Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Beagle

Een jonge volwassen beagle zat in de houding Een mooie beagle puppy die probeert stil te liggen Een kant op van een gezonde volwassen beagle Een jonge volwassen beagle met een zeer verzorgde vacht Een beagle op een cubaanse postzegel Een gezonde, jonge beagle die rechtop staat Een beagle pup met zijn tong uit en staart in de lucht Een mooie kleine beagle, die zijn kop uit het lange gras steekt Een gezonde, jonge beagle pup met mooie grote oren Een mannelijke beagle pup, met een mooie, korte, dikke vacht Een lieve, kleine beagle die geduldig zit te wachten op wat aandacht

Geschiedenis


De geschiedenis van de beagle gaat terug tot in de 14e eeuw, toen de hazenjacht een populaire sport was in Engeland. De honden die hiervoor werden gebruikt lijken echter maar weinig op de hedendaagse beagle. Tegen het einde van de negentiende eeuw kreeg de beagle het uiterlijk zoals we dat vandaag kennen.

De beagle werd gebruikt voor de jacht op vossen, hazen en konijnen. Een roedel beagles was een bekend beeld op het Engelse platteland, nauw gevold door de jager op zijn paard. Sinds 2005 is de vossenjacht overal in het Verenigd Koninkrijk verboden. De 'kunstjacht' (jagen zonder vossen) wordt in het gehele land echter nog wel uitgeoefend, waarbij beagles het populairste ras zijn.

Gedrag


Beagles zijn vrolijke, vriendelijke honden die dol zijn op aandacht. Het zijn roeldeldieren en hebben dus het gezelschap van een soortgenoot of nauw menselijk contact nodig. Ze kunnen het niet goed verdragen om langere tijd alleen te worden gelaten en kunnen dan destructief gedrag gaan vertonen. Beagles hebben een uitstekende reukzin en zullen een geur kilometers achtervolgen. Ze vinden het heerlijk om buiten lange wandelingen te maken, maar kunnen plotseling wegrennen om niet meer terug te komen wanneer ze een geur op het spoor zijn. Daarom kunt u ze het beste aangelijnd uitlaten of een veilig, gesloten gebied voor ze uitzoeken.

Beagles zijn goede gezinshonden en kunnen goed omgaan met kinderen. Het zijn rustige en zachtaardige honden, die echter hun gezin zullen beschermen wanneer dit nodig is. Het ras staat erom bekend te gaan huilen/janken wanneer ze een geur op het spoor zijn. Beagles zijn vriendelijk tegen andere honden en onbekenden en zijn goede metgezellen. Dankzij hun rustige karakter worden deze honden ook vaak gebruikt als proefdieren. Het trainen van een beagle is een uitdaging en er wordt zelfs wel gezegd dat een beagle niet te trainen is. Het zijn hebberige honden die door blijven eten. Hun liefde voor eten kan helpen bij de training, al heeft u hiervoor nog altijd engelengeduld nodig. Hun korte vacht verhaart en moet om de paar dagen worden gekamd.

Karakter


Beagles hebben een vriendelijk en zachtaardig karakter maar kunnen ook eigenzinnig en tegendraads zijn. Ze volgen hun neus en vinden het heerlijk om elk geurspoor te volgen terwijl ze blaffen van blijdschap. Met hun tolerante karakter zijn het goede gezinshonden die goed samengaan met andere dieren of kleine kinderen.

Door hun onafhankelijke karakter en hun "hoe-is-dit-in-mijn-voordeel-attitude" kunnen deze honden moeilijk te trainen zijn.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar beagles mee te maken kunnen krijgen zijn heupdysplasie, epilepsie, schildklierziekten en rugproblemen.

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 12 - 15 jaar
 • Gewicht: 9 - 11 kg
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: kort
 • Vachtverzorging: eens per week
 • Stad of land: beide
 • Minimale woonoppervlakte: klein huis
 • Minimale tuinoppervlakte: kleine tot middelgrote tuin
 • Rastype: jachthond
 • Formaat: Medium
 • Energieniveau: hoog
 • Benodigde beweging: meer dan 2 uur

Beagle afbeeldingen

Rosco
Rosco
Een hond en een kat stonden op een tafel met een geruit tafelkleed
Een bruine en witte beagle liggend op een sofa
Een beagle ligt in de zon op een grasveld tijdens een wandeling
Een zwart-bruin-witte beagle in een tuin die hoog springt voor een bal
Een bruin-wit-zwarte beagle kijkt naar een eend in een vijver
Beagle
Beagle
Beagle
Beagle
Beagle
Beagle pup
Randal, onze knappe jongen
Bramble houdt van water !!
Bramble, onze brutale beagle pup van 12 weken oud

Recente beoordelingen voor Beagle


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.