Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Ierse wolfshond

Een prachtige ierse wolfshond met een puppy vacht en een smerige baard Een mooie, grijze ierse wolfshond met een vleugje lichtbruin Een lieve, jonge ierse wolfshond, klaar om te spelen Een ontspannende ierse wolfshond, klaar om een dutje te doen Een volwassen ierse wolfshond, liggend, wachtend op een commando Een close up van een ierse wolfshond met zijn mooie donzige baard en zachte oren Een grote, grote ierse wolfshond met een prachtige, witte, draadachtige vacht Twee gezonde, volwassen ierse wolfshonden liggen in het gras Twee prachtige ierse wolfshonden genieten van wat beweging in de Snow

Geschiedenis


Grote honden werden gewaardeerd vanwege hun imposante gestalte en werden door de Romeinen aan de Ieren als geschenk gegeven. Al in de vierde eeuw voor Christus werden Ierse wolfhonden gefokt als vechtdieren voor in de Arena's in Rome. Ook in Ierland was het een populair ras en roedels van deze indrukwekkende honden vergezelden jagers bij hun jacht op wolven en Ierse elanden. Tegen het einde van de achttiende eeuw was de wolf bijna uitgestorven waarna ook het aantal wolfshonden sterk afnam. In de negentiende eeuw werd er opnieuw met het ras gefokt en sinds 1870 komen ze voor op hondenshows.

Gedrag


Ierse wolfshonden zijn met hun rustige en gemoedelijke karakter het toonbeeld van de uitdrukking 'vriendelijke reus'. In huis zijn ze op hun gemak en vinden het prima om te slapen als ze hiervoor voldoende ruimte en een comfortabel bed hebben. Ze zijn aanhankelijk en graag in de buurt van mensen en hun gezin, al zijn het niet de meest knuffelige honden. Over het algemeen komen ze goed overeen met andere honden maar ze hebben wel de neiging om op katten te jagen. Omdat het jachthonden zijn zullen ze tijdens het wandelen alles wat beweegt achtervolgen, en met zulke lange poten zijn het natuurlijk uitstekende renners. Begin op jonge leeftijd met de training en houd ze aangelijnd of laat ze uit in een omsloten gebied om te voorkomen dat ze ervandoor gaan. Ze leren vrij snel al kunnen ze koppig zijn.

Zoals vrijwel alle honden vinden ook Ierse wolfshonden het niet fijn te lang alleen te worden gelaten en ze zullen zichzelf proberen te vermaken als ze zich vervelen. Door hun enorme formaat heeft het geen zin iets bovenop bijvoorbeeld de koelkast te leggen om het voor ze verbergen. Een dagelijkse wandeling, waarbij ze goed hun poten kunnen strekken, is vaak voldoende. Ze hebben veel eten nodig en kunnen erg hebberig zijn. Door de hoeveelheid eten en vlooien/tekenbehandeling die ze nodig hebben is dit een duur ras, maar het zijn fijne honden die goed passen binnen een (grote) gezinswoning. Kinderen die weten hoe ze met honden om moeten gaan vindt de Ierse wolfshond geen probleem. Dit is een hond en geen paard en hoewel ze spelen waarderen mag dit niet te ruig zijn.

Heupdysplasie en bloat komt voor bij dit ras, hoewel niet vaak. Het uiteinde van hun staart kan beschadigen. De vacht dient een aantal keer per week te worden gekamd en kan worden getrimd als het te wild wordt.

Karakter


De Ierse wolfshond heeft een gemoedelijk en betrouwbaar karakter. In huis zijn ze kalm en voorzichtig en zoals veel grote rassen zijn ze erg sociaal en kunnen ze goed omgaan met kinderen en andere honden. Met hun gezinsleden vormen ze een sterke band. Voor onbekenden zullen ze weinig tot geen interesse hebben en indien nodig kunnen het uitstekende waakhonden zijn.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar Ierse wolfshonden mee te maken kunnen krijgen zijn onder andere heup- en elleboogdysplasie, bloat, botkanker, bloedstollingsziekten, progressieve retina atrofie (degeneratie van het netvlies dat kan leiden tot blindheid) en hartproblemen.

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 6 - 10 jaar
 • Gewicht ca.: 47 - 68 kg
 • Hoogte: 76 - 81 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Medium
 • Vachtverzorging: meer dan eens per week
 • Stad of land: Land
 • Minimale woonoppervlakte: groot huis
 • Minimale tuinoppervlakte: grote tuin
 • Rastype: jachthond
 • Maat: zeer groot
 • Energieniveau: Laag
 • Benodigde beweging: meer dan 2 uur

Ierse wolfshond afbeeldingen

Valhalla pup

Recente beoordelingen voor Ierse wolfshond


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.