Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Deense dog

Een duitse dog puppy met mooie grote voeten en flaporen Een mooie houtskool grijze grote dane met een nette, korte vacht Een streng kijkende houtskool grijze grote dane die netjes zit Een mooie grote dane die zijn ongelooflijke gespierde lichaam laat zien. Een mooie kleine deense dog, rustend op het gras. Een close up van de mooie, dikke, zwarte vacht van een duitse dog Een close up van het mooie mannelijke gezicht van een gevlekte deense dog Een gezonde, jonge duitse dog pup met prachtige grote poten Een gezonde volwassen grote dane die pronkt met zijn ongelooflijk lange lichaam en reuzenpoten Een jonge volwassen deense dog wacht geduldig op zijn baasje in het gras

Geschiedenis


De Deense dog is ontstaan in Duitsland waar het werd gebruikt voor de jacht op everzwijnen. Dit krachtige ras was in staat agressieve everzwijnen na te jagen en neer te halen en was populair bij de landadel vanwege zijn jachtkunsten. De Britten noemden de hond 'German Boarhounds', de herkomst van de naam Deense dog is een mysterie en houdt geen verband met Denemarken. In Duitsland worden ze nog altijd 'Deutsche Dogge' genoemd.

Gedrag


Met een schofthoogte van tot wel 112 cm (record 2014) is de Deense dog het grootste hondenras ter wereld. Ze hebben een vorstelijke uitstraling, zijn lief en betrouwbaar en zijn dol op contact met mensen. Ze hebben een klein hartje en vergeten vaak hoe groot ze zijn. Het liefste klimmen ze bij u op schoot om te knuffelen of te slapen, al hebben ze hiervoor eigenlijk hun eigen bank nodig. Deze vriendelijke, zachtaardige honden doen hun bijnaam 'grote vriendelijke reus' eer aan en passen goed binnen een gezin. Ze gaan goed samen met kinderen, al kan het gebeuren dat ze hun formaat vergeten en kleine kinderen omver lopen. Door hun formaat kunnen ze bij het aanrecht en er moet dus op worden gelet dat alles wat eetbaar is buiten het bereik van deze honden wordt bewaard. Ze zijn goed te trainen en zijn vaak goed in competities. Deze honden zijn in huis rustig en tevreden, en daarom heel geschikt voor mensen met een groter huis.

Voor zijn formaat heeft de Deense dog relatief weinig beweging nodig. Door hun massieve frame hebben ze een trage stofwisseling en daardoor een lager energielevel. Een wandeling is voldoende voor dit ras en zolang u genoeg aandacht aan ze besteedt zijn ze gelukkig. Omdat een jonge Deense dog erg snel groeit is het belangrijk dat u de hoeveelheid beweging beperkt om bot- en gewrichtsproblemen te voorkomen. Ze hebben relatief vaak last van maagtorsies en door de symptomen te kennen kunt u tijdig ingrijpen. Deense doggen hebben een korte vacht die slechts zo nu en dan moet worden gekamd.

Karakter


Deense doggen hebben een vriendelijk en lief karakter. Ze zijn rustig en kunnen doorgaans prima omgaan met andere honden of huisdieren binnen een gezin. Ze willen nog wel eens vergeten hoe groot en sterk ze zijn en kunnen hierdoor wat onhandig zijn.

Omdat de Deense dog het liefste in het middelpunt van de belangstelling staat zult u moeite moeten doen om te voorkomen dat hij bij u om de bank kruipt om te knuffelen. Deze vriendelijke reus is toegewijd.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar Deense doggen mee te maken kunnen krijgen zijn onder andere heup- en elleboogdysplasie, maagtorsies, hartproblemen en botkanker.

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 6 - 8 jaar
 • Gewicht ca.: 45 - 91 kg
 • Hoogte: De meeste honden zijn groter dan 81 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Laag
 • Vachtverzorging: eens per week
 • Stad of land: beide
 • Minimale woonoppervlakte: groot huis
 • Minimale tuinoppervlakte: grote tuin
 • Rastype: waakhond
 • Maat: zeer groot
 • Energieniveau: Medium
 • Benodigde beweging: meer dan 2 uur

Deense dog afbeeldingen

Mijn baby's!
River, 9 maanden oude harlekijn deense dog pup
Hond op het strand
Duitse Dog genade met haar kleine zusje

Recente beoordelingen voor Deense dog


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.