Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Samojeed

Een mooie, jonge samojeed die rechtop staat en aandacht wil Een samojeed's prachtige, Snow witte vacht en donkere ogen Een samojeed puppy die rust op de vloer Een gezonde samojeed met een mooie, dikke witte vacht Een lieve kleine samojeed die ligt te wachten op een bevel van zijn baasje. Een samojeed's mooie witte vacht en dikke, borstelige staart De prachtige puntige oren van een samojeed Een samojeed met grote poten en een mooie, borstelige staart Een mooie, jonge samojeed met een ongelooflijk zachte, dikke, witte vacht Een close up van een samojeed's ongelooflijke, puntige neus en dikke, zachte vacht Een gezonde samojeed met een prachtige borstelige staart en een dikke, witte vacht Twee samojeden die buiten van elkaars gezelschap genieten Twee volwassen samojeden genieten samen van wat beweging buiten

Geschiedenis


De samojeed is een Siberisch hondenras dat door de Samojeden werd gebruikt voor het hoeden van rendieren, de jacht en om sledes over de toendra te trekken. De honden waren nauw verbonden met hun eigenaren, ze beschermden hun gezin tegen roofdieren en hielden hen 's nachts warm in het ijskoude klimaat. Aan het einde van de negentiende/begin twintigste eeuw werd het ras ingezet tijdens poolexpedities waarna het ook buiten Siberië bekend werd. De samojeed behoort tot de familie der spitzen.

Gedrag


De samojeed is een vriendelijk, intelligent ras dat graag in de buurt is van mensen en daarom heel geschikt is voor gezinnen. Ze kunnen goed omgaan met kinderen al kunnen ze wat te onstuimig zijn voor jonge kinderen. Zonder dat ze het door hebben kunnen ze een kind omverlopen. Als er een onbekende in huis komt zullen ze blaffen, maar eenmaal binnen zullen ze tegen iedereen vriendelijk zijn. Door hun alerte karakter zijn het goede waakhonden. Katten en andere honden zijn doorgaans geen probleem als ze hiermee zijn opgegroeid maar kleine dieren brengen de jager in deze honden naar boven.

Samojeeds vinden het niet fijn om alleen te worden gelaten en zijn het liefst zo veel mogelijk bij mensen in de buurt. Als ze zich vervelen kunnen ze vernielzuchtig worden. Puppy's groeien snel en om gewrichtsproblemen te voorkomen moeten te intense activiteiten worden vermeden. Ze zijn volwassen rond de leeftijd van twee jaar als hun botten volledig zijn uitgegroeid, en kunnen dan deelnemen aan agility en slede competities. Samojeeds zijn zelfstandige honden die een taak nodig hebben om gelukkig te zijn. Omdat ze herhaling saai vinden kan het lastig zijn om deze hond te trainen. Voor een hond die gefokt is om sledes te trekken is het een uitdaging om aan de riem te wandelen en dit geldt zeker voor de samojeed. U heeft hiervoor veel tijd en geduld nodig. Samojeeds staan erom bekend dat ze de emoties van mensen goed aanvoelen en ze zullen u een knuffel geven als ze denken dat u dat nodig heeft.

Samojeeds hebben dagelijks een behoorlijke hoeveelheid beweging nodig. Ze houden van rennen en spelen maar door hun jachtinstinct is dit alleen mogelijk in een veilige omgeving. Deze honden zijn erg vocaal, iets wat buren niet altijd op prijs zullen stellen. Door ze dagelijks voldoende beweging te geven en mentaal uit te dagen voorkomt u problemen. Samojeeds kunnen niet goed tegen warm weer en zullen een koele plek opzoeken om te slapen. Dit kan een door hen gegraven gat in uw tuin zijn.

Om de witte vacht van de samojeed er mooi uit te laten zien heeft deze voortdurend verzorging nodig. Om klitten te voorkomen moet hun vacht dagelijks worden gekamd. Heupdysplasie en bloat komen soms voor, al is dit over het algemeen een gezond ras.

Karakter


Samojeeds hebben een zachtaardig en betrouwbaar karakter. Het zijn sociale honden die graag nieuwe mensen en honden ontmoeten. Binnen zijn ze rustig al zijn ze altijd in voor een spelletje en wandeling.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar de samojeed mee te maken kan krijgen zijn onder andere heupdysplasie, bloat, progressieve retina atrofie (degeneratie van het netvlies wat kan leiden tot blindheid), staar, glaucoom, andere oogziekten, epilepsie, nierziekten en hartziekten.

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 12 - 13 jaar
 • Gewicht ca.: 23 - 30 kg
 • Hoogte: 48 - 58 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Medium
 • Vachtverzorging: dagelijks
 • Stad of land: Land
 • Minimale woonoppervlakte: groot huis
 • Minimale tuinoppervlakte: grote tuin
 • Rastype: herdershond
 • Maat: Large
 • Energieniveau: Medium
 • Benodigde beweging: meer dan 2 uur

Samojeed afbeeldingen

Vasily houdt van Panera! Ze houden ook van hem ... buiten!

Recente beoordelingen voor Samojeed


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.