Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Bracco Italiano

Bracco italiano hond, alert en geconcentreerd. Bracco italiano hond staande in een veld Close up van bracco italiano hoofd zijprofiel Bracco italiano puppy kijkt over een muur Paar bracco italiano spelende honden in een veld Bracco italiano hond springend in een veld bij zonsondergang

Geschiedenis


De bracco is afkomstig uit Italië en werd gefokt om wild in de netten van jagers te drijven. Met het populairder worden van het geweer bij de jacht, veranderde de rol van de bracco naar pointing en retrieving. Het uiterlijk van deze hond lijkt op dat van de pointer/basset hound hoewel het duidelijk een jachthond is. Duizenden jaren geleden is waarschijnlijk ook de segugio Italiano en Aziatische mastiff betrokken geweest bij het tot stand brengen van dit ras. Het is het populairste jachtras in zijn thuisland en staat bekend om zijn nobele voorkomen.

Gedrag


De bracco is een aanhankelijke hond die het leuk vindt nieuwe honden te leren kennen. Het zijn goede huisdieren die graag dicht bij hun eigenaren zijn. Ze kunnen dan ook niet goed lang alleen zijn en hebben gezelschap nodig. Ze vinden kinderen leuk en zijn erg rustig en geduldig met ze. Hetzelfde geldt voor andere honden/katten in huis, indien ze hiermee zijn opgegroeid. Omdat bracco's jachthonden zijn moeten ze vanaf jonge leeftijd leren waarop ze mogen jagen en wat ze met rust moeten laten. Ze klimmen graag bij u op schoot om achter hun oren te worden gekrabbeld, en willen dan nog wel eens vergeten hoe groot ze eigenlijk zijn. Als er iemand aan de deur staat zullen ze u waarschuwen al zullen ze zelden agressief zijn. Het zijn vriendelijke honden naar onbekenden al kunnen ze soms wat op hun hoede zijn.

Het trainen van deze hond is vrij eenvoudig, ze luisteren redelijk goed en krijgen graag een beloning. Wel moet deze hond er zo nu en dan aan worden herinnerd wie er de baas is, toch moet een strenge aanpak worden vermeden. Bracco's reageren het best op een consistente en leuke training en leren graag nieuwe dingen. Het zijn echte werkhonden, die gelukkig zijn als u veel van ze vraagt. Ze zijn goed in competities zoals obedience, tracking en retrieving en genieten van de mentale uitdaging die hieraan is verbonden.

Bracco's hebben vrij veel beweging nodig en hier kan het beste aan worden voldaan in een veilige omgeving. Ze zullen er namelijk vandoor gaan zodra ze een geur op het spoor zijn. Over het algemeen luisteren ze goed naar het commando "hier" tenzij ze iets hebben geroken. Ze gaan goed samen met andere honden als ze hier vanaf jonge leeftijd mee om hebben leren gaan en ze houden van spelen. Zolang ze elke dag een lange wandeling kunnen makken zijn het geen veeleisende honden die het prima vinden om thuis te slapen. Als ze zich vervelen kunnen ze ondeugend worden, dingen stelen en ermee vandoor gaan. Als ze destructief gedrag gaan vertonen is dit een teken dat ze meer beweging/afleiding nodig hebben.

Hun korte vacht moet zo nu en dan worden gekamd om dode haren te verwijderen.

Bracco's kunnen last krijgen van heupdysplasie en oorproblemen. De oren moeten regelmatig worden gecontroleerd en schoongemaakt indien nodig om problemen te voorkomen.

Karakter


Bracco Italiano's zijn graag in het gezelschap van mensen en hebben een lief karakter. Ze zijn dol op de interactie met mensen en vormen een hechte band met hun gezin. Ze kunnen redelijk goed omgaan met andere huisdieren (zeker als ze hiermee zijn opgegroeid). Vroege training en socialisatie dragen bij aan hun gehoorzaamheid en tolerantie in hun volwassen leven. Deze alerte honden zullen vaak blaffen wanneer gasten er arriveren maar verwacht niet meer dan dat.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar de bracco Italiano mee te maken kan krijgen zijn onder andere maagtorsies, huidinfecties en ooginfecties (voornamelijk door de plooien in de losse huid waar vuil tussen blijft zitten).

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 12 - 13 jaar
 • Gewicht ca.: 25 - 40 kg
 • Hoogte: 56 - 66 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Laag
 • Vachtverzorging: eens per week
 • Stad of land: Land
 • Minimale woonoppervlakte: groot huis
 • Minimale tuinoppervlakte: grote tuin
 • Rastype: vogelhond
 • Maat: Large
 • Energieniveau: Medium
 • Benodigde beweging: meer dan 2 uur

Bracco Italiano afbeeldingen

Een witte hond met bruine vlekken op een wandeling bij een rivier
Olympos la mia dolce miele
Olympos vieni al mio carnevale

Recente beoordelingen voor Bracco Italiano


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.