Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Barbet

Barbet hond met zijn opvallende baard die aandachtig zit Barbet hond met een Golden krullende vacht zit te wachten op instructies Schattige barbetpuppy die samen tegen een witte achtergrond poseert Kastanjekleurige vertroetelde barbet hond met haarspeld

Geschiedenis


De barbet is een zeldzaam ras dat afkomstig is uit Frankrijk en ook wel de Franse waterhond wordt genoemd. Deze hond heeft de naam barbet te danken aan het Franse woord 'barbe', dat baard betekent. Ze werden door schippers en jagers gebruikt om watervogels terug te brengen en zijn uitstekende zwemmers. In de negentiende eeuw werd deze hond populairder als gezelschapshond, al werd het pas in 1891 als ras geregistreerd. De barbet ligt aan de oorsprong van de meeste moderne waterhonden die we vandaag kennen, maar wordt steeds zeldzamer. U kunt ze tegenkomen als showhond, hoewel de interesse in het ras als huisdier weer aan het toenemen is.

Gedrag


Barbets zijn vrolijke honden die graag hun eigenaar bekoren. Het is een echte gezinshond die goed met kinderen samengaat en geschikt is voor ouderen. Ze vinden het fijn om in het gezelschap van mensen te zijn en zullen altijd bij u in dezelfde ruimte willen verblijven. Verlatingsangst kan een probleem worden wanneer u deze hond niet aanleert om zo nu en dan alleen te zijn. Over het algemeen verdragen ze onbekenden, andere honden en katten als ze hier op jonge leeftijd mee hebben leren omgaan. Deze honden hebben gezelschap nodig en zijn dan ook het meest geschikt voor mensen die ze het grootste deel van de dag bij zich kan hebben, of iemand die in de buitenlucht werkt en zijn hond mee kan nemen.

Barbets zijn intelligent en trouw en bereid om alles voor u te doen. Ze leren snel en bloeien op wanneer u ze nieuwe trucjes leert en er met ze wordt gespeeld. Zorg voor een stevige, consistente en afwisselende training om ze gelukkig te houden. Omdat deze honden soms overgevoelig kunnen zijn is een harde aanpak niet geschikt voor ze. U kunt deze hond het beste trainen door te spelen en een positief aan te moedigen. In hun thuisland Frankrijk zijn ze vaak te zien bij behendigheids- en apporteercompetities. De 'zwemvliespoten' verraden dat deze hond het fijn vindt om te zwemmen. Door drijvende speeltjes in het water te gooien kunt u ze uren vermaken en geeft u ze een goede work-out. Het is een druk ras dat beweging nodig heeft, en u zult dagelijks een lange wandeling met ze moeten maken en laten zwemmen om ze gelukkig te houden. Na een lange wandeling en zwemsessie (waarna ze zijn afgedroogd) kruipen ze graag bij u op de bank, zo dicht mogelijk tegen u aan.

Barbets hebben een lange wollige, krullende vacht die lijkt op die van een poedel, die verzorging nodig heeft om te voorkomen dat deze zijn glans verliest. De vacht is dicht en waterafstotend en ideaal voor een waterhond. Door de vacht 3-4 keer per jaar te trimmen en zo nu en dan te kammen houdt u deze in goede conditie. Ze verliezen weinig haar en worden geclassificeerd als een hypoallergeen ras. Zoals de meeste waterhonden kan ook de barbet door hun liefde voor water last krijgen van oorinfecties. Zorg ervoor dat de oren niet teveel haar bevatten en controleer ze regelmatig. Ook heupdysplasie komt bij dit ras regelmatig voor. Vanwege hun beperkte genenpool komen erfelijke ziekten relatief veel voor. Controleer voor het aanschaffen van een barbet de stamboom nauwkeurig om problemen te voorkomen.

Karakter


De barbet is intelligent en heeft een gezellig karakter. Deze slimme hond reageert goed op training en is erg gehecht aan zijn eigenaar. Ze vinden niets fijner dan heerlijk modderig worden en u zult ze met moeite uit het water kunnen houden. Het zijn goede gezinshonden die zelden agressief zijn. Wel zullen ze blaffen om u ervan op de hoogte te brengen dat er bezoek is. Jonge barbets kunnen vrij onstuimig zijn en door hun grote omvang kan het gebeuren dat ze een kleuter of ouder persoon onderste boven lopen.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar Barbets mee te maken kunnen krijgen zijn heupdysplasie en epilepsie.

Rasinformatie


 • Status: Bedreigd
 • Levensverwachting: 13 - 15 jaar
 • Gewicht ca.: 16 - 27 kg
 • Hoogte: 51 - 64 cm
 • Zeldzaam: Ja
 • Vacht: Medium - hypoallergeen
 • Vachtverzorging: dagelijks
 • Stad of land: beide
 • Minimale woonoppervlakte: groot huis
 • Minimale tuinoppervlakte: grote tuin
 • Rastype: vogelhond
 • Maat: Large
 • Energieniveau: Hoog

Barbet afbeeldingen

Recente beoordelingen voor Barbet


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.