Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Bolognezer

Een schattige bolognese zit Het hoofd van een mooie bolognezer Een jonge en pluizige bolognese Een brutale bolognese die zijn haar laat knippen Een knappe bolognese zittend op het gras Een gelukkige bolognees die zijn haar laat doen

Geschiedenis


De Bolognezer is nauw verwant aan de bichon frisé en is afkomstig uit de Italiaanse stad Bologna. In het Middellandse-Zeegebied werden grote waterhonden gekruist met kleine witte honden om de Barbichons (later Bichons genoemd) tot stand te brengen, waarvan de Bolognezer een voorbeeld is. Ze werden gefokt om als schoothondjes te dienen voor de rijke dames en werden binnen de gegoede standen vaak cadeau gegeven. Na de Tweede Wereldoorlog verloor het ras aan populariteit maar door de inzet van een aantal fokkers is het ras in stand gebleven.

Gedrag


De Bolognezer is een lieve, aanhankelijke hond die het fijn vindt om op schoot te zitten en te worden geknuffeld. Ze zijn erg geduldig en happen zelden, iets wat bij kleinere honden wel voor kan komen. Ze houden van kinderen en vinden het leuk om met ze te spelen, hoewel met mate. Vaak zullen ze meer naar één persoon trekken, al krijgen ze graag aandacht van iedereen die het ze wil geven. Wanneer er iemand aan de deur staat zullen ze aanslaan en ze kunnen wat gereserveerd zijn naar onbekenden. Bolognezers gaan doorgaans goed samen met katten en andere honden, als ze hier op jonge leeftijd mee hebben leren omgaan. Ze vinden het heerlijk om bij u op schoot te liggen en weten altijd de beste en zachtste plek te vinden om te slapen.

Zoals veel kleine honden, denken ook bolognezers vaak dat ze de leider van de roedel zijn. Ze hebben een eerlijke, consequente training nodig en leren makkelijk nieuwe trucjes. Ze zullen proberen u om hun pootje te winden, maar het is van belang dat u strikt bent om problemen te voorkomen. Veel eigenaren zijn geneigd deze hond te verwennen en ze als een klein kind te behandelen. Dit is echter vragen om moeilijkheden en zal leiden tot een vinnige hond. bolognezers houden van goedkeuring en willen u graag behagen waardoor deze hond makkelijk is te trainen.

Bolognezers hebben geen hoog energielevel maar moeten wel regelmatig worden uitgelaten om te voorkomen dat ze overgewicht krijgen. Een aantal korte wandelingen per dag en een aantal intensieve speelsessies in huis is doorgaans genoeg om ze te vermoeien en fit te houden. Over het algemeen luisteren ze goed naar het commando 'hier' en zullen ze niet ver afdwalen. Tijdens het wandelen genieten ze van de aanwezigheid van andere honden waarmee ze graag zullen spelen. Ze kunnen wat ruw zijn tijdens het spelen, heel anders dan de hond die net nog ontspannen bij u op schoot lag te slapen!

De vacht van deze hond verhaart weinig maar moet regelmatig worden gekamd om deze wit te houden. Het zijn vrij schone honden en daarom geschikt voor mensen die aan een allergie lijden.

De Bolognezer is een gezond ras dat oud wordt, al kunnen ze last hebben van patella luxatie en gebitsproblemen (zoals veel kleine rassen). Om gebitsproblemen te voorkommen is het verstandig om de tanden van deze hond regelmatig te poetsen.

Karakter


Bolognezers zijn gezelschapsdieren met een attent karakter. Ze willen altijd bij u in de buurt zijn en vinden het vreselijk om alleen te worden gelaten. Dit in een mate dat ze bezitterig over u kunnen zijn en heel ongelukkig worden wanneer ze alleen worden gelaten. Het zijn rustige huisgenoten die door hun intelligentie goed getraind kunnen worden en verrassend behendig zijn. Een dagelijkse wandeling van gemiddelde duur is voor deze goedaardige hond voldoende.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar Bolognezers mee te maken kunnen krijgen zijn allergieën, oorinfecties, progressive retina atrophie (PRA: degeneratie van het netvlies dat kan leiden tot blindheid), legg Calve perthes (degeneratie van de heupkop dat tot verlamming en gezwollen gewrichten kan leiden) en nierstenen.

Rasinformatie


 • Status: Bedreigd
 • Levensverwachting: 10 - 14 jaar
 • Gewicht ca.: 2,7 - 6,4 kg
 • Hoogte: 25 - 30 cm
 • Zeldzaam: Ja
 • Vacht: lang
 • Vachtverzorging: dagelijks
 • Stad of land: Land
 • Minimale woonoppervlakte: appartement
 • Minimale tuinoppervlakte: geen tuin
 • Rastype: schoothondje
 • Maat: Small
 • Energieniveau: Medium

Bolognezer afbeeldingen

Recente beoordelingen voor Bolognezer


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.