Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Finse spits

Een jonge volwassen finse keeshond met zijn karakteristieke borstelige staart Een mooie jonge volwassen finse keeshond zat in de aandacht Een mooie jonge finse keeshond met een dikke, zachte vacht en scherpe, alerte oren De mooie spitse oren van een jonge finse keeshond De rode vos Een finse keeshond die pronkt met zijn ongelooflijke staart Een finse keeshond die geduldig op de Snow zit te wachten op een commando Een finse keeshond die hoog op een omgevallen boom staat Een close up van de prachtige spitse oren van een finse keeshond Een gezonde, volwassen finse keeshond die op het gras ligt te rusten

Geschiedenis


De Finse spits, ook Finse keeshond genoemd, is een aantal eeuwen geleden ontstaan in Finland. Tot de negentiende eeuw was het ras volledig zuiver dankzij isolatie van de rest van de wereld, totdat reizigers honden met zich meebrachten. De vermenging met deze nieuwe honden resulteerde er bijna in dat de pure spits verdween. Een Finse sportman merkte het ras op en zorgde ervoor dat het aantal zuivere Finse keeshonden weer toenam. Door naar een prooi te blaffen laat deze hond jagers weten waar de prooi zich bevindt. Ze zijn zeer goed in het jagen op vogels en geven aan waar groter wild, zoals elanden en zelfs beren, zich bevindt. Dit ras is de nationale hond van Finland.

Gedrag


De Finse spits is een actieve, speelse maar gevoelige hond. Ze kunnen goed omgaan met kinderen maar als het spel te intens voor ze wordt zullen ze erbij weglopen. Over het algemeen gaan ze goed samen met andere huisdieren in huis, al kunnen reuen zich agressief opstellen naar onbekende honden. Ook kunnen ze op hun hoede zijn richting onbekenden, al kan dit door vroege socialisatie worden voorkomen. Het zijn alerte honden die u altijd zullen laten weten wanneer er iemand aan de deur staat. Omdat deze hond gefokt is voor de jacht is een van zijn sterkste punten zijn blaf, die hij graag en vaak gebruikt. Daarom zult u er van jongs af aan aan moeten werken om dit binnen de perken houden.

De Finse spits kan worden getraind, al zijn ze eigenwijs en vervelen ze zich snel. Om te voorkomen dat ze zich van de training afsluiten en hun kop afwenden is het van belang verschillende trainingstechnieken toe te passen. Een consequente training is voor deze hond die er zijn eigen ideeën op nahoudt belangrijk. Omdat ze van hun gezin houden kan het lonen om iedereen bij de training te betrekken. U haalt met een rustige, vriendelijke en beloningsgerichte training het meeste uit deze hond, een harde behandeling werk niet. Ze hebben veel beweging nodig, zeker één maar beter nog twee wandelingen per dag. Omdat het jachthonden zijn is de kans groot dat ze ervandoor gaan wanneer ze niet zijn aangelijnd. Het is daarom aanbevolen deze honden in een veilig gebied uit te laten. Als ze voldoende beweging hebben gehad vinden ze het fijn om naast u op de bank in slaap te vallen.

De Finse spits heeft een dubbele vacht die een aantal keer per week moet worden gekamd om te voorkomen dat deze gaat vervilten. Over het algemeen produceert deze hond zeer weinig geur. Ze hebben weinig gezondheidsaandoeningen en worden dan ook geclassificeerd als een gezond ras.

Karakter


De finse spits heeft een levendig en nieuwsgierig karakter. Ze zijn dol op rennen en spelen hebben dagelijks een behoorlijke hoeveelheid beweging nodig om te voorkomen dat ze zich gaan vervelen en vernielzuchtig worden.

Deze luidruchtige hond blaft meer dan de gemiddelde hond. Dit houdt ook in dat het goede waakhonden zijn. Om te voorkomen dat deze hond zich met name aan één persoon hecht is het van belang hem op jonge leeftijd kennis te laten maken met veel verschillende mensen en honden.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar de finse spits mee te maken kan krijgen zijn onder andere heup- en elleboogdysplasie, patellaluxatie (knieschijfontwrichting) en epilepsie.

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 12 - 14 jaar
 • Gewicht: 11 - 14 kg
 • Hoogte: 40 - 51 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Medium
 • Vachtverzorging: meer dan eens per week
 • Stad of land: Land
 • Minimale woonoppervlakte: klein huis
 • Minimale tuinoppervlakte: kleine tot middelgrote tuin
 • Rastype: jachthond
 • Formaat: Medium
 • Energieniveau: Medium
 • Benodigde beweging: tot één uur

Finse spits afbeeldingen

Recente beoordelingen voor Finse spits


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.