Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Faraohond

Een GorGeoons teefje farao hound netjes zittend Een opgewonden faraohond, oren gespitst en klaar om te spelen Een mooie, jonge faraohond die zijn ranke lichaam laat zien. Een GorGeoliggende mannelijke faraohond met zijn mooie oren gespitst Twee gezonde, jonge faraohonden die geduldig wachten op wat aandacht Een mooi profiel van een gezonde, volwassen faraohond Een close up van de mooie korte vacht en grote, puntige oren van een faraohond Een gezonde vrouwelijke faraohond die op volle snelheid rent Een prachtige volwassen faraohond rustend, netjes liggend in het gras Drie faraohonden die hun prachtige spitse oren laten zien

Geschiedenis


De faraohond is een eeuwenoud hondenras waarvan het uiterlijk in de loop der jaren maar weinig is veranderd. Deze honden werden gebruik als wind- en jachthonden, karaktereigenschappen die ze hebben behouden. Lange tijd werd gedacht dat deze honden in Egypte waren ontstaan, maar uit DNA-onderzoek blijkt dat het ras afkomstig is uit Malta. De faraohond is de nationale hond van Malta. Het ras heeft een aantal opvallende eigenschappen, zoals glimlachen en blozen door enthousiasme (roze kleuren van oren en neus).

Gedrag


De faraohond is een geschikte hond voor gezinnen en kan zich goed aanpassen. Ze houden van aandacht van mensen en zullen hier actief om vragen. Met kinderen en grotere honden kunnen ze goed omgaan maar katten, kleine huisdieren en kleinere honden kunnen soms als een prooi worden gezien. Als ze hier echter van jongs af aan mee leren omgaan zal dit in de meeste gevallen geen probleem moeten zijn. Naar onbekenden kunnen ze zich gereserveerd opstellen en sommige honden zijn timide, dus het kan zinvol zijn om ze met zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken als ze jong zijn. Ze zijn speels en kunnen kattenkwaad uithalen, maar dit is nu eenmaal deel van hun vertederende karakter.

Faraohonden zijn gevoelig en kunnen slecht tegen elke vorm van confrontatie tussen mensen. Omdat ze zijn gefokt om te jagen kunnen ze eigenlijk alleen in een omheind gebied of aangelijnd worden uitgelaten. Hoe goed u uw hond ook heeft getraind, als ze iets zien (en dat zullen ze) gaan ze er razendsnel vandoor. Ze hebben een uitstekend uithoudingsvermogen en zullen hun prooi kilometers lang achtervolgen, uw wanhopige geroep negerend.

Door hun uitstekende gehoor zullen ze aanslaan bij het minste geringste geluid. Ze zijn slim al zullen ze zich vaak van de domme houden en hun eigen gang gaan. De training van deze honden is relatief eenvoudig, maar dit geldt niet voor het leren luisteren naar het commando 'hier'. Ze reageren het beste op een vriendelijke, belonings- en spelgerichte training, door harde woorden of behandeling zullen ze zich terugtrekken. Deze honden hebben dagelijks een behoorlijke hoeveelheid beweging nodig en zijn goede hardloopmaatjes.

Vanwege hun slanke bouw en dunne vacht houden faraohond niet van kou. In de winter hebben ze een hondenjas nodig en een zachte, warme mand om in te slapen. Als ze de slaapplek die u voor ze heeft gekozen niet aangenaam genoeg achten weten ze uw bed te vinden. Ze zijn gevoelig voor verdovingen en sommige honden hebben last van allergieën en huidaandoeningen. Over het algemeen is dit echter een gezond hondenras.

Karakter


De faraohond heeft een elegant en onafhankelijk karakter. Deze atletische hond heeft een sterk jachtinstinct, waardoor het lastig kan zijn om ze onaangelijnd te laten wandelen. Zodra ze iets horen, zien of ruiken zullen ze ervandoor gaan.

In huis hebben ze graag het comfort van een zacht, warm bed. Ze kunnen goed omgaan met kinderen en andere honden. Door hun jachtinstinct kunnen ze niet goed samen met katten worden gehouden.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar de faraohond mee te maken kan krijgen zijn onder andere botbreuken, allergieën en epilepsie.

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 12 - 14 jaar
 • Gewicht: 20 - 25 kg
 • Hoogte: 53 - 64 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: kort
 • Vachtverzorging: eens per week
 • Stad of land: land
 • Minimale woonoppervlakte: groot huis
 • Minimale tuinoppervlakte: grote tuin
 • Rastype: jachthond
 • Formaat: Large
 • Energieniveau: Medium
 • Benodigde beweging: meer dan 2 uur

Faraohond afbeeldingen

Recente beoordelingen voor Faraohond


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.