Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Boxer

Een boxer reu met een mooie zachte vacht die pronkt met zijn mooie, spitse oren Een bokser op een west-afrikaanse postzegel Een bokser op een oost-europese postzegel Een schattige boxerhond met diepbruine ogen en gecoupeerde oren Een close up van een knappe boxerhond met slappe lippen en puntige oren Een mooie boxer zittend op het strand Een bokser die het strand oprent Een knappe boxer uit op een wandeling Een gelukkige boxer die het strand op stuitert Een gelukkige boxer die gaat zitten tijdens een wandeling

Geschiedenis


De boxer is een Duits hondenras en is waarschijnlijk het resultaat van een kruising tussen de Duitse bullenbeisser en de buldog. Het ras werd aan het einde van de negentiende eeuw tot stand gebracht om ingezet te worden als slagers hond om het vee in de slachthuizen in bedwang te houden. Rond 1903 werden boxers in Amerika geïntroduceerd. Ze werden gebruikt als koerieshond voor het overbrengen van pakketjes en als waakhond tijdens de Eerste Wereldoorlog. De Amerikaanse soldaten raakten tijdens de Tweede Wereldoorlog onder de indruk van het ras en namen de boxer na de oorlog mee naar huis. Boxers staan op de zevende plaats van meest populaire hondenrassen in Amerika.

Gedrag


Boxers zijn van nature waakhonden die u zeker zullen laten weten wanneer er iemand voor de deur staat. Ze zijn beschermend over hun gezin maar met de juiste training kan dit binnen de perken worden gehouden. Het zijn goede en speelse gezinshonden die geduldig zijn met kinderen. Aanvankelijk kunnen ze wat op hun hoede zijn richting onbekenden al zullen ze over het algemeen iedereen accepteren die u in huis uitnodigt. Wanneer ze hier op jonge leeftijd mee leren omgaan zullen de meeste boxers goed samengaan met andere huisdieren/katten. Boxers zijn nieuwsgierige, actieve honden die willen weten wat er om hen heen gebeurt. Het zijn sociale honden die contact met mensen houden waardoor ze u vaak als een schaduw zullen volgen. Ze willen aandacht en hebben er een hekel aan om genegeerd te worden. Ze eisen achter hun oren gekriebeld te worden, knuffels en een aai over hun buik. Boxers zijn blije, enthousiaste honden die vanwege hun liefde voor aandacht vrij makkelijk te trainen zijn. Door te spelen, positieve stimulatie en wat snacks is deze hond snel tot een redelijk niveau te trainen. Boxers leren niet bijzonder snel maar zijn u graag trouw, al zullen ze soms hun grenzen proberen op te zoeken. Een eerlijke, consistente training is van belang voor deze gevoelige maar soms eigenwijze honden. Een te ruwe training zal de rebel in ze naar boven brengen. Ze zijn goed in agility, obedience en waaktraining.

Een boxer wordt langzaam volwassen, doorgaans pas rond een jaar of 3. Ze staan erom bekend ondeugend te kunnen zijn maar dit kan worden voorkomen door ze voldoende beweging en afleiding te geven. Deze energieke honden hebben een paar keer per dag een redelijke wandeling nodig. Het zijn lieve en leuke honden die toegewijd zijn aan hun gezin. Boxers die niet geleerd hebben alleen te zijn kunnen last hebben van verlatingsangst en het kan daarom goed zijn deze hond samen met een andere hond te houden.

Boxers hebben een korte, gladde vacht die weinig verzorging nodig heeft. Eens per week borstelen is meestal voldoende om de vacht netjes te houden.

Karakter


Boxers hebben een bijzonder lief, leuk en levendig karakter. Een introverte boxer bestaat niet. Tot lang na hun puppytijd zullen boxers enthousiast, springerig en spontaan blijven. Deze nieuwsgierige en alerte hond vormt een hechte band met zijn gezin.

Over het algemeen kunnen deze honden goed samenleven met andere huisdieren al kunnen ze agressie tonen naar vreemde honden. Deze goede gezinshond doet de hele dag maar wat graag mee met spelende kinderen. Het is dan ook geen toeval dat dit ras in Nederland en België nog altijd zeer geliefd is!

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar boxers mee te maken kunnen krijgen zijn onder andere heupdysplasie, hartproblemen, oogproblemen, maagtorsies en bepaalde kankersoorten.

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 9 - 10 jaar
 • Gewicht ca.: 25 - 32 kg
 • Hoogte: 53 - 64 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Laag
 • Vachtverzorging: eens per week
 • Stad of land: beide
 • Minimale woonoppervlakte: groot huis
 • Minimale tuinoppervlakte: grote tuin
 • Rastype: werkhond
 • Maat: Large
 • Energieniveau: Hoog
 • Benodigde beweging: meer dan 2 uur

Boxer afbeeldingen

Boxers zijn de beste! zoveel karakter- zulke karakters!

Recente beoordelingen voor Boxer


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.