Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Dwergpinscher

Een schattige kleine dwergpinscher met brutale kleine oortjes Een miniatuur pinscher puppy met een speels gezichtje Een schattige miniatuur pinscher met zijn oren gespitst Een GorGeous dwergpinscher klaar voor een spel Een kleine dwergpinscher aan het wandelen met zijn jas aan

Geschiedenis


De dwergpischer is een Duits hondenras waarvan duidelijk is dat het al enkele eeuwen bestaat, al gaan geschreven bronnen waarin deze honden worden vermeld slechts tweehonderd jaar terug. Oorspronkelijk werden ze gefokt voor de jacht op ratten en ongediertebestrijding in huizen en op boerderijen. Er werd aangenomen dat de dwergpinscher een miniatuurversie was van de dobermann pinscher, maar dit is onjuist. Het is een op zichzelf staand ras dat al veel langer bestaat dan de dobermann. Na de Tweede Wereldoorlog werd het ras kortweg 'pinscher' (bijter) genoemd. Hun populariteit nam snel toe in Duitsland en verspreidde zich over de rest van de wereld. In 1972 kregen ze officieel de naam dwergpinscher.

Gedrag


De dwergpinscher is een actieve, nieuwsgierige en alerte hond die graag bij zijn gezin in de buurt is en overal bij betrokken wil zijn. Ze passen het beste bij een gezin met wat oudere kinderen, omdat jonge kinderen te ruw kunnen zijn en in de vorm van een snauw zullen worden gecorrigeerd. Het zijn zelfverzekerde honden die altijd in zijn voor actie. Als ze niet goed zijn gesocialiseerd kunnen ze wat op hun hoede zijn naar onbekende mensen en andere honden. Puppycursus is een must om ze aan andere honden te laten wennen. Ze zijn nergens bang voor en het is daarom belangrijk dat u altijd de leiding neemt om problemen te voorkomen als ze ouder zijn. Het zijn blije hondjes die graag spelen en de clown uithangen om uw aandacht te krijgen. Ze zijn lief en aanhankelijk naar hun gezin en komen graag bij u op de bank liggen om te knuffelen.

Dwergpinschers zijn onafhankelijke honden die zelf nadenken. Hierdoor kan het lastig zijn om ze te trainen. Ze hebben een duidelijke maar vriendelijke aanpak nodig om ze regels te leren om te voorkomen dat ze last krijgen van het kleine-honden-syndroom. Omdat het zulke actieve honden zijn, zijn spelletjes een goede manier om ze te trainen. Door activiteiten zoals agility, flyball en obedience zullen ze beter leren begrijpen wat u van ze wilt en tegelijk plezier beleven aan hun training. Ze bekoren u graag en zien u graag gelukkig, al begrijpen ze niet altijd wat ze hiervoor moeten doen (of zo willen ze u toch laten geloven!)

Dwergpinschers hebben dagelijks een flinke wandeling nodig. Dit kan aangelijnd maar het is nog beter om ze uit te laten in een veilig gebied waar ze vrij kunnen rondlopen. Houd spel met andere honden altijd in de gaten omdat ze gewond kunnen raken als ze te ruw spelen. Ze hebben een gave om te ontsnappen en zullen altijd een weg uit uw tuin naar buiten vinden. Naar het commando 'hier' luistert de dwergpinscher niet. Succes gewenst als deze honden de achtervolging inzetten als ze een pluizig beestje hebben gespot. Ze hebben de neiging om alles te eten wat ze vinden.

Door hun kleine postuur kunnen dwergpinschers last hebben van de kou, dus geef ze een hondenjas indien nodig. Hun korte vacht dient slechts zo nu en dan te worden gekamd om dode haren te verwijderen. Over het algemeen is dit een gezond ras als komt patella luxatie en epilepsie soms voor.

Karakter


Dwergpinschers hebben een druk en energiek karakter. Het zijn speelse hondjes die zich sterk hechten aan hun eigenaren. Ze houden van knuffelen maar ook van energieke spelletjes. Door hun eigenwijze karakter zijn ze moeilijk te trainen.

Ze zijn bijzonder onvriendelijk naar andere huisdieren en onbekende honden en tonen geen affectie voor mensen die ze niet kennen. Vroege socialisatie kan hier enigszins bij helpen hoewel hun territoriale instinct erg sterk is. Het voordeel hiervan is dat het uitstekende waakhonden zijn.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar de dwergpinscher mee te maken kan krijgen zijn onder andere heupdysplasie, ziekte van Legg-Calvé-Perthes (aandoening aan het heupgewricht), epilepsie, hartziekten, staar, progressieve retina atrofie (degeneratie van het netvlies wat kan leiden tot blindheid), huidproblemen en hypothyreoïdie.

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 13 - 17 jaar
 • Gewicht ca.: 3,6 - 4,5 kg
 • Hoogte: 25 - 31 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Laag
 • Vachtverzorging: eens per week
 • Stad of land: beide
 • Minimale woonoppervlakte: appartement
 • Minimale tuinoppervlakte: geen tuin
 • Rastype: schoothondje
 • Maat: Small
 • Energieniveau: Hoog

Dwergpinscher afbeeldingen

Recente beoordelingen voor Dwergpinscher


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.