Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Briard

Een gezonde volwassen briard die netjes zit Een briard's prachtige lange rechte vacht Een briard met een mooie dikke vacht Een close up van een briard's mooie smerige franje Een volwassen briard met een mooie rechte vacht die ligt Een briard die mooi zit, wachtend op een bevel van zijn eigenaar Een briard die op een rots staat, pronkend met zijn prachtige lange franje Een gezonde briard die buiten met een bal speelt Een gezonde volwassen briard die zijn dikke zachte vacht laat zien Een volwassen briard die op volle snelheid

Geschiedenis


De briard is groot ras dat afkomstig is uit Frankrijk. Dit ras werd voornamelijk gebuikt voor het herden van schapen en tijdens de Tweede Wereldoorlog als boodschapper, wachthond en om gewonde soldaten op te sporen. Vandaag wordt deze hond nog altijd als schaapshond gebruikt, door zoek- en reddingsorganisaties en als politiehond.

Gedrag


Briards zijn blije, vrolijke hond die graag de mensen om hen heen bekoren. Ze vinden het fijn om betrokken te worden bij het gezinsleven en zijn dol op kinderen; ze kunnen erg beschermend over ze zijn, ook wanneer ze bijvoorbeeld door hun ouders worden bestraft. Briards reageren sterk op geluid en horen dingen lang voordat u dat doet. Het zijn uitstekende waakhonden die zullen blaffen wanneer er iemand in de buurt is. Ze kunnen afstandelijk zijn naar onbekenden maar zullen hen over het algemeen accepteren wanneer ze eenmaal in huis zijn. Ondanks hun herdersinstinct kunnen deze honden samenleven met andere honden/katten als ze hier op vroege leeftijd mee hebben leren omgaan.

De intelligente briard heeft een eerlijke training nodig en bekoort zijn eigenaar graag. Hierdoor zijn deze honden makkelijker te trainen. Ze zullen graag met u knuffelen en ravotten wanneer ze iets goed hebben gedaan. Ze kunnen zich goed aanpassen aan verschillende situaties maar ze hebben een maatje en leider nodig die ze leert wat goed en slecht is. Deze honden zullen elke zwakheid in hun training doorhebben en hier gebruik van maken. Omdat ze eeuwenlang zijn gefokt om zelf na te denken kunnen ze eigenwijs zijn, hoewel voer en positieve stimulatie meestal werkt. Ze moeten voortdurend worden getraind om ervoor te zorgen dat ze goed luisteren en onthouden dat u de baas bent. Briards hebben affectie nodig en kunnen niet goed omgaan met harde woorden en een harde behandeling. In ruil voor uw vriendelijke behandeling zullen deze honden u trouw zijn.

Over het algemeen kunnen briards onaangelijnd worden uitgelaten, ze reageren goed op het commando "hier" wanneer ze hierop zijn getraind en zijn meestal vriendelijk naar andere honden die ze tijdens een wandeling tegenkomen. Door ze op jonge leeftijd aan puppytraining deel te laten nemen zullen ze leren dat andere honden geen bedreiging voor ze vormen. Indien ze voldoende beweging krijgen zullen ze thuis rustig en tevreden aan uw voeten liggen te slapen (maar nog liever bij uw op schoot). Briards zijn goed in agility en obedience competities.

De vacht van de briard moet regelmatig worden gekamd, ten minste om de dag om te voorkomen dat de vacht gaat klitten. Er wordt gezegd dat dit een hypo-allergeen ras is, al verhaart deze hond en moet hij om de zoveel tijd worden getrimd. Het wordt aanbevolen deze hond om de acht weken een bad te geven.

Oogproblemen zijn de voornaamste reden voor zorgen wat betreft de gezondheid van dit ras. Progressieve retina atrofie en nachtblindheid komen bij dit ras relatief vaak voor.

Karakter


Briards hebben een onafhankelijk en waaks karakter. De beschermende aard van deze van oorsprong herdershond zorgt ervoor dat deze hond erg toegewijd is aan zijn gezin. Daarom houden ze niet echt van onbekenden en zijn territoriaal naar onbekende dieren (al kunnen ze wel goed samenleven met andere huisdieren binnen het gezin). Briards hebben dagelijks veel beweging nodig en moeten regelmatig worden getraind om ze eraan te herinneren wie de baas is en om te voorkomen dat ze zich in huis gaan vervelen.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar briards mee te maken kunnen krijgen zijn onder andere heupdysplasie, kanker, maagtorsies, oogproblemen, allergieën, hypothyreoïdie, epilepsie, oorinfecties, bloedstollingsaandoeningen en hernia's.

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 10 - 12 jaar
 • Gewicht: 25 - 40 kg
 • Hoogte: 58 - 69 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: lang
 • Vachtverzorging: dagelijks
 • Stad of land: beide
 • Minimale woonoppervlakte: groot huis
 • Minimale tuinoppervlakte: grote tuin
 • Rastype: herdershond
 • Formaat: Large
 • Energieniveau: Medium
 • Benodigde beweging: meer dan 2 uur

Briard afbeeldingen

Recente beoordelingen voor Briard


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.