Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Old English sheepdog

Een volwassen wordende traditionele zwart-witte oude engelse herdershond die pronkt met zijn franje Een kortharige grijze en witte oude engelse herdershond die netjes zit Een oude engelse herdershond, mooi zittend, wachtend op een commando Een gezonde, jonge oude engelse herdershond, wachtend op wat aandacht Een prachtige oude engelse herdershond puppy, netjes liggend op de grond Een jonge, volwassen oude engelse herdershond, pronken met zijn Goed verzorgde vacht

Geschiedenis


De old English sheepdog is ontstaan in west Engeland aan het einde van de achttiende eeuw, al is de precieze herkomst van het ras niet bekend. Er wordt verondersteld dat het ras is voortgekomen uit een kruising tussen lokale veedrijvers honden en de bearded collie. Aanvankelijk werden deze honden, die in 1873 voor het eerst werden tentoongesteld, eenvoudigweg 'Shepherd's Dog' genoemd. Nadat het ras in Amerika werd geïntroduceerd werd het al snel een populaire showhond. Zijn oorspronkelijke taak bestond uit het beschermen van schapen en vee tegen wolven, die ooit in Engeland voorkwamen. Omdat werkhonden waren uitgesloten van lokale belastingen, werd hun staart gecoupeerd om dit aan te tonen. Tegenwoordig is dit in veel landen verboden, tenzij hier een medische reden voor is.

Gedrag


De old English sheepdog is een toegewijde, vriendelijke gezinshond die het heerlijk vindt om bij mensen in de buurt te zijn. Ze houden van aandacht en staan graag in het middelpunt van de belangstelling. Eigenaren beschrijven deze honden vaak als speelse clowns die voor veel vermaak zorgen. Deze huishond is dol op slapen en nestelt zich graag op de bank. Een ideale, vriendelijke en gekke, gezinshond. Omdat het een vrij groot ras is, dat eigenwijs en onstuimig kan zijn, is het van belang vroeg te beginnen met het trainen van deze honden. Old English sheepdogs zijn goed in obedience, agility en herding omdat ze graag voor hun eigenaar werken. Door ze een taak te geven houdt u deze honden, die altijd op zoek is naar uw goedkeuring, content.

De old English sheepdog heeft vrij veel energie en moet dagelijks wandelen. Als ze eenmaal zijn uit geweest zullen ze op de bank springen om uit te rusten. Het kunnen een beetje huismussen zijn die op elk onbewaakt moment in uw bed proberen te kruipen. Ze zijn beschermend over hun gezin maar komen doorgaans goed overeen met andere honden en onbekenden. Vergetend hoe groot ze zijn zullen ze tegen u aan komen liggen of op schoot kruipen om te knuffelen.

De old English sheepdog verhaart veel. Regelmatig kammen is noodzakelijk om de vacht mooi te houden en om te voorkomen dat u overal in huis haar vindt. Veel mensen kiezen er daarom voor om de vacht te trimmen. Deze robuuste honden hebben over het algemeen geen last van grote gezondheidsproblemen. Wel komt heupdysplasie soms voor.

Karakter


De old English sheepdog heeft een komisch en ontspannen karakter. Ze passen zich aan aan hun rol en voelen zich thuis binnen de meeste gezinnen. Ze kunnen goed omgaan met andere huisdieren en ontmoeten graag andere honden. Over het algemeen kunnen ze goed omgaan met onbekenden al kan hun beschermende karakter ervoor zorgen dat ze op hun hoede zijn. Voor het trainen van deze onafhankelijke, eigenwijze dieren heeft u veel geduld en doorzettingsvermogen nodig.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar de old English sheepdog mee te maken kan krijgen zijn onder andere heup- en elleboogdysplasie, progressieve retina atrofie (degeneratie van het netvlies wat kan leiden tot blindheid), allergieën, bloat en doofheid (zeker bij puppy's met veel wit op hun kop).

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 10 - 11 jaar
 • Gewicht: 27,2 - 45,4 kg
 • Hoogte: 53 - 56+ cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: lang - dubbel
 • Vachtverzorging: dagelijks
 • Stad of land: beide
 • Minimale woonoppervlakte: groot huis
 • Minimale tuinoppervlakte: grote tuin
 • Rastype: herdershond
 • Formaat: Large
 • Energieniveau: Medium
 • Benodigde beweging: meer dan 2 uur

Old English sheepdog afbeeldingen

Recente beoordelingen voor Old English sheepdog


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.