Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Franse buldog

Een jonge franse bulldog die zijn spitse oren laat zien Een gezonde franse bulldog met een mooie dikke, korte vacht Een jonge franse bulldog puppy met een mooie zwart-witte vacht De karakteristieke grote, puntige oren van een franse bulldog Het lieve, opgekropte gezicht en de grote, scherpe oren van een jonge franse bulldog Een mooie jonge franse bulldog die rechtop staat met zijn oren gespitst Een gezonde volwassen franse bulldog met een kort, gedrongen lichaam en rechtopstaande oren Een lieve, kleine franse bulldog die wat rust krijgt Een zeer vermoeide franse bulldog die wat verdiende rust krijgt in zijn bed Een prachtige franse bulldog pup liggend op de hand van zijn baasje Een volwassen franse bulldog die hoog op een paar treden staat Een ongelooflijke kleine franse bulldog pup slapend op het gras Vijf prachtige kleine franse bulldog puppies liggen samen op het gras

Geschiedenis


In het midden van de negentiende eeuw verhuisden veel Engelse werklieden naar Frankrijk om in de kantindustrie te werken. Zij namen hun kleine buldoggen met zich mee. De Fransen waren erg gecharmeerd van het ras, met name van de honden met kleine, staande (vleermuis-achtige) oren. Het fokken van deze kleine buldog ging serieus van start aan het einde van de negentiende eeuw en het werd een bijzonder populair huisdier. Amerikaanse bezoekers in Frankrijk namen het ras mee naar huis waar het eveneens een populair huisdier werd.

Gedrag


De Franse buldog is een knuffelige clown, die het heerlijk vindt en elke kans schoon ziet om bij u op schoot in slaap te vallen. Ze hebben een goed karakter en kunnen uitstekend omgaan met kinderen indien ze respectvol worden behandeld. Ze vinden niets fijner dan overal bij betrokken te zijn en zullen te allen tijde aan uw zijde staan. Buldoggen kunnen koppig zijn wat hun training lastig maakt. De kunst is om ze het idee te geven dat ze zelf willen wat u van hen vraagt. Toch willen ze u bekoren en een aai over hun buikje of een knuffel is voor hen meestal voldoende beloning.

Franse buldoggen kunnen goed opschieten met andere huisdieren en honden en doorgaans ook met onbekenden. Ze blaffen niet vaak en als dit wel het geval is dan is daar in hun beleving een reden voor. Omdat de Franse buldog de neiging heeft vrij veel te kwijlen, moet hun bek regelmatig worden schoongemaakt. Hun vacht heeft weinig onderhoud nodig. Door hun platte snuit/kop snurken en snuiven ze wanneer ze slapen, iets wat ze soms de hele dag lijken te doen, maar dit is een van de aandoenlijke eigenschappen van het ras. Dagelijks hebben ze slechts een aantal korte wandeling nodig en een paar speelsessies, waarna ze weer graag bij u op schoot springen voor hun welverdiende power nap. De meeste buldoggen kunnen niet zwemmen. Het ras kan last hebben van heupdysplasie en is soms gevoelig voor allergieën. De platte snuit, verkregen door selectief fokken, kan soms voor ademhalingsproblemen zorgen wanneer het erg warm is.

Karakter


Franse buldoggen hebben een aangenaam en speels karakter. Het zijn lieve hondjes die graag spelen en hun omgeving willen ontdekken. De franse buldog is een zeer sociale hond die goed kan omgaan met onbekenden en het leuk vindt om nieuwe honden te leren kennen.

Het is belangrijk dat een franse buldog voldoende training (met lekkers) krijgt om hem zijn plaats binnen zijn gezin duidelijk te maken en om ervoor te zorgen dat hij geen alpha-hond gedrag zal gaan vertonen.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar de franse buldog mee te maken kan krijgen zijn onder andere heupdysplasie, patellaluxatie (knieschijfontwrichting), brachycephaal obstructief syndroom (ademhalingsproblemen), intervertebral disc disease (druk op de ruggegraat dat kan leiden tot verlamming), allergieën en een aantal huidproblemen (met name wanneer de rimpels in het gezicht niet goed schoon worden gehouden).

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 8 - 11 jaar
 • Gewicht ca.: 9 - 12,5 kg
 • Hoogte: 28-33 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Laag
 • Vachtverzorging: eens per week
 • Stad of land: beide
 • Minimale woonoppervlakte: appartement
 • Minimale tuinoppervlakte: kleine tot middelgrote tuin
 • Rastype: gezelschapshond
 • Maat: Small
 • Energieniveau: Medium
 • Benodigde beweging: tot één uur

Franse buldog afbeeldingen

This is Luna, hard to stay mad at this face. even though she loves to roll in poop!

Recente beoordelingen voor Franse buldog


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.