Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Siberische husky

Een grote, sterke volwassen siberische husky die pronkt met zijn prachtige lichaamsbouw Een prachtige siberische husky pup die zijn poten rust Een opgroeiende siberische husky pup, netjes liggend, wachtend op wat aandacht Een schattige jonge volwassen siberische husky die netjes op een commando ligt te wachten Een majestueuze volwassen siberische husky, netjes zittend, wachtend op wat aandacht Een volwassen siberische husky die pronkt met zijn prachtige dikke vacht en grote, spitse oren Het mooie witte gezicht en de dikke zwarte vacht van een siberische husky Een close up van de mooie grote ogen van een siberische husky Een close up van de ongelooflijke blauwe ogen en grote gespitste oren van een siberische husky Een gezonde volwassen siberische husky met een ongelooflijk dikke, witte vacht Twee siberische husky's met hun oren hoog, wachtend op het volgende commando

Geschiedenis


De Siberische husky is ontstaan in noord-oost Azië. Er wordt aangenomen dat het ras is ontwikkeld door de Tsjoektsjen, waarbij de spitz betrokken zou zijn geweest. Het ras werd gebruikt als werkhond om sleden te trekken van nomadische volken in het Noordpoolgebied. De naam 'husky' is vermoedelijk een verbastering van de naam 'Eksy', waarmee Inuit werden aangeduid. De husky is een van de oudste hondenrassen.

Gedrag


Husky's zijn alerte, avontuurlijk en vriendelijke honden. Ze gaan uitstekend samen met kinderen aangezien ze werden gefokt om op ze te passen en ze te beschermen. Ook tegen onbekenden weten ze zich doorgaans te gedragen. Ze blaffen zelden, al hebben ze soms de neiging om te huilen. Om het beste in deze eigenwijze honden naar boven te halen hebben ze een duidelijke maar positieve training nodig. Door dagelijks tien minuten te training houdt u uw hond in het gareel en dat is belangrijk aangezien ze graag hun grenzen opzoeken en vernielzuchtig kunnen worden als ze niet goed zijn getraind. Husky's leren snel en bekoren u graag; het zijn echte werkhonden die een taak nodig hebben. Omdat ze zijn gefokt als sledehonden, zijn ze dol op rennen en onvermoeibaar. Luisteren naar het commando 'hier' doen ze eigenlijk niet en het is daarom belangrijk ze uit te laten in een veilig gebied zodat ze er niet vandoor kunnen gaan. Omdat het zo lastig is om deze honden bij u te roepen kiezen veel eigenaren ervoor ze altijd aangelijnd te houden. Ook is het erg moeilijk ze te leren naast u te lopen, aangezien ze zijn gefokt om sledes voort te trekken.

Husky's zijn erg sociale dieren die houden van het gezelschap van andere honden, zeker binnenshuis. Tegen onbekende honden kunnen ze soms agressie tonen, al kan dit door goede socialisatie worden voorkomen. Ze zijn dol op spelen en kunnen daarom het beste samen met andere honden worden gehouden, zodat ze een vriendje hebben om mee te spelen. Deze honden maken graag deel uit van een roedel, al mag dit ook hun mensengezin zijn. Wel staan ze erom bekend katten te achtervolgen! Ze zijn dol op aandacht en komen graag bij u op schoot zitten om te knuffelen. Als husky's te lang alleen worden gelaten kunnen ze vernielzuchtig worden. Ze hebben een behoorlijke hoeveelheid beweging nodig, maar geen uren. Zolang ze maar de kans hebben om buiten op ontdekking uit te gaan zijn ze gelukkig.

Dit is een gezond ras dat niet vaak last heeft van gezondheidsproblemen. Staar komt voor hoewel zelden. Bij grotere rassen is de kans op heupdysplasie groter, al is dit bij husky's incidenteel. Hun dichte vacht heeft vrij veel verzorging nodig. Om te voorkomen dat u overal in huis haren vindt, moeten ze regelmatig worden gekamd.

Karakter


De siberische husky heeft een avontuurlijk karakter. Als ze de kans kregen zouden ze de hele dag rondrennen. Zonder voldoende beweging zijn deze honden niet gelukkig. Dit intelligente, trotse ras reageert het beste op een positieve training. Als ze het idee hebben dat ze te hard worden aangepakt zullen ze hun hakken in het zand zetten. Ze komen goed overeen met andere honden en vinden het leuk om andere mensen te leren kennen. Pas vanwege hun hoge jachtinstinct wel op met kleine dieren.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar de siberische husky mee te maken kan krijgen zijn onder andere: progressieve retina atrofie (degeneratie van het netvlies), staar, allergieën, hartziekten en epilepsie.

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 12 - 15 jaar
 • Gewicht ca.: 18 - 27 kg
 • Hoogte: 51 - 59 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Laag - dubbel
 • Vachtverzorging: meer dan eens per week
 • Stad of land: Land
 • Minimale woonoppervlakte: groot huis
 • Minimale tuinoppervlakte: grote tuin
 • Rastype: werkhond
 • Maat: Large
 • Energieniveau: Medium
 • Benodigde beweging: meer dan 2 uur

Siberische husky afbeeldingen

Husky op gras kauwend op een stokje op een zonnige dag
Husky's houden van sneeuw
Husky in auto
Close up van husky
Na 5 minuten poetsen!
Lottie!
Ik weet dat je me niet gaat vragen om te verhuizen.
Slee husky's
Werkende husky's
Jonge husky

Recente beoordelingen voor Siberische husky


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.