Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Bloedhond

Een gezonde volwassen bloedhond die ligt met zijn poten netjes gekruist Een gezonde volwassen bloedhond met mooie lange oren Een gezonde volwassen bloedhond die aandachtig zit Een jonge volwassen bloedhond met een mooie korte vacht Het karakteristieke hangende gezicht van een bloedhond Een bloedhond die zijn hoofd rust op een hek in de Snow Een close up van de ongelooflijke, lange oren van een bloedhond Een meute bloedhonden op jacht met de paarden Een prachtige volwassen bloedhond's dikke en gezonde vacht Een volwassen mannelijke bloedhond die pronkt met zijn prachtige, lange lichaam

Geschiedenis


Bloedhonden kwamen in Engeland gedurende de 14e eeuw veel voor, hun precieze oorsprong is echter onbekend. Er wordt aangenomen dat ze al in rond het jaar 1000 voorkwamen en afstammen van de honden die werden gefokt door de monniken van de Sint Hubertusabdij in België (St. Hubertushonden). De hond staat met name bekend om zijn speurvermogen. Een bloedhond kan van verre afstand geuren opvangen die dagen oud zijn.

Gedrag


Bloedhonden zijn aanhankelijke en zeer trouwe huisdieren, die echter zelden gehoorzamen. Door hun bijzonder goede reukzin zullen ze er plotseling vandoor gaan waardoor deze hond alleen aangelijnd kan worden uitgelaten. Van het commando 'hier' heeft deze hond nog nooit gehoord en veel mensen zijn van mening dat het zinloos is om te proberen dit deze hond bij te brengen. Hun speurinstinct is nu eenmaal groter dan hun gezonde verstand. Wanneer ze een geur op het spoor zijn zullen ze net zo lang doorzoeken tot ze de bron hebben gevonden. Leer deze hond, die ervan houdt om aan de riem te trekken, vanaf jonge leeftijd om goed naast u te lopen.

Bloedhonden maken graag deel uit van een gezin en zijn goede huisdieren. Ze zijn voorzichtig met kinderen en hebben gezelschap van mensen nodig om tevreden te blijven. Doorgaans vinden ze andere honden en onbekenden prima zolang ze hier vanaf jonge leeftijd mee hebben leren omgaan. Het ras wordt langzaam volwassen, doorgaans pas wanneer ze drie jaar oud zijn. Ze hebben dagelijks een goede portie beweging nodig, in een omheind gebied of aan de lijn. Bloedhonden hebben de neiging om erg veel te kwijlen maar daar staat tegenover dat het lieve, rustige en leuke honden zijn. Ze houden van knuffelen en in ruil voor uw liefde zullen ze u hun hele leven trouw blijven.

Bloedhonden hebben relatief veel last van maagtorsies. Ook de vouwen in hun huid en de karakteristieke hangende ogen kunnen voor problemen zorgen. Hun korte vacht heeft minimale verzorging nodig.

Karakter


Bloedhonden hebben een eigenwijs doch vriendelijk karakter. Het is moeilijk om deze hond te trainen maar in huis zijn het rustige honden. Door hun uitzonderlijk goede reukzin kan het lastig zijn om deze hond bij u te roepen wanneer hij iets op het spoor is. Wanneer ze eenmaal iets hebben geroken kunnen ze hun neus kilometers ver volgen.

Ze zijn tolerant naar andere honden en kinderen maar kunnen gereserveerd zijn naar onbekenden. Deze hond heeft dagelijks veel beweging nodig en kwijlt u en uw meubels onder.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar bloedhonden mee te maken kunnen krijgen zijn heup- en elleboogdysplasie en verschillende soorten oogproblemen.

De vouwen in de huid en de oren van deze honden moeten regelmatig worden schoongemaakt. Dit zijn plaatsen die makkelijk vuil worden en voor huid en oorproblemen kunnen zorgen.

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 9 - 11 jaar
 • Gewicht ca.: 33 - 50 kg
 • Hoogte: Reu 63,5 - 71 cm; Teef 58,5 - 66 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Laag
 • Vachtverzorging: eens per week
 • Stad of land: Land
 • Minimale woonoppervlakte: groot huis
 • Minimale tuinoppervlakte: grote tuin
 • Rastype: jachthond
 • Maat: Large
 • Energieniveau: Hoog
 • Benodigde beweging: meer dan 2 uur

Bloedhond afbeeldingen

Recente beoordelingen voor Bloedhond


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.