Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Mastiff

Mastiff-wit-achtergrond Mastiff-buiten Mastiff-lying-down Mastiff-puppy Mastiff-met-kind Mastiff-puppy-met-bloem Mastiff-gezicht

Geschiedenis


De hedendaagse mastiff is enkele eeuwen geleden ontstaan in Engeland en wordt soms de Old English Mastiff genoemd. Ze stammen af van de oude molossers die vermoedelijk duizenden jaren geleden in Azië zijn ontstaan. De mastiff zoals we die vandaag kennen werd gefokt als waakhond, voor bull/bear baiting, als strijdhond en leeuwenvechter. Met het verboden worden van bull baiting en dog pits in de negentiende eeuw nam de populariteit van het ras af. Tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen het onhoudbaar werd om een zo grote hond te voeden, daalden hun aantallen verder. Tegenwoordig is het echter weer een bijzonder populair ras.

Gedrag


De mastiff is een vriendelijke reus. Ze stralen grandeur uit en zijn volgzaam en vriendelijk tegen de leden van hun gezin. Ze zijn dol op knuffelen en als ze maar even de kans krijgen zullen ze bij u op schoot kruipen. Ondanks hun formaat, en stevige reputatie, is deze hond lief en aanhankelijk naar zijn gezin. Ze kunnen goed overweg met andere honden in huis, zijn goed met kinderen al kunnen ze hen per ongeluk omver lopen (hierbij hebben ze nooit kwaad in de zin.

Over het algemeen zijn mastiff gereserveerd naar onbekenden en zullen hen stilletjes observeren. Als ze het idee hebben dat uw wordt bedreigd zullen ze ingrijpen. Toch zullen ze zelden agressief zijn en eerder hun blaf laten horen als ze aanvoelen dat u bescherming nodig heeft. Een inbreker in huis zal door deze sterke hond worden begroet en in een hoek gedwongen totdat u ter plaatse bent. Ruzie binnen het gezin maakt ze van slag en ze zullen ingrijpen en blaffen in een poging het te laten eindigen. Het zijn gevoelige reuzen die verlegen en worden en zich terugtrekken als ze slecht worden behandeld.

Mastiffs hebben puppytraining nodig om de basis te leggen voor een evenwichtige hond. Een grote, ongetrainde hond zal u omver trekken, dus aangelijnd leren wandelen is prioriteit. Ze hebben een stevige maar liefdevolle behandeling nodig om het beste uit ze te halen. Ook hebben ze geduldig leiderschap nodig.

Ze hebben vrij veel beweging nodig, al moet hier zorgvuldig mee worden omgegaan als ze jong zijn. Teveel beweging op jonge leeftijd zorgt voor problemen met de ontwikkeling van botten en pezen enz. Als ze 18 maanden oud zijn, zijn ze volgroeid en kan hun lichaamsbeweging worden verhoogd. Ze raken snel oververhit, dus is het goed om te weten wanneer uw Mastiff moe zodat hij de kans krijgt om uit te rusten. Ze willen u behagen en het is dus belangrijk dat u inzien wanneer ze een pauze nodig hebben.

Ze hebben de ideal hoogte op dingen van het aanrecht te stelen, dus berg eten op om dit te voorkomen! Omdat mastiffs graag op iets kauwen is het belangrijk dat ze genoeg kauwspeeltjes hebben om te voorkomen dat uw schoenen of stoelpoten het slachtoffer worden. Ze snurken, knorren en kwijlen o-ve-ral. Deze honden kunnen lui zijn dus houd hun voedselinname in de gaten om overgewicht te voorkomen.

De vacht van de mastiff moet regelmatig worden gekamd om dode haren te verwijderen. Verder heeft hun vacht niet veel verzorging nodig. Zo nu en dan moet hun gerimpelde snuit met een doek worden gewassen.

Gezondheidsproblemen


Grote honden met een diepe borst hebben meer kans op maagtorsies, ook wel bloat genoemd. Ook heupdysplasie en progressieve retina atrofie komt bij mastiffs relatief veel voor.

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Gewicht ca.: 79 - 86 kg
 • Hoogte: Reu min: 76 cm, teef min: 70 cm
 • Kleur: Fawn, apricot of brindle
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Laag - dubbel
 • Vachtverzorging: dagelijks
 • Stad of land: land
 • Minimale woonoppervlakte: groot huis
 • Minimale tuinoppervlakte: kleine tot middelgrote tuin
 • Rastype: werkhond
 • Maat: Large
 • Energieniveau: Laag
 • Benodigde beweging: tot één uur

Mastiff afbeeldingen

Recente beoordelingen voor Mastiff


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.