Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Beauceron

Een fitte en gezonde volwassen beauceron Een beauceron die pronkt met zijn Goed verzorgde, donkere vacht Een close up van de gehoorzame ogen van een beauceron Een sterke volwassen beauceron die aandachtig zit Een volwassen beauceron met een mooie nette vacht Een mooie volwassen beauceron die netjes op het gras ligt Een close up van een beauceron's mooie, dikke vacht en scherpe oren Een gezonde, volwassen beauceron die netjes op een commando ligt te wachten Een prachtige jonge beauceron genietend van wat beweging buiten

Geschiedenis


De Beauceron is een Frans ras waarvan de geschiedenis teruggaat tot in de zestiende eeuw. Het is de grootste Franse herdershond die voor verschillende doeleinden werd gebruikt: voor het hoeden van schapen, als boerderijhond en waakhond en voor het beschermen van schapen tegen roofdieren. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd het ras ook gebruikt om berichten over te brengen in de loopgraven, om landmijnen op te sporen en als politie-, speur- en reddingshond. Kenmerkend zijn de dubbele hubertusklauwen aan de achterpoten. Er wordt wel gedacht dat de Beauceron de voornaamste basis heeft gevormd in de ontwikkeling van de doberman pinscher.

Gedrag


De Beauceron is een moedig, kalm en intelligent ras en daardoor een ideale werkhond. Ze hebben hun herdersinstinct behouden en kunnen daarom de neiging hebben kleine kinderen binnen het gezin te hoeden. Deze honden vinden het fijn om bij mensen in de buurt te zijn en zijn makkelijk te trainen. Wel worden ze vaak langzaam volwassen waardoor het trainen in de eerste drie jaar van hun leven een uitdaging kan zijn. Ze blinken uit in trainingen waarbij aanspraak wordt gedaan op hun geheugen en leervermogen en zijn goed in behendigheids- en gehoorzaamheidstraining. Ze behagen hun eigenaren graag en zullen hun onvoorwaardelijke loyaliteit aan hun gezin tonen. Ze zijn beschermend over de mensen waarmee ze samenleven en zijn wantrouwig tegen vreemden totdat hun eigenaar hen laat weten dat het in orde is. Als u deze honden op jonge leeftijd laat wennen aan andere dieren kunnen ze hiermee samenleven.

Hun training moet traag en duidelijk zijn omdat ze zoals gezegd pas na drie jaar echt volwassen worden. Dit bijzonder intelligente ras heeft een strikte training nodig en het zal de zwakke plekken van zijn eigenaar zeker opmerken. Daarom hebben ze te allen tijde een stevige, doch liefdevolle, benadering nodig. Een ongetrainde beauceron neemt de leiding in huis over. Het zijn energieke honden die dagelijks een flinke dosis beweging nodig hebben. Ze vinden het heerlijk om buiten rond te rennen en hun energie lijkt onuitputtelijk. Maar ze komen ook graag, wanneer het hen behaagt, bij u op de bank zitten om te knuffelen. Door deze hond een taak te geven om uit te voeren houdt u zijn nieuwsgierige geest bezig en voorkomt u verveling. Vermaak deze honden met spelletjes waarbij ze een probleem moeten oplossen, zoals het achterhalen hoe een snack uit een bal moet worden gehaald.

De vacht van de Beauceron vereist minimale verzorging, wekelijks kammen om de dode haren te verwijderen is voldoende. Het sterke lichaam van dit ras heeft zelden te maken met ziektes. Slechts zelden komen heupdysplasie en maagtorsies voor.

Karakter


Beaucerons zijn intelligent en hebben een moedig karakter. Omdat ze zijn gefokt als waakhond kunnen ze wantrouwig zijn naar onbekenden maar vormen een sterke band met het gezin waarmee ze samenleven. Ze kunnen goed omgaan met kinderen al hebben ze eerder een serieus karakter, en zullen zich daarom meer als beschermer opstellen dan als speelmaatje.

Deze werkhond heeft dagelijks een flinke hoeveelheid beweging nodig. Ook heeft deze hond vanaf dat hij een pup is een doortastende training nodig, zodat hij zich zal ontwikkelen tot een gehoorzame volwassen hond.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar de Beauceron mee te maken kan krijgen zijn onder andere heupdysplasie, progressieve retina-atrofie (degeneratie van het netvlies met blindheid tot gevolg) en bloat.

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 10 - 13 jaar
 • Gewicht ca.: 29 - 45 kg
 • Hoogte: 61 - 70 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Medium - Laag
 • Vachtverzorging: meer dan eens per week
 • Stad of land: Land
 • Minimale woonoppervlakte: groot huis
 • Minimale tuinoppervlakte: grote tuin
 • Rastype: herdershond
 • Maat: Large
 • Energieniveau: Hoog
 • Benodigde beweging: meer dan 2 uur

Beauceron afbeeldingen

Ze drijft onze kippen terug naar het hok als er een havik in de buurt is.
Beste pup ooit!
Zoals Nana van Peter Pan

Recente beoordelingen voor Beauceron


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.