezien ze zich zullen terugtrekken als er harde woorden worden gebruikt. Ze zijn gefokt om onafhankelijk te denken en hebben dan ook enige tijd nodig hebben om zich realiseren wat u van hen vraagt. Ze reageren het beste op positieve stimulaties en snacks, maar kunnen koppig zijn. Spelen en beloningen zijn belangrijk tijdens de training; daag ze zowel fysiek als mentaal uit om ze bij de les te houden. Als werkhonden hebben ze leiderschap nodig. Ze zijn goed is het opvolgen van commando's, hoewel ze ook onafhankelijk kunnen werken. Ze luisteren uitstekend naar het commando "hier".

Pointers hebben veel beweging nodig. Een kort ommetje is niet voldoende, ze moeten minstens een uur per dag kunnen rennen. Pointers hebben de neiging om stil te staan en te 'pointen' wanneer ze iets op het spoor zijn. Het is daarom belangrijk in de gaten te houden waar ze zijn, omdat ze niet bewegen of geen geluid maken als ze iets hebben gevonden. Competitie is een goede manier om ze gelukkig te houden. Pointers zijn geweldige hardloopmaatjes. Als ze eenmaal hebben gelopen, kruipen ze graag naast u op de bank. Hoe meer beweging ze krijgen, des te gelukkiger ze zijn.

De gladde vacht is gemakkelijk schoon te houden en vereist slechts af en toe een kambeurt met een harde borstel. Deze honden verharen gemiddeld.

Pointers zijn tamelijk gezonde honden, al kunnen ze last hebben van heupdysplasie, epilepsie en huidaandoeningen. Door hun hangende oren kunnen ze oorproblemen ontwikkelen, zoals mijten.

Karakter


Pointers hebben een moedig en zachtaardig karakter. Ze houden van familie, accepteren andere dieren en zijn beleefd tegen vreemden. Ze kunnen levendig en onstuimig zijn, dus hebben ze een continue training nodig om ze binnenshuis kalm te houden. Ze kunnen soms te springerig zijn voor kleinere kinderen of oudere mensen, waarmee rekening moet worden gehouden bij het uitkiezen van een voor u geschikt hondenras. Geef ze voldoende beweging en socialisatie om ervoor te zorgen dat ze zich tot fijne honden ontwikkelen.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar Engelse pointers mee te maken kunnen krijgen zijn onder andere heup- en elleboogdysplasie, progressieve retina atrofie (degeneratie van het netvlies), allergieën, hypothyreoïdie en hartziekten.

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 12 - 14 jaar
 • Gewicht ca.: 23 - 34 kg
 • Hoogte: 53 - 61 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Laag
 • Vachtverzorging: eens per week
 • Stad of land: beide
 • Minimale woonoppervlakte: groot huis
 • Minimale tuinoppervlakte: grote tuin
 • Rastype: vogelhond
 • Maat: Large
 • Energieniveau: Hoog
 • Benodigde beweging: meer dan 2 uur

Engelse pointer afbeeldingen

Recente beoordelingen voor Engelse pointer


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.