Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Segugio Italiano

Geschiedenis


De Segugio Italiano is een hondenras dat al duizenden jaren bestaat. Boeren gebruikten deze hond om konijnen en hazen te lokaliseren en op ze te jagen. Ze staan erom bekend andere dieren te negeren. Oorspronkelijk werd de segugio Italiano in roedels gebruikt om op wilde zwijnen te jagen, maar toen deze verdwenen veranderde dit in de jacht op hazen. Ze hebben een sterke reukzin. In hun thuisland Italië komt dit ras vrij veel voor (het behoort tot de top-10 Italiaanse hondenrassen) maar kent daarbuiten geen grote bekendheid. Van dit ras bestaat een ruwharige en een kortharige variant. Ze worden voornamelijk gehouden als werkhond en veel minder als huisdier.

Gedrag


De segugio die al eeuwen met mensen werkt vindt het fijn om bij mensen in de buurt te zijn en is een goede gezinshond. Binnenshuis zijn ze stil en kunnen goed omgaan met kinderen, andere honden en huisdieren als ze hier vanaf jonge leeftijd kennis mee hebben gemaakt. Ze zullen u waarschuwen wanneer er iemand aan de deur staat maar zullen onbekenden meestal begroeten. Het zijn goede waakhonden, maar zijn aanhankelijk naar bijna iedereen die ze tegenkomen. Ze vinden het niet fijn om te lang alleen te worden gelaten en willen weten wat er om ze heen gebeurt. Deze gevoelige honden vinden het niet fijn wanneer er ruzies zijn binnen het gezin en voelen wanneer er spanningen zijn. Segugios vinden het onprettig om van mensen te worden afgesloten en kunnen dan destructief gedrag gaan vertonen en gaan blaffen. Laat ze er op jonge leeftijd aan wennen om alleen te zijn door ze voor korte periodes alleen te laten. Benchtraining kan hierbij helpen omdat het ze een veilige plek geeft wanneer u niet aanwezig bent.

Begin op jonge leeftijd met het trainen van deze hond, die een natuurlijk vermogen heeft om te leren en u graag bekoort. Ze kunnen soms tegendraads zijn, maar dit is vaak het gevolg van verveling wanneer ze herhaaldelijk hetzelfde moeten doen. Door de training kort en leuk te houden zorgt u ervoor dat deze hond oppakt wat u hem wilt leren. De beste manier om deze hond dingen te leren is door met hem te spelen, hem te belonen en positief te stimuleren. Wees consequent en beloon deze hond, corrigeer hem nooit te ruw.

De segugio Italiano heeft veel energie en heeft dagelijks lange wandelingen nodig. Ze hebben een uitzonderlijk goed uithoudingsvermogen en zijn een goed hardloopmaatje. Hun reukzin is vergelijkbaar met dat van een speurhond. Tijdens een wandeling kunnen ze er dus zomaar vandoor gaan om een prooi te achtervolgen. Het is daarom aan te raden deze hond aan een lange lijn of in een veilig gebied uit te laten om te voorkomen dat hij ontsnapt. Ze vinden het heerlijk om te rennen maar begrijpen niet echt dat wegen gevaarlijk zijn, zeker niet wanneer ze een geur op het spoor zijn. Wanneer ze uit zijn geweest vinden ze het prima om thuis in de buurt van hun eigenaren te zijn en te slapen, al zijn ze waarschijnlijk het meest geschikt voor een leven op het platteland.

Segugio Italianos kennen als ras geen veelvoorkomende gezondheidsproblemen.

Hun vacht moet zo nu en dan worden gekamd om dode haren te verwijderen. Nagels dienen kort te worden gehouden.

Rasinformatie


  • Status: gangbaar
  • Levensverwachting: 11 - 14 jaar
  • Gewicht ca.: 18 - 27 kg
  • Hoogte: 48 - 59 cm
  • Zeldzaam: Nee

Segugio Italiano afbeeldingen

Recente beoordelingen voor Segugio Italiano


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.