Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Alaska-malamute

Een jonge alaska malamute met een volle, dikke vacht Een jonge alaska malamute met een gestreepte vacht Een jonge alaska malamute pup met een mooie dikke vacht Een volwassen alaska malamute die sterk staat Twee alaska malamute puppies, zeer tevreden in elkaars gezelschap Een bruine en witte alaska malamute die buiten op het gras ligt te rusten Een close up van de mooie ogen van een alaska malamute Een close up van de spitse oren en het mooie witte gezicht van een alaska malamute Een jonge en gezonde alaska malamute, Goed voorbereid op de Snow Een alaska malamute die pronkt met zijn mooie dikke vacht en staart

Geschiedenis


De Alaska-malamute is ontstaan in het Noordpoolgebied waar deze hond samenleefde met Eskimo's. De precieze herkomst van het ras is niet bekend. Deze hond werd oorspronkelijk gebruikt door jagers, om de grote buit zoals zeehonden en beren naar het dorp te slepen. Het zijn grote, sterke honden die vanwege hun dichte vacht en grote poten bijzonder goed gedijen in koudere klimaten. Hun grote poten zijn ze ook geschikt om karren en sledes door de sneeuw voort te trekken. Ze hebben een bijzonder goed uithoudingsvermogen en reukzin. De Alaska-malamute wordt op afgelegen plekken in Noord-Amerika vandaag de dag nog steeds gebruikt om sledes te trekken en overal ter wereld neemt deze hond deel aan slede-competities.

Gedrag


Malamute's zijn sterke, onafhankelijke honden die vanaf jonge leeftijd een stevige training nodig hebben. Ze leren snel maar hebben een sterke eigen wil. Vanwege hun grote formaat is het van belang deze honden goed te trainen, om te voorkomen dat ze meubilair en kinderen omver lopen wanneer ze enthousiast zijn. Het is een krachtig, vrolijk ras dat dol is op mensen. Deze hond heeft een hoog energieniveau en heeft daarom voldoende beweging nodig. Ze vinden het heerlijk om vrij rond te rennen, al kan het lastig zijn om deze hond weer bij u te roepen. En dat is niet omdat ze niet begrijpen wat u bedoelt, maar omdat ze er geen zin in hebben. Neem deze hond niet als u op zoek bent naar een waakhand: malamute's vinden contact met iedereen heerlijk en worden graag geknuffeld.

Als reuen niet worden gesocialiseerd kunnen ze agressief zijn tegen andere honden. Ze zijn gefokt om te trekken en er is een heleboel training aan de lijn nodig om ze dit af te leren. Hun liefde voor voedsel kan worden gebruikt tijdens de training, al staan ze er ook om bekend graag de inhoud van vuilnisbakken te onderzoeken. Een hond die zich verveelt zal destructief gedrag vertonen en het is dan ook van belang ze voldoende beweging te geven. Door hun dichte vacht kan deze hond oververhit raken, dus ga niet met uw hond wandelen wanneer het te warm is en zorg er altijd voor dat hij een plek heeft om aan de zon te ontsnappen. Malamute's verharen erg veel en moeten een paar keer per week worden gekamd. Dit over het algemeen gezonde ras kan last krijgen van heupdysplasie en cataracts (grijze staar).

Karakter


De Alaska-malamute heeft een bijzonder dominant karakter en heeft de neiging eenkennig te zijn. Dit betekent dat deze hond vanaf jonge leeftijd een assertieve training nodig heeft van zijn baasje(s). Ook houdt dit in dat deze hond vaak niet goed samengaat met andere honden en in sommige gevallen zelf erg agressief gedrag naar hen kan vertonen.

Om te voorkomen dat deze hond met een uitzonderlijk goed uithoudingsvermogen rusteloos wordt (dit kan zich uiten in janken en het vernielen van alles waar ze hun poten op kunnen leggen) hebben ze minstens 2 uur per dag beweging nodig.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar de alaska-malamute mee te maken kan krijgen zijn heup- en elleboogdysplasie, chondrodysplasia (een vorm van dwerggroei) en dagblindheid (blindheid bij helder licht).

Vanwege zijn dikke vacht is deze hond niet geschikt om te worden gehouden in warmere klimaten. Ze kunnen door teveel beweging in warm weer oververhit raken en een hartaanval krijgen.

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 13 - 16 jaar
 • Gewicht: 34 - 41 kg
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Medium - dubbel
 • Vachtverzorging: dagelijks
 • Stad of land: Land
 • Minimale woonoppervlakte: groot huis
 • Minimale tuinoppervlakte: grote tuin
 • Rastype: werkhond
 • Formaat: zeer groot
 • Energieniveau: hoog
 • Benodigde beweging: meer dan 2 uur

Alaska-malamute afbeeldingen

Recente beoordelingen voor Alaska-malamute


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.