Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Basset hound

Een mooie jonge basset hound die comfortabel zit Een close up van de mooie oren van een volwassen basset hound Een lieve volwassen basset hound die wacht op wat aandacht Een lieve jonge basset hond die ligt met zijn ogen wijd open Twee volwassen basset hounds die comfortabel zitten Een basset hound op een west-afrikaanse postzegel Een basset hound op een afghaanse postzegel Een basset hound die rent met zijn staart in de lucht Een mooie, wandelende basset hound met een dikke, donkere vacht Een gezonde, volwassen basset hound, die heel netjes zit Een lieve, kleine basset hound, pronkend met zijn grote, flaporen en lange neus Een volwassen basset hound, genietend van het water

Geschiedenis


Er wordt aangenomen dat de basset hound ontstaan is in Frankrijk, waar ze werden gebruikt bij de jacht op onder andere konijnen en hazen. "Basset" is afgeleid van het Franse woord "bas" dat "iets laags" of "dwerg" betekent en verwijst naar de bouw van de hond. In de late negentiende / begin twintigste eeuw werd de basset hound met bloedhonden gekruist om ze groter te maken. In de tweede helft van de negentiende eeuw werd het ras in Groot Brittannië geïntroduceerd waar het populair werd.

Gedrag


Basset hounds zijn erg gemoedelijke en rustige honden die goed kunnen omgaan met andere honden, huisdieren en kinderen. Dit leuke ras staat bekend als de 'clown' van de hondenwereld, vanwege hun liefde voor gezelschap, ongehaaste looptempo en omdat ze graag bij u op de bank op schoot in slaap vallen. Ook deze honden met hun rustige wandeltempo hebben regelmatig beweging nodig om overgewicht te voorkomen. Ze hebben altijd honger en zullen eten stelen zodra ze hun kans schoon zien.

U kunt deze hond het beste in een veilig gebied en aangelijnd uitlaten, want als ze iets interessants ruiken kunnen ze er plotseling vandoor gaan om niet meer terug te komen. Als ze de oorsprong van een geur hebben gevonden of wanneer ze enthousiast zijn, zullen ze 'zingen' of janken. Omdat het een speurhond is, is het trainen van deze hond een uitdaging die tijd kost, maar hun liefde voor eten kan u hierbij helpen. De gladde vacht heeft minimale verzorging nodig, al moet hun bek wel regelmatig worden schoongemaakt omdat ze de neiging hebben om te kwijlen. Door hun gedrongen frame en korte poten kan de basset hound rugproblemen ontwikkelen, dus help ze bij het in de auto komen en wanneer ze bij u op de bank willen komen zitten (indien u dit toelaat).

Karakter


De basset hound heeft terecht de reputatie een liefdevolle, vriendelijke hond te zijn. Deze honden hebben een goedaardig, gevoelig en lief karakter. Ze zijn gefokt voor een tragere vorm van jagen en vinden de buitenlucht dan ook net zo aangenaam als een luie zondagmiddag in huis.

Rustig met kinderen en andere honden. Verwacht van deze hond niet dat hij vol energie zit en speels is, maar wel dat hij een liefdevolle metgezel is die zijn neus volgt en kwijlt als hij iets lekkers ruikt.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar basset hounds mee te maken kunnen krijgen zijn heup- en elleboogdysplasie, oorproblemen, oogproblemen, maagtorsies en de ziekte van Von Willebrand (een meestal milde bloedstollingsziekte).

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 11 - 12 jaar
 • Gewicht: 25 - 34 kg
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: kort
 • Vachtverzorging: eens per week
 • Stad of land: beide
 • Minimale woonoppervlakte: groot huis
 • Minimale tuinoppervlakte: kleine tot middelgrote tuin
 • Rastype: jachthond
 • Formaat: Large
 • Energieniveau: Medium
 • Benodigde beweging: tot één uur

Basset hound afbeeldingen

Recente beoordelingen voor Basset hound


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.