Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Koreaanse jindohond

Koreaans-jindo-buiten Koreaanse-jindo-vrienden Koreaans-jindo-puppy Een close up van een koreaanse jindo's ongelooflijke dikke bruine vacht en spitse oren

Geschiedenis


De jindohond is ontstaan op het Koreaanse Jindo-eiland en lijkt op de Japanse shiba. Het ras werd gefokt voor de jacht op knaagdieren en zelfs herten, maar werd voornamelijk gehouden als 'poortwachter' voor boerderijen en huizen. Hun precieze herkomst is niet bekend, al wordt aangenomen dat het een kruising is met Mongoolse honden, toen Mongoolse strijdkrachten in de dertiende eeuw Korea infiltreerden. Buiten Korea zijn jindohond zeldzaam omdat de Koreaanse regering ze een beschermde status heeft gegeven. In het Verenigd Koninkrijk zijn er slechts 25 jindohonden geregistreerd, terwijl het het populairste hondenras is in Korea.

Gedrag


Jindohonden zijn bijzonder trouw aan hun eigenaren. Het zijn fijne gezinsdieren die goed overweg kunnen met kinderen, andere honden en huisdieren als ze hiermee zijn opgegroeid. Ze kunnen vrienden van vijanden onderscheiden en kunnen argwanend zijn naar onbekenden, maar als u hen in huis uitnodigt zullen ze hen accepteren. Vroege socialisatie is belangrijk om te voorkomen dat ze territoriaal worden. Laat ze wennen aan nieuwe situaties, mensen, honden en plaatsen en nodig mensen bij u thuis uit als het nog puppy's zijn zodat ze al vroeg wennen aan bezoek. Het zijn uitstekende waakhonden en ze kunnen erg geschermend zijn over hun gezin.

Jindoes zijn bijzonder intelligente maar koppige honden. Ze hebben en stevige training nodig en als ze dit krijgen zullen ze zich ontwikkelen tot goed afgerichte honden. Ze leren graag en snel maar zullen altijd proberen om hun zin te krijgen. Hun training dient hun hele leven voort te duren om duidelijk te maken wie er de baas is. Als ze eenmaal getraind zijn zijn ze zeer trouw en gehoorzaam. Door hun jachtinstinct kunnen ze er plotseling vandoor gaan. Het Koreaanse leger maakte gebruik van jindohonden, waaruit de potentiële gehoorzaamheid van het ras blijkt.

Deze honden hebben veel beweging nodig om ze fysiek en mentaal voldoende uitdaging te bieden. Tenzij ze uitstekend naar het commando 'hier' luisteren kunt u ze het beste uitlaten in en veilig, omheind gebied. Ze vinden het heerlijk om rond te dolen en kunnen kilometers lopen, waardoor het goede wandelmaatjes zijn. Veel jindohonden zijn bang voor stromend water en sommige honden zullen zelfs weigeren om naar buiten te gaan als het regent. Als ze eenmaal goed zijn uit geweest vinden ze het fijn om aan uw voeten te liggen en u vol adoratie aan te kijken. Jindoes zijn erg schoon op zichzelf en zijn voortdurend bezig met het verzorgen van hun vacht.

De dubbele vacht verhaart tweemaal per jaar flink. Ze kunnen het beste elke dag worden gekamd om hun dichte ondervacht te verwijderen. Probeer ze een bad te geven, zelfs als ze daar niet van houden. Het is daarom het beste om ze van jongs af aan aan water te laten wennen door ze met snacks, speeltjes en knuffels te verwennen en het zo een aangename ervaring voor ze te maken.

Jindohonden zijn gezonde honden met weinig erfelijke problemen, hoewel hypothyreoïdie soms voorkomt.

Karakter


Koreaanse jidoes hebben een onafhankelijk karakter. Ze vinden het heerlijk om vrij rond te dolen en het is belangrijk hier op een veilige manier ruimte voor te geven. Ze zijn beschermend en aanhankelijk naar hun gezin en het zijn uitstekende waakhonden. Naar gasten en andere honden kunnen ze agressief zijn. Vroege socialisatie zorgt ervoor dat deze honden zich tot evenwichtige dieren ontwikkelen.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar jindohonden mee te maken kunnen krijgen zijn onder andere patella luxatie (knieschijfontwrichting), allergieën, staar en hypothyreoïdie.

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 10 -13 jaar
 • Gewicht ca.: 16 - 27 kg
 • Hoogte: 46 - 51 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Medium
 • Vachtverzorging: meer dan eens per week
 • Stad of land: beide
 • Minimale woonoppervlakte: klein huis
 • Minimale tuinoppervlakte: kleine tot middelgrote tuin
 • Rastype: gezelschapshond
 • Maat: Medium
 • Energieniveau: Medium
 • Benodigde beweging: tot één uur

Koreaanse jindohond afbeeldingen

Recente beoordelingen voor Koreaanse jindohond


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.