Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Chesapeake Bayretriever

Een sterke gelukkige chesapeake bay retriever klaar voor een spel Een chesapeake bay retriever met een mooie chocoladebruine vacht Een grappige chesapeake bay retriever met zijn tong naar buiten Het liefdevolle gezicht van een chesapeake bay retriever

Geschiedenis


De Chesapeake Bayretriever, ook wel chessie genoemd, is ontstaan in de Verenigde Staten waar het in 1885 door de American Kennel Club werd erkend. Er wordt wel gezegd dat dit ras is ontstaan uit twee puppy's die schipbreuk leden en vervolgens werden gekruist met plaatselijke retrievers. Er wordt aangenomen dat bij de ontwikkeling van het ras ook de bloedhond, newfoundlander en de ierse waterspaniël betrokken zijn geweest. De Chesapeake Bayretriever is een uitstekende hond voor de jacht op waterwild.

Gedrag


De Chesapeake Bayretriever is een intelligente, werklustige hond. Ze hebben een rustig, vriendelijk karakter maar moeten zeker niet worden verward met andere retrievers. Ze hebben een andere bloedlijn dan labradors en hoewel ze erop lijken zijn ze helemaal anders. De Chesapeake Bayretriever is beschermend over zijn gezin en is wantrouwig naar onbekenden. Hoewel vroege socialisatie hierbij kan helpen zullen deze honden altijd op hun hoede zijn wanneer ze nieuwe mensen leren kennen, zeker als zij in huis komen. Ze houden van kinderen en hebben geduld met ze. Dit geldt ook voor andere honden en katten in huis als ze hiermee zijn opgegroeid. De Chesapeake Bayretriever is op een aanhankelijke manier beschermend en zal vaak tussen zijn gezinsleden en een vreemde gaan staan. Veel van deze honden lachen wanneer ze blij zijn, waarbij hun tanden zichtbaar worden. Dit is een manier om te laten zien dat ze zich onderwerpen en is zeker geen agressief gedrag.

De training van deze hond kost wat tijd omdat ze vrij traag leren, maar wanneer ze iets eenmaal hebben aangeleerd zullen ze het altijd onthouden. Hun retrieve-instinct is sterk wat van pas komt bij het aanleren van het commando "hier". Ze zijn altijd bereid om u dingen te brengen, of dit nu sokken, knuffelberen of speeltjes zijn en u zult deze voorwerpen ook regelmatig terugvinden in hun mand. Soms zullen ze bereid zijn te luisteren en soms zullen ze koppig zijn, maar ze willen u altijd bekoren en zijn dol op de aandacht die ze krijgen wanneer u ze beloont. Deze honden zijn gulzig waardoor snacks een goed hulpmiddel zijn bij hun training.

Deze actieve honden hebben veel beweging nodig. Chesapeake Bayretrievers hebben dagelijks een lange wandeling nodig waarbij ze het heerlijk vinden als ze de kans hebben om te zwemmen. Ze kunnen zich eindeloos vermaken met drijvende speeltjes en krijgen zo tegelijk de mentale en fysieke uitdaging die ze nodig hebben om gelukkig te blijven. Veel Chesapeake Bayretrievers zijn goed in jacht, retrieval, agility en obedience competities, wat er tevens voor zorgt dat ze fit en gezond blijven.

Hun dichte vacht moet een aantal keer per week worden gekamd. De vacht mag niet te vaak worden gewassen omdat dit de natuurlijke oliën verwijdert waardoor deze niet meer waterafstotend is. Hun dikke vacht beschermde deze hond tegen het ijskoude water in hun plaats van herkomst en het is moeilijk deze volledig nat te krijgen.

Heupdysplasie en progressieve retina atrofie komen bij dit ras relatief vaak voor.

Karakter


Chesapeake Bayretrievers hebben een sterk en liefdevol karakter. Het zijn krachtige honden met een enorm uithoudingsvermogen die dagelijks voldoende beweging nodig hebben (het liefst door te zwemmen) als u thuis een rustige hond wilt hebben. Ze zijn afstandig naar onbekenden dan andere retrievers maar zijn enorm trouw naar hun gezinsleden.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar de Chesapeake Bayretriever mee te maken kan krijgen zijn onder andere heup- en elleboogdysplasie, maagtorsies, oogziekten en allergieën.

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 10 - 13 jaar
 • Gewicht: 25 - 36 kg
 • Hoogte: 53 - 66 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: kort - dubbel
 • Vachtverzorging: meer dan eens per week
 • Stad of land: land
 • Minimale woonoppervlakte: groot huis
 • Minimale tuinoppervlakte: grote tuin
 • Rastype: vogelhond
 • Formaat: Large
 • Energieniveau: Medium
 • Benodigde beweging: meer dan 2 uur

Chesapeake Bayretriever afbeeldingen

Recente beoordelingen voor Chesapeake Bayretriever


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.