Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Kangal

Turks-kangal-wit-achtergrond Turks-kangal-veld Turkse-kanGoeroe-puppy

Geschiedenis


De kangal is een Turks hondenras dat zijn naam te danken heeft aan de regio waar het vandaan komt. Hier werden ze gebruikt om schapen en ander vee te beschermen tegen wolven en andere roofdieren. De kengal werkte samen met de herder door aanvallen af te weren en te waarschuwen voor gevaar. Het fokken van de kengal is strikt beperkt tot Turkije en de isolatie heeft ervoor gezorgd dat het ras nog steeds zuiver is.

Gedrag


De kangal is toegewijd aan zijn gezin en kan behoorlijk territoriaal zijn. Ze kunnen goed omgaan met kinderen en bezoek in huis dat ze kennen, maar zullen op hun hoede zijn bij onbekenden. Dit houdt verband met hun waakinstinct en het is belangrijk ze vanaf jonge leeftijd aan nieuwe mensen, plaatsen en situaties te laten wennen. Ze zullen u willen beschermen en u zult ze dikwijls zien stilstaan ​​en staren als ze denken dat u wordt bedreigd. Ze proberen andere honden te intimideren met hun formaat als ze het idee hebben dat dit nodig is. En als ze geen andere oplossing zien zullen ze aanvallen. Goede socialisatie zorgt ervoor dat ze zelden agressief zijn naar mensen en leert hen hun plek binnen de gezinsroedel goed te begrijpen.

Begin vroeg met het trainen van de kangal, en zorg ervoor dat u altijd de controle heeft. Ze hebben duidelijk leiderschap nodig en elk teken van zwakte zullen ze onmiddellijk herkennen. Ze zijn van mening dat veel commando's zinloos zijn, dus zult u de training zo moeten aanpakken dat ze het idee hebben dat ze het zelf willen. Puppycursus en cursussen op volwassen leeftijd zorgen ervoor dat u dit grote ras zal beheersen. Ze zijn graag bij u in buurt en willen u graag behagen, maar begrijpen niet altijd wat u van ze verlangt. Het aanleren van goed naast lopen is belangrijk en vormt de basis van een goed afgerichte hond. Een positieve aanpak en beloningen werken goed. Ze zijn gevoelig voor veranderingen, maar kunnen zich vrij goed aanpassen.

De kangal heeft een behoorlijke hoeveelheid beweging nodig, maar minder dan zijn grootte doet vermoeden. Dagelijks een flinke wandeling en de kans om rond te rennen en te verkennen, houdt ze gelukkig en daagt ze mentaal en fysiek uit. Het kunnen goede hardloopmaatjes zijn, maar zorg ervoor dat ze naast u lopen en niet voor u uit. Hun formaat kan als afschrikmiddel dienen en is vaak voldoende om ongewenste aandacht van onbekenden te vermijden. Ze voelen zich niet thuis in een klein huis en hebben een grote tuin met een goede, veilige omheining nodig om te voorkomen dat ze ontsnappen. Krijgt hij de kans, dan zal een kengal vaak een groot gat in de tuin graven om een ​​koel plek te maken om te slapen. Als ze voldoende bewegen zijn ze in huis kalm, hoewel er altijd een oor gespitst is voor mogelijke indringers.

Kangals worden traag volwassen en pas rond de leeftijd van drie jaar zijn ze uitgegroeid. Ze houden ervan om op dingen te kauwen en om te voorkomen dat ze aan uw meubilair beginnen zult u ze o.a. botten moeten geven om aan deze behoefte te voldoen.

Ze verharen tweemaal per jaar en door ze goed te borstelen kunt u de dode haren verwijderen. Als ze niet ruien hoeven ze slechts zo nu en dan te worden gekamd.

Karakter


De kangal heeft een beschermend en stoer karakter. Ze zijn gefokt om een kudde schapen te beschermen tegen wolven en zijn fantastische waakhonden. De kangal vormt een sterke band met zijn gezin (inclusief andere huisdieren) en zal altijd op zijn hoede zijn als onbekenden zijn territorium betreden. Het is bij dit ras belangrijk dat u zichzelf opstelt als de baas zodat uw hond weet dat u de "roedelleider" bent

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar de Turkse kangal mee te maken kan krijgen zijn onder andere heup- en elleboogdysplasie.

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 12 - 15 jaar
 • Gewicht ca.: 41 - 63 kg
 • Hoogte: 91 - 84 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Laag
 • Vachtverzorging: eens per week
 • Stad of land: Land
 • Minimale woonoppervlakte: groot huis
 • Minimale tuinoppervlakte: grote tuin
 • Rastype: herdershond
 • Maat: Large
 • Energieniveau: Medium
 • Benodigde beweging: meer dan 2 uur

Kangal afbeeldingen

Volwassen
Puppies

Recente beoordelingen voor Kangal


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.