Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Dwergpoedel

Een zwarte volwassen dwergpoedel met een mooie traditioneel poedel-gekapte vacht Een close up van het hoofd van een jonge dwergpoedel, met een zachte, dikke vacht Een schattige kleine dwergpoedel hijgend op de vloer Een schattige kleine chocoladebruine dwergpoedel die heel aandachtig zit Een gehoorzame volwassen dwergpoedel die netjes op commando's zit te wachten Een prachtige volwassen dwergpoedel met zijn mooie, kleine witte pup Een prachtige kleine dwergpoedel puppy met een mooie, dikke witte vacht De prachtige, dikke, rode vacht van een dwergpoedel Een dwergpoedel met een mooie, Goed verzorgde vacht Een mooie, kleine dwergpoedel genietend van een verfrissende duik Een gezonde, volwassen dwergpoedel die geduldig zit te wachten om te spelen Een kleine dwergpoedel, zittend tussen de bladeren, wachtend op een commando Een schattige, kleine dwergpoedel die geniet van wat beweging in de Snow Een prachtige dwergpoedel met een traktatie op de vloer De mooie, pluizige oren van een volwassen dwergpoedel Drie prachtige miniatuur poedels zitten op een fauteuil, op zoek naar aandacht

Breed Rating (1 Reviews)

Uiterlijk
Karakter
Weerstand
Tuin

Geschiedenis


Vaak wordt aangenomen dat de poedel in Frankrijk is ontstaan, maar de oorsprong is waarschijnlijk een ras uit Azië met een gekrulde vacht dat zijn weg met herders naar Europa vond. De poedel is een meesterherder en jager en houdt van zwemmen. De gekrulde vacht beschermt deze honden tegen koud water en het zijn uitstekende eendenjagers. In Duitsland ontwikkelde de dwergpoedel zoals we deze honden vandaag kennen. Ze werden gebruikt in het leger, als geleidehonden en in circussen. De Fransen waren dol op poedels, zeker de 'gegoede dames' en het werd het nationale ras van Frankrijk.

Gedrag


Dwergpoedels zijn bijzonder intelligent en leren snel, waardoor ze gemakkelijk te trainen zijn. Ze zijn erg sociaal, houden van werken en zullen graag doen wat u van hen vraagt, in ruil voor uw goedkeuren. Ze hebben wel consistente training nodig om het beste uit ze te halen. Ze zijn levendig, speels, behagen u graag en zijn loyaal. Poedels zijn goede huisdieren en kunnen goed omgaan met respectvolle kinderen, maar verdragen geen staarttrekken of schreeuwen. Ze kunnen in het begin een beetje gereserveerd zijn naar onbekenden, maar zijn al snel vriendelijk. Ze kunnen goed omgaan met andere honden en huisdieren als ze op jonge leeftijd worden gesocialiseerd.

Poedels zijn onafhankelijke denkers en hebben training nodig. Ze denken dat ze 'mensen' zijn en willen als een mens worden behandeld, dus wees vanaf het begin vastberaden, anders leidt uw hond het huishouden. Ze hebben behoorlijk wat beweging nodig, in de vorm van een lange wandeling / duik in het water, plus spelen in de tuin. Ze apporteren graag en zijn goed inagility classes/competities; alles om hun geest en lichaam actief te houden.

Blindheid en epilepsie komen vaker voor bij dit ras.

Karakter


Dwergpoedels hebben een gehoorzaam en speels karakter. Deze intelligente honden behagen u graag en zijn een bijzonder fijn gezelschap. Vaak hechten ze zich met name een een persoon en het is daarom van belang dat ze van jongs af aan gesocialiseerd worden zodat ze zich tot evenwichtige honden ontwikkelen.

Dwergpoedel ontmoeten graag andere honden en zijn vriendelijk maar kunnen veel blaffen!

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar de dwergpoedel mee te maken kan krijgen zijn onder andere patella luxatie (knieschijfontwrichting), heup- en elleboogdysplasie, ziekte van Legg–Calvé–Perthes, intervertebral disc disease (druk op de ruggengraat wat kan leiden tot verlamming), progressieve retina atrophie (PRA: degenerati e van het netvlies wat kan leiden tot blindheid), epilepsie en blindheid.

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 14 - 18 jaar
 • Gewicht ca.: 12 - 14 kg
 • Hoogte: 25-38 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Medium - hypoallergeen
 • Vachtverzorging: dagelijks
 • Stad of land: beide
 • Minimale woonoppervlakte: klein huis
 • Minimale tuinoppervlakte: kleine tot middelgrote tuin
 • Rastype: gezelschapshond
 • Maat: Medium
 • Energieniveau: Medium
 • Benodigde beweging: tot één uur

Dwergpoedel afbeeldingen

Recente beoordelingen voor Dwergpoedel (1 van 1)


5 Sterren:

0

4 Sterren:

0

2 Sterren:

0

1 Ster:

0

Perfecte hond - Andrea,

Speels én knuffelig. Geen haren in huis. Vrolijk karakter. Ik wil geen andere soort hond meer!