Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Leeuwhondje

Een gezonde volwassen lowchen met een mooie, dikke, witte vacht, zittend Een lowchen puppy met een ongelooflijke, zachte, witte vacht Een mooie, kleine lowchen puppy met een zachte, zwarte vacht Een zwarte lowchen puppy die netjes zit, geduldig wachtend op wat aandacht Twee prachtige kleine lowchen puppies zitten samen Een mooie kleine lowchen met een grote borstelige staart Een prachtig verzorgde volwassen lowchen die over het gras draaft Een close up van een lowchen's prachtige nette, lange baard Een gezonde volwassen lowchen met een mooie dikke vacht

Geschiedenis


Het leeuwhondje is een klein hondenras waarvan de herkomst niet bekend is. Wel komt deze hond al voor op Duitse schilderijen uit de zestiende eeuw. Het ras is waarschijnlijk ontstaan in Europa en verwant aan de bichon frisé en havanezer. Aanvankelijk waren deze gezelschapshonden voorbehouden aan de elite. De naam 'leeuwhondje' hebben ze te danken aan hun karakteristieke op manen lijkende vacht rond hun kop. De vacht wordt getrimd van hun laatste rib tot aan hun achterpoten en poten. De staart is deels getrimd, alleen een pluim aan het einde van de staart wordt behouden. Tegen het einde van de jaren zestig was het aantal leeuwhondjes afgenomen tot slechts een paar honderd. Door de inspanning van meerdere mensen namen de aantallen weer enigszins toe. Toch is het nog altijd een vrij zeldzaam ras.

Gedrag


Het leeuwhondje is een vriendelijke, vrolijke hond die graag in het gezelschap van mensen is. Ze werden gefokt als gezelschapshond en ze kunnen zich dan ook helemaal in deze rol vinden. Leeuwenhondjes vinden het niet fijn om te lang alleen te worden gelaten en kunnen overmatig gaan blaffen en vernielzuchtig worden als ze zich vervelen. Het beste voor deze honden is als ze het grootste deel van de dag bij iemand kunnen zijn. Ze zijn erg trouw en aanhankelijk en kruipen het liefste dicht tegen u aan op de bank of in bed. Lui zijn ze niet maar ze vinden het prima om bij u op schoot een dutje te doen. Toch genieten ze ook van wandelingen en zullen graag met u de dag buiten doorbrengen en kilometers wandelen.

Leeuwhondjes kunnen met iedereen overweg en vormen een sterke band met de leden van hun gezin. Als ze van jongs af aan goed zijn gesocialiseerd vinden ze onbekenden, andere honden en huisdieren prima. Het zijn vrij goede waakhonden die alles horen en u zullen waarschuwen als er iemand aan de deur staat. Deze slimme, grappige huisdieren willen u graag bekoren. Ze leren snel en houden van spelletjes. Veel honden zijn verrassend goed in obedience en agility training. Tijdens het spelen in de tuin of in huis hebben ze eindeloos energie, al zullen ze bedaren als u dat van ze vraagt. Een positieve training met spel en beloningen werkt het beste. Door ze spelletjes te geven waarbij ze een probleem moeten oplossen zorgt u voor voldoende mentale uitdaging. Ze reageren niet goed op harde woorden, al zal het zelden nodig zijn om boos op ze te worden omdat ze u snel zullen begrijpen. Overmatig blaffen kan een probleem zijn al kunt u ze dit afleren als ze nog jong zijn. Hun vacht moet om de dag worden gekamd en de 'leeuwensnit' moet maandelijks worden bijgehouden. Veel eigenaren geven daarom de voorkeur aan de puppy snit omdat dit minder onderhoud vereist en minder. Ze verharen niet erg.

Het zijn over het algemeen gezonde, robuuste honden, al komt patella luxatie soms voor.

Karakter


Het leeuwhondje heeft een vriendelijk en zachtaardig karakter. Het zijn liefdevolle honden die het gelukkigst zijn als ze bij u kunnen zijn, of dit nu naast u op de bank is of tijdens het wandelen.

Ze zijn vrij vriendelijk tegen onbekenden en andere honden, al kunnen ze veel blaffen.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar leeuwhondjes mee te maken kunnen krijgen zijn onder andere patella luxatie (knieschijfontwrichting), allergieën en oogaandoeningen zoals retina atrofie (degeneratie van het netvlies wat kan leiden tot blindheid).

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 12 - 14
 • Gewicht ca.: 5,4 - 8,1 kg
 • Hoogte: 20 - 36 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Medium
 • Vachtverzorging: meer dan eens per week
 • Stad of land: beide
 • Minimale woonoppervlakte: appartement
 • Minimale tuinoppervlakte: geen tuin
 • Rastype: schoothondje
 • Maat: Small
 • Energieniveau: Hoog
 • Benodigde beweging: tot 30 minuten

Leeuwhondje afbeeldingen

Recente beoordelingen voor Leeuwhondje


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.