Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Griffon korthals

Een mooie, smerige ruwharige pointing griffon hijgend Een rustende, volwassen draadharige, wijzende griffioen die pronkt met zijn baard Een volwassen ruwharige pointing griffon die ligt te hijgen A Een mooie ruwharige pointing griffon die zit te wachten op wat aandacht Een prachtige ruwharige pointing griffon's baard en pezige vacht Een smerige ruwharige pointing griffon met een mooie dikke zwart-witte vacht

Geschiedenis


De griffon korthals wordt geclassificeerd als een modern ras. Deze jachthond werd ontwikkeld voor de jacht op zowel groot als klein wild. In de negentiende eeuw werd het ras gekruist met griffons, spaniëls, duitse en franse pointers en setters om het ras tot stand te brengen dat we vandaag de dag kennen. Na de Tweede Wereldoorlog nam de populariteit van het ras toe. De griffon korthals wordt vaan de 'The Supreme Gun Dog' genoemd.

Gedrag


De griffon korthals is een vriendelijk, op mensen gericht ras dat u graag wil bekoren. Omdat het werkhonden zijn, zijn ze buiten op hun best en gaan ze graag op ontdekking uit. Ze brengen het liefste hun tijd door in het gezelschap van mensen en vinden het dan ook helemaal niet leuk om alleen te worden gelaten. Hierdoor, en door hun intelligentie, is het vrij makkelijk om ze het commando 'hier' aan te leren. Het grootste deel van hun leven zullen deze vermakelijke honden zich als puppy's gedragen. Ze zijn trouw aan hun gezin en gedragen zich in huis goed. Ze zijn zachtaardig en aanhankelijk naar kinderen en vriendelijk tegen onbekenden en andere huisdieren. De griffon korthals blinkt uit in trainingen op het veld en apporteren, iets waar een toekomstige eigenaar rekening mee moet houden. Dit ras houdt van het buitenleven en daarom een goed wandelmaatje. Na een lange wandeling zullen ze graag uitrusten in huis, al hebben ze voldoende beweging nodig om gelukkig te blijven. Als er iemand aan de deur staat zullen ze u waarschuwen. Door uw hond vanaf jonge leeftijd kennis te laten maken met zoveel mogelijk mensen voorkomt u dat hij te beschermend wordt over zijn gezin. Ze houden van zwemmen en zullen waar ze ook gaan water vinden om in te springen.

Een dubbele vacht (een dichte ondervacht en een draadharige dekvacht) beschermt hun huid tegen dichte begroeiing en houdt ze warm. Om het dode haar te verwijderen moeten ze tweemaal per week worden gekamd en een aantal keer per jaar worden gestript. Dit is over het algemeen een gezond ras. Wel kunnen deze honden soms last krijgen van oorontstekingen, omdat hun oren de gehoorgang afsluiten.

Karakter


De griffon korthals heeft een trouw karakter en is een echte metgezel. Het zijn atletische honden die graag aan uw zijde lopen als u door een landelijk gebied wandelt. Door hun trouwe karakter vinden ze het niet fijn om alleen te worden gelaten en kunnen verlatingsangst ontwikkelen als dit te vaak gebeurt. Ze kunnen over het algemeen omgaan met onbekenden en andere honden. Deze hond wil u altijd bekoren, al kan het lastig zijn om deze soms luidruchtige hond te trainen.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar de griffon korthals mee te maken kan krijgen zijn onder andere heupdysplasie, entropion (oogaandoening waarbij het ooglid bij het sluiten van het oog naar binnen rolt en het oog irriteert), progressieve retina atrofie (degeneratie van het netvlies, kan leiden tot blindheid), allergieën, hypothyreoïdie en hartziekten.

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Hoogte: 50,5 - 61 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Medium
 • Vachtverzorging: meer dan eens per week
 • Stad of land: Land
 • Minimale woonoppervlakte: groot huis
 • Minimale tuinoppervlakte: grote tuin
 • Rastype: vogelhond
 • Maat: Large
 • Energieniveau: Hoog
 • Benodigde beweging: meer dan 2 uur

Griffon korthals afbeeldingen

Recente beoordelingen voor Griffon korthals


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.