Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Tervuerense herder

Een belgische herdershond (tervueren) die met zijn tong uitsteekt Een mooie jonge volwassen belgische tervuren Een belgische tervuren puppy zat om aandacht Een close up van de spitse oren van een belgische tervuren Een volwassen belgische tervuren met een mooie, gezonde vacht Twee belgische tervuren genieten van elkaars gezelschap Een belgische tervuren met een mooie, dikke, zachte vacht Een close up van een belgische tervuren's mooie, lange neus en scherpe oren Een close up van de prachtige, spitse oren van een belgische tervuren Een gezonde volwassen belgische tervuren met een prachtige, dikke vacht A GorGeous belgian shepherd dog (tervueren) puppy Een knappe belgische herdershond (tervueren) die ligt Een prachtige belgische herdershond (tervueren) zittend Een jonge belgische herdershond (tervueren) liggend met zijn speelGoed Een behendige belgische herdershond (tervueren) op een behendigheidsparcours Een behendige belgische herdershond (tervueren) springt over een hindernis

Geschiedenis


De Tervuerense herder is een Belgisch hondenras dat werd gebruikt als schaapsherder en sinds 1891 geclassificeerd wordt als een apart ras dat losstaat van de andere Belgische herdershonden. Na de Tweede Wereldoorlog was het ras bijna uitgestorven maar een verenigde inspanning heeft het ras teruggebracht. Meer dan de andere Belgische herdershonden wordt dit ras als schaapsherder gebruikt.

Gedrag


De Tervuerense herder is een alert, waaks en actief ras met een onafhankelijke houding, wat hem een uitstekende herdershond maakt. Ze zijn intelligent en energiek, hechten zich sterk aan hun eigenaren en komen tot hun recht wanneer ze buiten kunnen werken. Omdat het een werkhond is heeft dit ras constant mentale en fysieke uitdaging nodig en worden ze vaak ingezet als speur- en reddingshond, voor behendigheidscompetities en als tracking- en boerderijhond. Ze zijn bijzonder trouw en kunnen beschermend zijn over hun eigenaren en huis. Ze gaan goed samen met kinderen en het zijn goede beschermers die wantrouwig zijn naar onbekende mensen en honden. Vroege socialisatie kan hierbij helpen. Zoals alle herdershonden kan ook de Tervuerense herder de neiging hebben kleine kinderen te hoeden. Tervuerense herders houden hun omgeving goed in de gaten, bemerken kleine veranderingen, zijn gevoelig voor stemmingen en merken op wanneer er iets anders is dan gewoonlijk.

Deze herders vergeten soms hoe groot ze zijn en zullen graag bij u op schoot kruipen om te knuffelen. Hoewel hij wordt geclassificeerd als een werkhond, heeft deze hond wel degelijk menselijk gezelschap nodig. Ook kunnen ze er moeite mee hebben om te lang alleen te worden gelaten. Deze herder heeft dagelijks veel beweging nodig, er moet voldoende met hem worden gespeeld en hij moet kunnen rondrennen. Het zijn goede hardloopmaatjes die graag apporteren. Hun brein maakt overuren en ze hebben daarom veel uitdaging nodig, waarvoor zoek- en apporteerspelletjes erg geschikt zijn. Veel eigenaren van een Tervuerense herder laten hun hond deelnemen aan behendigheidscompetities of vergelijkbare competities. Een Tervuerense herder die zich verveelt zal gaten in uw tuin graven en de bank vernielen. Deze hond is niet geschikt als eerste hond, tenzij u hem de aandacht kunt geven die hij nodig heeft.

De Tervuerense herder heeft een dikke, dubbele vacht die regelmatig moet worden gekamd. Dit ras heeft weinig gezondheidsproblemen. Heupdysplasie en maagproblemen zoals maagtorsies kunnen bij dot ras voorkomen.

Karakter


De Tervuerense herder heeft een speels maar beschermend karakter. Het ras werd oorspronkelijk gefokt voor het hoeden en beschermen van schapen maar is ook populair geworden als huisdier en politiehond. Ze zullen met een onafhankelijke houding hun gezin en huis beschermen. Hierdoor zijn het uitstekende waakhonden die niet tolerant zijn naar onbekenden.

Deze hond is niet geschikt om samen te houden met katten. Ook kan deze herder agressief zijn naar ander honden. Ze hebben veel mentale uitdaging en beweging nodig.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar de Tervuerense herder mee te maken kan krijgen zijn: heup- en elleboogdysplasie, progressieve retina atrofie (degeneratie van het netvlies dat tot blindheid kan leiden) en in uitzonderlijke gevallen beroertes.

Rasinformatie


  • Status: gangbaar
  • Levensverwachting: 12 - 14 jaar
  • Gewicht: 27 - 34 kg
  • Hoogte: 56 - 66 cm
  • Zeldzaam: Nee
  • Vacht: lang - dubbel
  • Vachtverzorging: dagelijks
  • Stad of land: beide
  • Minimale woonoppervlakte: groot huis
  • Minimale tuinoppervlakte: grote tuin
  • Rastype: herdershond
  • Formaat: Large
  • Energieniveau: hoog
  • Benodigde beweging: meer dan 2 uur

Tervuerense herder afbeeldingen

Recente beoordelingen voor Tervuerense herder


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.