Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Faraohond

Geschiedenis

De faraohond is een eeuwenoud hondenras waarvan het uiterlijk in de loop der jaren maar weinig is veranderd. Deze honden werden gebruik als wind- en jachthonden, karaktereigenschappen die ze hebben behouden. Lange tijd werd gedacht dat deze honden in Egypte waren ontstaan, maar uit DNA-onderzoek blijkt dat het ras afkomstig is uit Malta. De faraohond is de nationale hond van Malta. Het ras heeft een aantal opvallende eigenschappen, zoals glimlachen en blozen door enthousiasme (roze kleuren van oren en neus).

Gedrag

De faraohond is een geschikte hond voor gezinnen en kan zich goed aanpassen. Ze houden van aandacht van mensen en zullen hier actief om vragen. Met kinderen en grotere honden kunnen ze goed omgaan maar katten, kleine huisdieren en kleinere honden kunnen soms als een prooi worden gezien. Als ze hier echter van jongs af aan mee leren omgaan zal dit in de meeste gevallen geen probleem moeten zijn. Naar onbekenden kunnen ze zich gereserveerd opstellen en sommige honden zijn timide, dus het kan zinvol zijn om ze met zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken als ze jong zijn. Ze zijn speels en kunnen kattenkwaad uithalen, maar dit is nu eenmaal deel van hun vertederende karakter.

Faraohonden zijn gevoelig en kunnen slecht tegen elke vorm van confrontatie tussen mensen. Omdat ze zijn gefokt om te jagen kunnen ze eigenlijk alleen in een omheind gebied of aangelijnd worden uitgelaten. Hoe goed u uw hond ook heeft getraind, als ze iets zien (en dat zullen ze) gaan ze er razendsnel vandoor. Ze hebben een uitstekend uithoudingsvermogen en zullen hun prooi kilometers lang achtervolgen, uw wanhopige geroep negerend.

Door hun uitstekende gehoor zullen ze aanslaan bij het minste geringste geluid. Ze zijn slim al zullen ze zich vaak van de domme houden en hun eigen gang gaan. De training van deze honden is relatief eenvoudig, maar dit geldt niet voor het leren luisteren naar het commando 'hier'. Ze reageren het beste op een vriendelijke, belonings- en spelgerichte training, door harde woorden of behandeling zullen ze zich terugtrekken. Deze honden hebben dagelijks een behoorlijke hoeveelheid beweging nodig en zijn goede hardloopmaatjes.

Vanwege hun slanke bouw en dunne vacht houden faraohond niet van kou. In de winter hebben ze een hondenjas nodig en een zachte, warme mand om in te slapen. Als ze de slaapplek die u voor ze heeft gekozen niet aangenaam genoeg achten weten ze uw bed te vinden. Ze zijn gevoelig voor verdovingen en sommige honden hebben last van allergieën en huidaandoeningen. Over het algemeen is dit echter een gezond hondenras.

Karakter

De faraohond heeft een elegant en onafhankelijk karakter. Deze atletische hond heeft een sterk jachtinstinct, waardoor het lastig kan zijn om ze onaangelijnd te laten wandelen. Zodra ze iets horen, zien of ruiken zullen ze ervandoor gaan.

In huis hebben ze graag het comfort van een zacht, warm bed. Ze kunnen goed omgaan met kinderen en andere honden. Door hun jachtinstinct kunnen ze niet goed samen met katten worden gehouden.

Gezondheidsproblemen

Gezondheidsproblemen waar de faraohond mee te maken kan krijgen zijn onder andere botbreuken, allergieën en epilepsie.

Rasinformatie

 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 12 - 14 jaar
 • Gewicht: 20 - 25 kg
 • Hoogte: 53-64 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: kort
 • Vachtverzorging: eens per week
 • Stad of land: land
 • Minimale woonoppervlakte: groot huis
 • Minimale tuinoppervlakte: grote tuin
 • Rastype: jachthond
 • Formaat: groot
 • Energieniveau: medium
 • Benodigde beweging: meer dan 2 uur

Verwante producten

Faraohond afbeeldingen

Recente beoordelingen voor Faraohond

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit ras. Klik hier om een beoordeling te schrijven.