Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Lagotto romagnolo

Een schattige laGotto romagnolo pup met een schattige neus en ruige vacht Een mooie laGotto romagnolo met flaporen en een zachte vacht Een mooie laGotto romagnolo met mooie zachte oren en een GorGeoons gezicht Een schattige laGotto romagnolo die naast een vriendelijke kip ligt Een GorGeous laGotto romagnolo puppy die door zijn dikke vacht naar buiten kijkt Een plezierige laGotto romagnolo genietend van de herfstbladeren Een vermoeide laGotto romagnolo die zich in zijn mandje nestelt A wet laGotto romagnolo gretig om te spelen

Geschiedenis


De lagotto is een Italiaan hondenras dat werd gefokt als waterretriever. Deze honden komen al sinds de zestiende eeuw voor. Toen de uitgebreide moeraslanden werden drooggelegd voor de landbouw kregen ze een andere functie: jagen op truffels. De lagotto heeft een sterk ontwikkelde reukzin en is erg toegewijd aan zijn rol, waardoor het de perfecte truffelhond is.

Gedrag


De lagotto is een kleine tot middelgrote hond die goed past binnen een actief gezin. Als ze dit van jongs af aan hebben geleerd zijn ze vriendelijk naar mensen, andere honden, huisdieren en onbekenden. Ze zijn graag bij u in de buurt, al zullen ze u niet voortdurend voor de voeten lopen. Omdat ze een actief brein hebben vinden ze het fijn om iets te doen te hebben. Ze zijn gefokt om te werken en zullen dus nooit de hele dag liggen te slapen. Ze zijn trouw en lief naar de mensen rondom hen en kunnen niet in een kennel achterin de tuin worden gehouden: ze willen bij u en hun gezin in de buurt zijn.

Bij een actief lichaam hoort een actieve geest. De lagotto heeft een stevige, consequente training nodig om hem onder controle te houden. Ze leren snel en spelen graag, dus spel is een goede manier om ze gehoorzaamheid bij te brengen. Ze luisteren over het algemeen goed naar het commando 'hier', aangezien ze zich niet concentreren op geuren van honden of andere dieren en toegewijd zijn aan hun eigenaar. Agility, retrieval, obedience en search and rescue zijn activiteiten waar de lagotto goed in is. Verstoppertje spelen met kinderen in het bos vindt de lagotto heerlijk. Ze gebruiken graag hun hersenen en gaan graag op onderzoek uit.

De lagotto heeft dagelijks veel beweging nodig en is niet tevreden met een blokje om. Ze kunnen kilometers lopen en zijn extreem actief. Ze zijn dol op water en door ze de kans te geven om te zwemmen kunt u ze vermoeien. Eigenaren die fulltime werken, zullen moeite hebben om aan de trainingsbehoefte van dit ras te voldoen. Zoals gezegd is agility leuk en helpt het uw hond te vermoeien. Ze graven graag, dus het is het beste om ze hiervoor een zandbak te geven. Leer ze al op jonge leeftijd deze plaats hiervoor te gebruiken om te voorkomen dat uw tuin in een maanlandschap verandert. Als ze de kans krijgen graven zin indrukwekkende gaten.

De vacht van de lagotto heeft speciale verzorging nodig van een professionele trimmer die ervaring heeft met het ras. Ze verliezen weinig haar, maar in de dichte, krullende, waterdichte vacht kan tijdens het wandelen van alles verstrikt komen te zitten. Ze moeten een paar keer per jaar worden verzorgd/gestript. Controleer na elke wandeling de vacht op vuil om te voorkomen dat deze gaat klitten. Ook binnenkant van hun oren heeft door het vele haar zorg nodig.

De lagotto is een gezond hondenras. Als een lagotto gezondheidsproblemen heeft is dit meestal te wijten aan de manier waarop het dier is gefokt. Test uw hond op heupdysplasie en juveniele epilepsie.

Karakter


Lagotto romagnolo's zijn intelligent en gehoorzaam. Om te voorkomen dat ze binnenshuis rusteloos zijn hebben ze dagelijks veel beweging nodig. Lagotto romagnolo's zijn makkelijk te trainen en komen goed overeen met andere dieren waardoor het geschikte huisdieren zijn. Om een fijne volwassen hond te krijgen is het van belang dat ze van jongs af aan kennismaken met andere honden en nieuwe mensen.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar de lagotto romagnolo mee te maken kan krijgen zijn heupdysplasie en epilepsie.

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 14 - 17 jaar
 • Gewicht: 11 - 24 kg
 • Hoogte: 35 - 48 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Medium - hypoallergeen
 • Vachtverzorging: meer dan eens per week
 • Stad of land: land
 • Minimale woonoppervlakte: klein huis
 • Minimale tuinoppervlakte: grote tuin
 • Rastype: vogelhond
 • Formaat: Medium
 • Energieniveau: hoog
 • Benodigde beweging: meer dan 2 uur

Lagotto romagnolo afbeeldingen

Heeft iemand mijn truffels gezien?
2x laGotto romagnolo bij de hondenschool

Recente beoordelingen voor Lagotto romagnolo


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.