Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Pekingees

Een lief klein pekingeesje met een zachte blonde vacht Een lichtbruine pekingees die aandachtig zit Een mooie zachte pekingees die aandachtig zit Een lieve kleine pekingees met een dikke zwarte vacht Een jonge pekingees met een heerlijk zachte, lange vacht Een pekingees met een mooie, dikke witte vacht die buiten wat beweging krijgt Een mooi, klein pekingeesje genietend van wat tijd op de bank Een close up van een pekingees zijn mooie, korte neus en zijn dikke, zachte vacht Een close up van een pekingees zijn stompe neus en mooie, lange oren Een gezonde, volwassen pekingees die pronkt met zijn korte neus en grote, borstelige staart Een jonge pekingees met een mooie borstelige staart en Goed verzorgde oren Een opgewonden, kleine pekingees met een prachtig verzorgde vacht

Geschiedenis


De Pekingees is een Chinees hondenras. Het ras werd door Boeddhistische monniken ontwikkeld en vanwege zijn uiterlijk ook wel 'leeuwhond' genoemd. Hun voornaamste taak was op schoot zitten en er prachtig uitzien. In 1860 werden vijf Pekingezen meegenomen naar Engeland waar het snel een populair ras werd. Deze hond bestaat al ruim 2000 jaar en wordt geclassificeerd als een van de oudste hondenrassen. Veel kleinere Pekingezen werden ook 'sleeve gods' genoemd omdat ze in de mouwen van keizerlijke gewaden pasten. Tegenwoordig worden deze honden als huisdier en showhond gehouden.

Gedrag


Pekingezen zijn geen typische schoothonden. Ze zijn erg onafhankelijk en eigenwijs. Het zijn uitstekende waakhonden die zullen blaffen als er iemand aan de deur staat. Ze zijn dapper en zullen voor zichzelf opkomen, dus pas op in de buurt van grotere honden: ze zullen een gevecht niet uit de weg gaan, al zullen ze zelden een gevecht beginnen. Ze zijn zelfverzekerd en lief maar komen alleen naar u toe als ze daarvoor in de stemming zijn. De Pekingees is een extravert ras dat overal bij betrokken wil worden. Het is vermakelijk om naar ze te kijken. Omdat ze soms bezitterig kunnen zijn is het belangrijk om ze van jongs af aan te socialiseren om te voorkomen dat ze zich te erg aan een persoon hechten. Het trainen van een Pekingees vraagt om geduld. Ze staan bekend om hun eigenwijsheid waardoor de training traag verloopt.

Over het algemeen kunnen ze goed omgaan met respectvolle kinderen. Ze kunnen zich uren vermaken met spelen en speelgoed. Andere huisdieren zijn meestal geen probleem als ze hiermee zijn opgegroeid. De pekinees heeft het door de vorm van zijn neus moeilijk tijdens warm weer. Ze houden van wandelingen, maar let erop dat ze niet oververhit raken. Ze spelen graag in het huis of in de tuin en hebben niet al te veel beweging nodig. Een ideale hond voor mensen die in een appartement wonen.

De vacht moet een paar keer per week worden verzorgd. De lange vacht op de achterhand moet echter dagelijks worden gecontroleerd om te zien of deze schoon is. Door de vorm van hun neus hebben ze de neiging te snurken en niezen, al vinden de meesten dit een aandoenlijke eigenschap van het ras. Ze hebben geen last van grote gezondheidsproblemen. Let er wel op dat ze het niet te warm krijgen.

Karakter


De Pekingees heeft een moedig en trots karakter. Ze bekijken graag hun koninkrijk vanaf de bank. Hun koninklijke attitude is ook terug te zien in hun onafhankelijke karakter. Ze vinden het best leuk om andere dieren te ontmoeten, maar zullen happen naar alle honden waarvan ze vinden dat ze te onstuimig spelen. De Pekingees is niet echt gastvrij naar onbekenden.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar de Pekingees mee te maken kan krijgen zijn onder andere chondrodysplasie (botmisvormingen), brachycephalisch syndroom (moeite met ademhalen), intervertebral disc disease (druk op de ruggengraat), patella luxatie (knieschijfontwrichting), heupdysplasie en progressie retina atrofie (degeneratie van het ooglid).

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 12 - 15 jaar
 • Gewicht ca.: 3,2 - 6,4 kg
 • Hoogte: 15 - 23 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: lang
 • Vachtverzorging: dagelijks
 • Stad of land: beide
 • Minimale woonoppervlakte: appartement
 • Minimale tuinoppervlakte: geen tuin
 • Rastype: schoothondje
 • Maat: Small
 • Energieniveau: Laag

Pekingees afbeeldingen

Recente beoordelingen voor Pekingees


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.