Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Canadese eskimohond

Canadese eskimohond dravend door de Snow Close up zijprofiel van canadese eskimohond Canadese eskimohond die speels rent Een canadese eskimohond die speels contact heeft met zijn puppy Een knappe canadese eskimohond in de wildernis

Geschiedenis


De Canadese eskimohond (ook Canadian Inuit dog genoemd) komt al 4000 jaar voor in het Noordpoolgebied. Hier zou de hond zijn gefokt door het thulevolk om als jachthond te dienen en om sleden te trekken. Van kilometers afstand kon deze hond zeehonden ruiken, ook werd hij ingezet voor de jacht op ijsberen. De Canadese eskimohond is genetisch nauw verwant aan de Groenlandse hond, zo nauw dat sommige mensen zelfs van mening zijn dat het hetzelfde ras is. Ondanks een uitgebreid fokprogramma in de jaren 1970' wordt deze hond nu met uitsterven bedreigd.

Gedrag


De Canadese eskimohond is bijzonder intelligent en erg trouw aan zijn gezin. Ze zijn aanhankelijk naar de mensen die ze kennen, zijn graag bij hun eigenaar in de buurt en willen graag voor u werken. Als ze met kinderen en andere honden zijn opgegroeid kunnen ze hier goed mee omgaan. Aanvankelijk zullen ze op hun hoede zijn voor onbekenden maar accepteren hen wanneer ze eenmaal in huis zijn. Omdat deze honden oorspronkelijk op hun eigen voedsel moesten jagen, zullen ze katten en andere dieren achtervolgen. Vroege socialisatie kan problemen met andere dieren voorkomen. Ook huilen en blaffen moet vanaf jonge leeftijd worden beperkt om problemen met de buren te voorkomen.

De Canadese eskimohond is een werkhond die wat te doen moet hebben, in een roedel of alleen. Veel eigenaren laten hun hond daarom meedoen aan slederaces. Ze hebben een uitzonderlijk goed uithoudingsvermogen en kunnen kilometers rennen en lopen. Hun training moet consequent en eerlijk zijn en een beloningsgerichte training werkt voor deze honden die u graag bekoren het beste. Ze vormen een sterke band met hun eigenaar en kunnen niet tegen een strenge behandeling. Omdat deze honden gefokt zijn om sleden te trekken kost het tijd en geduld om deze hond te leren aan de lijn te lopen.

Veel mensen onderschatten hoe veel beweging dit ras nodig heeft. Om gelukkig te blijven moet de Canadese eskimohond elke dag de kans hebben om te rennen. Het zijn dan ook uitstekende hardloopmaatjes. Maak er een gewoonte van om deze hond een aantal uren per dag uit te laten.

Hun vacht moet eens per week worden gekamd en dagelijks wanneer ze in de rui zijn. Omdat de vacht natuurlijke oliën produceert mag deze niet vaak worden gewassen, dit beschadigt de vacht.

De Canadese eskimohond heeft weinig gezondheidsproblemen en is zelden ziek. Ze hebben een uitgesproken hekel aan warm weer en kunnen verrassend snel een zonnesteek oplopen. Ze zoeken altijd een koele slaapplaats, bijvoorbeeld door een gat in de tuin te graven.

Rasinformatie


  • Status: gangbaar
  • Levensverwachting: 12 - 13 jaar
  • Gewicht: 18 - 40 kg
  • Hoogte: 50 - 69 cm
  • Zeldzaam: Nee

Canadese eskimohond afbeeldingen

Recente beoordelingen voor Canadese eskimohond


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.