Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Toy poedel

Een toy poedel met een zeer extravagante poople cut vacht Een speelGoedpoedel die heel netjes ligt te wachten op wat aandacht Een speelGoedpoedel met mooie, grote pluizige oren Een close up van het mooie gezichtje van een speelGoedpoedel Een close up van de mooie zachte vacht en de kleine knoopoogjes van een speelGoedpoedel Een schattige, kleine poedel die pronkt met zijn prachtige, lange lichaam Een lieve jonge speelGoedpoedel, klaar om met zijn baasje te spelen Een mooie, kleine poedel die uitrust op de bank Een kleine, zwarte poedel die door het gras rent, achter zijn bal aan. Een schattige, kleine poedel met een ongelooflijk verzorgde, blonde vacht Een prachtige, kleine, witharige toy poedel, pronkend met zijn mooie, lange staart Een energieke, kleine poedel die op volle snelheid rent Een ongelooflijk kleine speelGoedpoedel puppy die hoog in het gras staat Twee kleine poedeltjes die hun kopjes uit het raam steken...

Breed Rating (2 Reviews)

Uiterlijk
Karakter
Weerstand
Tuin

Geschiedenis


Veel mensen denken dat de toy poedel in Frankrijk is ontstaan. Waarschijnlijker is echter dit ras is ontstaan uit een Aziatisch hondenras met krulvacht dat door herders naar Europa werd meegenomen. De poedel is een zeer goede herder en jager die dol is op zwemmen. De krulvacht beschermt deze uitstekende eendenjager tegen koud water. In Duitsland ontwikkelde het ras zich zoals we dat vandaag de dag kennen. Ze werden gebruikt in het leger, het circus en als waakhonden. Omdat de Fransen, en met name de gegoede dames, weg waren van het ras, werd het het nationale hondenras van Frankrijk. Door de kleinste honden te selecteren en hiermee te fokken kwamen de dwergpoedel en de toy poedel tot stand. De toy poedel is de kleinste van de drie poedels.

Gedrag


Toy poedels zijn slim, alert en heel makkelijk om te trainen. Omdat ze het heerlijk vinden om op te treden en zeer snel leren, werden ze vaak in circussen gebruikt. Het zijn goede gezinshonden die goed kunnen omgaan met kinderen, andere huisdieren en honden. Ze hebben voortdurend aandacht nodig en zijn dan ook het meest geschikt voor iemand die deze hond de hele dag bij zich kan hebben. Als ze niet voldoende aandacht krijgen kunnen ze zich gaan misdragen en soms zelfs vernielzuchtig worden. Ze zijn lief en leuk gezelschap. Laat u niet misleiden door hun soms dwaze gedrag; ze zijn slim en weten precies hoe ze u om hun vinger kunnen winden. De nodige training en mentale uitdaging maken de toy poedel tot een gehoorzame hond. Training is ook noodzakelijk om te voorkomen dat ze de baas in huis gaan spelen. Door de training leuk maar consequent te maken en te baseren op beloning, zal de toy poedel snel leren. Dankzij hun show-persoonlijkheden is het leuk om ze trucjes te leren.

Dit zijn zeker geen schoothonden. Ze zijn in huis erg actief en willen vaak en graag spelen of een korte wandeling maken. U kunt in huis met ze spelen maar om hun bergen energie echt kwijt te kunnen moeten ze naar buiten om te wandelen. Als ze eenmaal vermoeid zijn na het wandelen en spelen zullen ze graag naast u of bij u op schoot komen liggen. Toy poedels zijn goed in agility, obedience en flyball en willen u graag bekoren. Ze houden van mensen en hebben een maatje nodig. Door hun hoge energielevel is deze ware performer erg goed in competities.

De toy poedel verhaart amper en het ras wordt dan ook geclassificeerd als hypoallergeen. Toch heeft de vacht regelmatig verzorging nodig om ervoor te zorgen dat deze er mooi uit blijft zien. De vacht moet ongeveer eens per zes weken door een trimmer worden geknipt en een aantal keer per week worden gekamd om de dode haren die in de vacht blijven hangen te verwijderen. De klassieke 'pompom snit' vereist nog meer verzorging. Blindheid, epilepsie en progressieve retina atrofie komen bij poeders relatief vaak voor.

Karakter


Toy poedels hebben een gehoorzaam en speels karakter. Deze intelligente honden bekoren u graag en zijn een fantastische gezelschap. Ze hechten zich doorgaans met name aan één persoon en het is dus van belang dat u ze al van jongs af aan kennis laat maken met verschillende mensen.

Gereserveerder naar onbekenden dan de grotere poedels, hoewel heel vriendelijk als ze zich eenmaal op hun gemak voelen.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar de toy poedel mee te maken kan krijgen zijn onder andere patella luxatie (knieschijfontwrichting), heup- en elleboogdysplasie, ziekte van Legg-Calvé-Perthes (aandoening aan het heupgewricht dat kan leiden tot kreupelheid en zwelling van de gewrichten), intervertebrale discusdegeneratie (druk op de ruggengraat dat kan leiden tot verlamming), progressieve retina atrofie (degeneratie van het netvlies dat kan leiden tot blindheid), epilepsie en blindheid.

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 12 - 15 jaar
 • Gewicht ca.: 2,7 - 4,1
 • Hoogte: Tot 25,5 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Medium - hypoallergeen
 • Vachtverzorging: dagelijks
 • Stad of land: beide
 • Minimale woonoppervlakte: appartement
 • Minimale tuinoppervlakte: kleine tot middelgrote tuin
 • Rastype: gezelschapshond
 • Maat: Small
 • Energieniveau: Hoog
 • Benodigde beweging: tot één uur

Toy poedel afbeeldingen

Colin, Toy Poedel
Kleine Geoffrey

Recente beoordelingen voor Toy poedel (2 of 2)


3 Sterren:

0

2 Sterren:

0

1 Ster:

0

- Evelyn,

leuk


ik zoek een Toy Poedel - Margreet,

Zelf heb ik al drie poedels gehad en het komt overeen.