Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Lhasa apso

Een mooie lhasa apso met een Goed verzorgde vacht en een grote borstelige staart Een mooie volwassen lhasa apso met een lange, Goed verzorgde vacht Een kleine witte lhasa apso met een kort getrimde vacht en grote borstelige oren Een lieve kleine lhasa apso met een kort puppy kapsel en flaporen Een volwassen wit met rode lhasa apso met een prachtig geborstelde zachte vacht Een lhasa apso met een mooie, lange, zachte vacht, zittend op de bank Een mooie, kleine lhasa apso die geduldig zit te wachten op een commando Een gezonde, volwassen lhasa apso, pronkend met zijn mooie, lange, Goed verzorgde vacht Een jonge lhasa apso pup met een prachtige, lange, witte vacht Een volwassen lhasa apso geeuwt, pronken met zijn mooie, kleine tanden Drie prachtige, kleine lhasa apso's, genietend van elkaars gezelschap op het gras

Geschiedenis


De Lhasa apso is het kleinste Tibetaanse hondenras en werd gefokt als waakhond voor Boeddhistische kloosters om de monniken te waarschuwen voor indringers. Lhasa is de hoofdstad van Tibet en Apso kan worden vertaald als 'met baard'. De precieze geschiedenis van deze honden is niet bekend maar wel is duidelijk dat ze al duizenden jaren bestaan. Als in de negende eeuw v. Chr. werd er actief met deze honden gefokt, waardoor het een van de oudste erkende hondenrassen is.

Gedrag


Lhasa's zijn onbevreesd en alert, altijd op de uitkijk, met één oor gespitst om te luisteren. Ze hebben een goed gehoor en hebben voor hun formaat een behoorlijke blaf. Ze zijn op hun hoede in de buurt van onbekenden en hebben de neiging te blaffen als dat nodig is. Ze worden vrij langzaam volwassen en kunnen zich de eerste drie jaar als puppy's gedragen. Het is een nieuwsgierig, energiek ras en een leuk gezelschap. Hoewel de Lhaso apso intelligent is, kunnen ze eigenwijs zijn en proberen ze hun zin te krijgen. Het is daarom belangrijk dat ze een duidelijke en consequente trainingen krijgen. Dit gezegd hebbende, is deze hond zeer trouw naar de mensen rondom hem. Training kost tijd en geduld maar is ook leuk en lonend. Door hun onafhankelijke aard lijken ze het niet erg te vinden om even alleen te worden gelaten. Ze nemen genoegen met een dagelijkse korte wandeling. Om te kunnen zien wat er allemaal om hen heen gebeurt zitten ze graag hoog, al vinden ze het ook prima om bij u op schoot te zitten om te knuffelen.

De vachtverzorging van de Lhaso is meestal minimaal omdat ze een dubbele vacht hebben. Alleen de ondervacht verhaart eenmaal per jaar, de dekvacht niet. Eens per jaar trimmen en een paar keer per week kammen zorgt ervoor dat de vacht er mooi uit blijft zien. Lhasa Apsos zijn taaie, gezonde honden, al komen oogproblemen soms voor. Progressieve retina atrofie kan blindheid veroorzaken, al lijken ze zich in dat geval opvallend goed te redden met alleen hun gehoor en reuk.

Karakter


Lhasa apsos hebben een eigenwijs karakter. Deze taaie hondjes eisen respect en u zult duidelijke huisregels moeten stellen om respect terug te krijgen. Lhasa's vertrouwen geen onbekende dingen, onbekende mensen, onbekende dieren of onbekende honden. Kortom, met deze hond tekent u voor een trouwe metgezel die in huis welgemanierd is maar zich niet goed aan kan passen aan nieuwe situaties.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar de Lhasa apso mee te maken kan krijgen zijn onder andere chondrodysplasia (een type botmisvorming), brachycephalic syndrome (ademhalingsproblemen), renal dysplasie (een dodelijke nierziekte), allergieën en patella luxatie (knieschijfontwrichting).

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 12 - 14 jaar
 • Gewicht ca.: 6,4 - 8,2 kg
 • Hoogte: 25 - 28 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: lang - dubbel
 • Vachtverzorging: dagelijks
 • Stad of land: beide
 • Minimale woonoppervlakte: appartement
 • Minimale tuinoppervlakte: geen tuin
 • Rastype: gezelschapshond
 • Maat: Small
 • Energieniveau: Medium
 • Benodigde beweging: tot 30 minuten

Lhasa apso afbeeldingen

Hond ligt

Recente beoordelingen voor Lhasa apso


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.