Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Shar-pei

Een jonge chinese shar pei pup met veel diepe rimpels Een volwassen chinese shar pei die heel comfortabel ligt Een jonge en rimpelige chinese shar pei pup, pronken met zijn zachte vacht Een volwassen donkerharige chinese shar pei die sterk zit Twee mooie jonge chinese shar peis genieten van elkaars gezelschap Een chinese shar pei met een mooi, rimpelig gezicht en een borstelige staart Een mooie, kleine chinese shar pei puppy met een rimpelige vacht Een gezonde, mannelijke chinese shar pei pronkt met zijn mooie, sterke lichaam Een volwassen chinese shar pei die netjes buiten zit Een bekroonde rashond chinese shar pei

Geschiedenis


De shar-pei is afkomstig uit de Guangdong regio in China, de precieze ontstaansgeschiedenis is niet bekend. Vermoedelijk komt het ras al sinds de tweede eeuw voor Christus voor. Er wordt aangenomen dat de shar pei verwant is aan de chow chow, al is het enige echte verband de opmerkelijk gevormde blauw-zwarte tong. De shar-pei werd oorspronkelijk gehouden op boerderijen als herder-, waak- en gezelschapshond.

Gedrag


De shar-pei is een zelfverzekerde, rustige hond die trouw is aan zijn gezin. Het is erg belangrijk dat ze vanaf de leeftijd van acht weken worden gesocialiseerd en kennis maken met andere honden en onbekenden om problemen in de toekomst te voorkomen. Over het algemeen kunnen ze omgaan met andere huisdieren al komt agressie naar andere honden voor. Shar peis hechten zich snel aan mensen en houden van aandacht en interactie met hun mensenfamilie. Ze kunnen goed overweg met kinderen en zijn tot op zekere hoogte tolerant. Deze honden worden snel zindelijk, al als ze acht/tien weken oud zijn zullen ze aan de deur staan vragen of ze naar buiten mogen. Hoewel ze eigenwijs kunnen zijn reageren ze het beste op een eerlijke, meelevende training. Ze worden rebels als er naar ze wordt geroepen. Om agressie tegen te gaan is het van belang dat er voortdurend aandacht wordt besteed aan socialisatie met andere honden.

Shar peis zijn oorspronkelijk gefokt als paleiswachters en zijn daarom goede waakhonden. Dit betekent echter ook dat ze in huis territoriaal kunnen zijn. Ze blaffen zelden dus als ze dit doen weet u dat er iets niet in de haak is. Omdat ze wantrouwig zijn naar onbekenden kan het belang van goede en vroege socialisatie niet genoeg worden benadrukt. Nodig zoveel mogelijk mensen bij u thuis uit om uw hond hieraan te laten wennen en om te voorkomen dat ze te beschermend over hun gezin worden. Ze zijn trouw aan hun gezinsleden en zeer aanhankelijk. Ze vinden het niet fijn om alleen te worden gelaten en zijn het liefste altijd bij u in de buurt. Shar peis hebben een behoorlijke hoeveelheid beweging nodig. Pas op met warm weer aangezien ze snel oververhit raken.

De karakteristieke gerimpelde huid kan gevoelige zijn voor door allergieën veroorzaakte infecties en entropion (naar binnen rollen van het ooglid wat kan leiden tot blindheid als het niet wordt behandeld). De extreem gerimpelde huid van puppy's wordt wat gladder als deze honden ouder worden en in hun huid 'groeien'. Familial Shar Pei Fever (FSF) is een aangeboren ziekte. De korte vacht moet zo nu en dan worden gekamd.

Karakter


De Chinese shar pei heeft een koppig en beschermend karakter. Een consequente training is van belang om ervoor te zorgen dat ze hun eigenaren blijven respecteren. Ze zijn toegewijd aan hun gezin en kunnen territoriaal en agressief worden naar onbekenden en andere honden. Vroege socialisatie is daarom zeer belangrijk.

Shar peis hebben een sterk jachtinstinct. Ze zijn dominant en kunnen daarom niet altijd goed overweg met andere honden. Tenzij ze van jongs af aan met katten hebben leren omgaan, zullen ze de achtervolging inzetten als ze een kat zien.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar de shar pei mee te maken kan krijgen zijn onder ander entropion (naar binnen rollen van het ooglid), allergieën en patella luxatie (knieschijfontwrichting).

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 9 - 10 jaar
 • Gewicht ca.: 25 - 29 kg
 • Hoogte: 45 - 56 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Laag
 • Vachtverzorging: eens per week
 • Stad of land: beide
 • Minimale woonoppervlakte: klein huis
 • Minimale tuinoppervlakte: kleine tot middelgrote tuin
 • Rastype: gezelschapshond
 • Maat: Medium
 • Energieniveau: Medium
 • Benodigde beweging: tot één uur

Shar-pei afbeeldingen

Schattig
Kaken

Recente beoordelingen voor Shar-pei


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.