Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Mechelse herder

Een lieve belgische herdershond (malinois) zittend Een belgische malinois puppy zat om aandacht Een close up van een belgische malinois zijn sterke kopvorm en spitse oren Een volwassen belgische malinois Een jonge volwassen belgische malinois met een mooie dikke vacht Drie belgische mechelse herten genieten volop van elkaars gezelschap Een belgische malinois die pronkt met zijn prachtige lichaamsbouw Een volwassen, mannelijke belgische malinois die mooi zit Een gezonde, volwassen belgische malinois die comfortabel op het bed van zijn eigenaar ligt De vier soorten belgische herdershonden (groenendaeler, laekenois, malinois, tervueren) Een mooie belgische herdershond (malinois) liggend Een jonge belgische herdershond (malinois) zittend met zijn tong uit Een jonge brutale belgische herdershond (malinois) zittend Een gelukkige belgische herdershond (malinois) aan het wandelen met een speeltje Een krachtige belgische herdershond (malinois) plonst in het water Een zeer schattige belgische herdershond (malinois) pup op gras

Geschiedenis


De Mechelse herder werd in België als herdershond ontwikkeld. Pas in de late negentiende eeuw werd er serieus met dit ras gefokt. Hierbij was er aandacht voor hun intelligentie en behendigheid. Het ras werd met name gebruikt als waakhond en als herdershond voor vee en schapen. In de jaren 1950 werd deze hond vanwege zijn uitstekende eigenschappen als waakhond steeds vaker gebruikt binnen het leger en politie. Tegenwoordig is de Mechelse herder de eerste keuze van politietroepen, zelfs vóór de Duitse herder.

Gedrag


De Mechelse herder is een levendig, intelligent en trouw hondenras. Ze hebben een stevige training nodig maar zijn ontvankelijk en toegewijd aan hun rol. Omdat het bijzonder intelligente honden zijn hebben ze voldoende mentale en fysieke uitdaging en constante training nodig om te voorkomen dat ze zich gaan vervelen. Ze hebben een goed probleemoplossend vermogen en vinden de uitdaging van het leren van nieuwe taken leuk. Het zijn uitstekende werkhonden en daarom populair als politie- en waakhond. Ze hechten zich snel aan hun eigenaar en zijn trouw en beschermend terwijl ze hun speelse, puppy-achtige karakter behouden. Meestal is deze hond rond een leeftijd van drie jaar volwassen, al kan dit voor sommige honden wat langer duren.

Deze honden zullen hun huis en familie beschermen. Ze gaan goed samen met kinderen als ze dit hebben geleerd, ook hun neiging jonge kinderen te 'hoeden' kan worden afgeleerd. Tegenover onbekenden stellen deze honden zich gereserveerd op totdat u ze laat weten dat het in orde is. Zorg ervoor dat u deze hond vanaf jonge leeftijd om leert gaan met andere honden om agressief gedrag naar vreemde soortgenoten te voorkomen. Zeker voor dit ras is het van belang dat u ze zo vroeg mogelijk socialiseert.

De Mechelse herder is aanhankelijk en is binnenshuis gelukkig zolang hij voldoende beweging krijgt. Een snelle wandeling is voor deze hond niet voldoende. Ze moeten vaak de mogelijkheid hebben om te rennen om hun energie kwijt te kunnen. Deze honden denken snel en gehoorzaamheidstraining is van belang om ze (en u) gelukkig te houden. Training geeft een hoop voldoening: ze willen leren en u bekoren. Ze krijgen graag een beloning en luisteren naar commando's. Een goed getrainde Mechelse herder is een erg fijne hond om te hebben, al vereist dit wel de nodige inzet. Ze leren snel maar hebben elke dag training nodig om te voorkomen dat er problemen ontstaan. Veel mensen onderschatten hoe intelligent deze hond is. Dit is een geweldige hond als u er genoeg tijd en aandacht aan besteedt.

Karakter


Mechelse herders hebben een serieus en beschermend karakter. Deze honden die oorspronkelijk werden gefokt om schapen te hoeden en te waken, worden steeds populairder als huisdier en politiehond. Het zijn uitstekende waakhonden die hun huis beschermen en weinig genegenheid voelen voor onbekenden.

Ze kunnen agressief zijn tegen andere honden en kunnen niet samen met katten worden gehouden. Ook zijn ze niet geschikt voor gezinnen met kleine kinderen. Dagelijks hebben deze honden een hoop beweging nodig.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar de Mechelse herder mee te maken kan krijgen zijn heup- en elleboogdysplasie.

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 12 - 14 jaar
 • Gewicht ca.: 24 - 34 kg
 • Hoogte: 55-66 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Medium
 • Vachtverzorging: meer dan eens per week
 • Stad of land: beide
 • Minimale woonoppervlakte: groot huis
 • Minimale tuinoppervlakte: grote tuin
 • Rastype: herdershond
 • Maat: Large
 • Energieniveau: Hoog
 • Benodigde beweging: meer dan 2 uur

Mechelse herder afbeeldingen

13 weken oude Mechelse herder pup
13 weken oude Mechelse herder pup
Sirene 12 weken oude Mechelse herder pup
Mechelse herder pup slapen
10 weken stabiele kleur Mechelaar pup

Recente beoordelingen voor Mechelse herder


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.