Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Japanse spits

Japanse-spits-witte-achtergrond Een japans keeshondje in volle vaart op zijn eigenaar af Een gezonde volwassen japanse keeshond met een ongelooflijk dikke witte vacht Een japanse keeshond die geduldig zit te wachten op wat aandacht Een close up van de mooie kraalogen en spitse oren van een japanse keeshond Een japanse keeshond die zijn borstelige staart en spitse oren laat zien Een mooie volwassen japanse keeshond die netjes ligt te pronken met zijn dikke vacht Een close up van de mooie zwarte ogen en korte puntige oren van een japanse keeshond Een mooie kleine japanse keeshond met een dikke zachte witte vacht Een gezonde volwassen japanse keeshond met een dikke zachte vacht en een borstelige staart

Geschiedenis


De precieze herkomst van de Japanse spits is niet bekend. Een theorie is dat ze afstammen van kleine samojeeds, al is dit niet bewezen. Eens was dit een populair ras in Japan, al is dat tegenwoordig minder het geval. Ze komen steeds meer voor in Europa en Noord-Amerika. Het ras wordt gefokt als gezelschapshond en huisdier.

Gedrag


De Japanse spits is een alerte, vriendelijke hond die goed op zijn plaats is binnen een gezin. Ze zijn aanhankelijk tegen iedereen die ze ontmoeten en gaan goed samen met kinderen. Het zijn goede waakhonden die u zullen laten weten wanneer er iemand aan de deur staat. Als ze van jongs af aan leren omgaan met onbekenden vinden ze bezoek meestal geen probleem en zullen ze zelden territoriaal zijn. Sommige honden zullen misschien eerst wat gereserveerd zijn naar vreemden al zullen ze na verloop van tijd vriendelijk zijn. Ze zijn trouw naar hun gezin en willen overal aan deelnemen, en vinden het dan ook niet fijn als ze buiten worden gesloten. Ze hebben veel aandacht nodig en kunnen last krijgen van verlatingsangst als ze niet van jongs af aan leren om korte tijd alleen te worden gelaten.

De Japanse spits is dol op spelletjes en is met name speels met kinderen en andere honden. Het is een actief ras dat wordt beschreven als een kleine hond met een grote persoonlijkheid. Ze zijn intelligent en leren snel. Omdat ze graag hun eigenaar bekoren en dol zijn op aandacht vinden ze het leuk om te trainen. Constante training is ook nodig om gedragsproblemen te voorkomen, zoals onophoudelijk blaffen of vernielzuchtig gedrag. Door de leiding te nemen helpt u deze hond zich aan te passen aan het gezinsleven en voorkomt u eventuele problemen in de toekomst.

Frisbee en agility competities zijn een goede manier om ze actief te houden. De spits is misschien een klein ras maar heeft bergen energie en kan urenlang spelen. Om ervoor te zorgen dat ze binnen rustig en op hun gemak zijn hebben ze dagelijks ten minste een wandeling nodig en een flinke speelsessie. Toch zijn het honden die zich goed kunnen aanpassen aan de meeste routines. Zolang ze bij u kunnen zijn, zijn ze gelukkig.

De prachtige witte vacht van de Japanse spits heeft niet veel aandacht nodig. Een aantal keer per week kammen is voldoende en voorkomt dat haren een probleem zijn in huis. Het zijn schone honden die meestal geen sterke geur hebben. Ze hebben een dichte vacht op hun poten waarin tijdens een wandeling makkelijk iets vast kan komen te zitten. Het is daarom verstandig om ze er op jonge leeftijd aan te laten wennen dat hun poten worden vastgepakt.

De Japanse spits is een vrij sterk ras dat niet vaak last heeft van gezondheidsproblemen. Patella luxatie komt wel voor en sommige honden hebben last van waterige ogen door kleine traanbuisjes/allergieën.

Karakter


De Japanse spits heeft een speels en gehoorzaam karakter. Het zijn intelligente hondjes die goed reageren op een consequente en regelmatige training. Ze zijn vriendelijk en passen goed binnen een gezin met andere huisdieren en/of kleine kinderen. Hoewel ze luidruchtig kunnen zijn betekent dit ook dat het goede waakhonden zijn die u ervan op de hoogte zullen brengen als er bezoek is.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar de Japanse spits mee te maken kan krijgen zijn onder andere oogproblemen en patella luxatie (knieschijfontwrichting).

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 10 - 16 jaar
 • Gewicht ca.: 5 - 10 kg
 • Hoogte: 33-38 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Medium - dubbel
 • Vachtverzorging: dagelijks
 • Stad of land: beide
 • Minimale woonoppervlakte: klein huis
 • Minimale tuinoppervlakte: kleine tot middelgrote tuin
 • Rastype: gezelschapshond
 • Maat: Medium
 • Energieniveau: Medium
 • Benodigde beweging: tot één uur

Japanse spits afbeeldingen

Recente beoordelingen voor Japanse spits


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.