Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Zweedse lappenhond

Geschiedenis


De Zweedse lappenhond bestaat al duizenden jaren en werd gefokt door de Sami in Lapland om hun rendieren te beschermen. Later gebruikten de Sami de honden om rendieren te hoeden en werden ze als huisdier gehouden. Samen met de malamute en Siberische husky wordt de Zweedse lappenhond geclassificeerd als spitz. Hun intelligentie maakt het veelzijdige honden. Buiten Scandinavië zijn ze vrij zeldzaam

Gedrag


De Zweedse lappenhond is een aanhankelijke en levendige metgezel. Het zijn fijne huisdieren die goed kunnen omgaan met kinderen, andere huisdieren en honden als ze hiermee zijn opgegroeid. Ze zijn alert en zullen u waarschuwen als er iemand voor de deur staat. Blaffen kan een probleem zijn omdat ze hierop zijn gefokt, om zo de aandacht van rendieren te trekken. Training kan hier echter bij helpen. Ze zijn op hun hoede in de buurt van onbekenden. Door van jongs af aan mensen bij u thuis uit te nodigen kunt u ze hieraan laten wennen. Zweedse lappenhonden zijn speels met kinderen en zelden agressief. Ze zijn tevreden in huis en komen graag bij u op de bank zitten om te slapen en knuffelen.

Lappenhonden zijn slim en werken graag. Begin met hun training al het nog puppy's zijn zodat ze eraan wennen dat u de leiding heeft. Ze zijn onafhankelijk, zoals de meest spitzen, en hebben daarom een strikte en consequente training nodig. Veel lappenhonden doen mee aan herding trials, agility competities en zijn bijzonder goed in obedience. Ze kunnen eigenwijs zijn en door ze voldoende uitdaging te geven houdt u ze gelukkig en voorkomt u ongewenst gedrag. Ze behagen u graag, wat helpt bij hun training.

De Zweedse lappenhond is gefokt om te werken en rennen en heeft dan ook veel beweging nodig. Ze vinden het niet fijn om te lang alleen te worden gelaten en zijn graag in de buurt van mensen. Dagelijks minimaal een uur wandelen zorgt ervoor dat ze fit blijven, door in huis met ze te spelen geeft u ze voldoende mentale uitdaging. Ze kunnen uren wandelen en rennen en zijn goede hardloopmaatjes. Ze luisteren goed naar het commando 'hier' en commando's van hun eigenaren (meestal). Ze kunnen goed omgaan en zijn speels met andere honden en als ze goed zijn gesocialiseerd, tonen ze zelden agressie.

Omdat ze afkomstig zijn uit koudere klimaten en een dikke vacht hebben, gedijen ze niet zo goed bij warm weer. Ze zoeken een koele plek om te slapen en mogen niet op het warmste moment van de dag worden uitgelaten (zoals geldt voor alle honden). De vacht moet regelmatig worden gekamd om dode haren te verwijderen. Ze verharen veel en ook als u ze regelmatig kamt zult u overal in huis haren vinden.

Gezondheidsproblemen


Dit sterke ras heeft relatief vaak last van progressieve retina atrofie. Dit dient regelmatig te worden gecontroleerd.

Rasinformatie


  • Status: gangbaar
  • Levensverwachting: 12 - 13 jaar
  • Gewicht ca.: 16 - 23 kg
  • Hoogte: 41 - 51 cm
  • Zeldzaam: Nee

Zweedse lappenhond afbeeldingen

Zweedse lapphund

Recente beoordelingen voor Zweedse lappenhond


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.