Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Greyhound

Een mooie witte race greyhound die rechtop staat Een mooie jonge volwassen greyhound die heel netjes zit Een portret van een opvallende, zwarte hazewindhond Een rustende greyhound genietend van zijn tijd op de vloer Een jonge volwassen greyhound met een mooie korte, zwart-witte vacht Een mooie volwassen hazewindhond met zijn lichaam uitgestrekt Een gezonde greyhound op volle snelheid Een lieve, kleine greyhound met een mooie zachte vacht Een sterke, volwassen hazewindhond die een scherpe bocht om sprint Een prachtige vrouwelijke greyhound, pronkend met haar mooie lange lichaam en staart Vijf rennende windhonden op volle snelheid

Geschiedenis


De greyhound is een oud Europees ras dat werd gefokt als windhond; het werd gebruikt voor het opsporen en achtervolgen van wild. Dankzij zijn slanke bouw, lange poten en flexibele ruggengraat kan deze hond een snelheid van wel 70 km per uur bereiken. Aanvankelijk werden de greyhounds voornamelijk gehouden door de welgestelden en pas in de vroege jaren 1920 werden ze populair in Amerika een het Verenigd Koninkrijk. Voor sport en weddenschappen achtervolgden ze op renbanen kunsthazen.

Gedrag


Greyhounds zijn rustige, kalme en relaxte honden. Hoewel ze indrukwekkende snelheden kunnen halen zijn het sprinters, geen marathon renners. Ze vinden het fijner om lekker te slapen dan om een lange wandeling te maken, met als voorwaarde dat u een fijn dekbed heeft. Het zijn goede huisdieren die over het algemeen goed samengaan met andere dieren en kinderen. Aangezien het windhonden zijn, hebben ze wel de neiging om kleine dieren te achtervolgen die ze tijdens een wandeling tegenkomen. Ze vinden het echter geen probleem om aangelijnd te wandelen en kunnen alleen los rondrennen in een omheind gebied.

Greyhounds zijn intelligente en gevoelige honden. Ze kunnen worden getraind al zijn ze eigenwijs. Als ze een prooi op het spoor zijn kan het lastig zijn ze bij u te roepen. Deze loyale en dociele hond slaapt veel en het liefste op uw bed of een andere aangename plek. Ze zijn erg sociaal richting hun gezin en vinden het niet fijn om te lang alleen te worden gelaten. Greyhounds blaffen zelden, tenzij ze met andere honden spelen.

Greyhounds hebben weinig lichaamsvet en hebben een dunne huid waardoor ze het snel koud krijgen. Een hondenjas beschermt ze tegen koud en nat weer. Ze hebben zelden last van grote gezondheidsproblemen en hun vacht heeft minimale verzorging nodig.

Karakter


Greyhounds hebben een rustig en gracieus karakter. Rond het huis zijn ze respectvol en relaxed en vinden gegarandeerd de zachtste en warmste plek om in slaap te vallen. Als ze buiten vrij kunnen rondrennen zult u zien dat ze gebouwd zijn op snelheid. Ze vinden het heerlijk om te sprinten en kleine dieren zoals konijnen te achtervolgen waarbij ze binnen enkele seconden een veld doorkruisen.

Ze gaan goed samen met andere honden. Door hun formaat en soms nerveuze karakter kunnen ze kleine kinderen en oudere mensen wel omverlopen.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waarmee greyhounds te maken kunnen krijgen zijn onder andere botkanker, maagtorsies en bloedstollingsziekten.

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 10 - 15 jaar
 • Gewicht: 27 - 40 kg
 • Hoogte: 66-74 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: kort
 • Vachtverzorging: eens per week
 • Stad of land: land
 • Minimale woonoppervlakte: groot huis
 • Minimale tuinoppervlakte: kleine tot middelgrote tuin
 • Rastype: jachthond
 • Formaat: Large
 • Energieniveau: Medium
 • Benodigde beweging: tot één uur

Greyhound afbeeldingen

Draver x
Mooie jongen - Trotter x
Maddie

Recente beoordelingen voor Greyhound


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.