Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Sint-bernard

Een volwassen sint bernard, groot, met een mooie, zachte, bruine en witte vacht Een sint bernard puppy met een prachtig dikke, zwart, wit en bruine vacht Een grote volwassen sint bernard zit, wachtend op commando's Een close up van de mooie, dikke wintervacht van een sint bernard Een prachtige volwassen sint bernard die netjes op de grond ligt

Geschiedenis


De vroegste vermelding van de sint-bernard dateert van 1707 van de monniken van het Grote Sint-Bernard Hospitium, gelegen op de grens van Zwitserland en Italië. Het ras is waarschijnlijk voortgekomen uit de Romeinse molossus en staat bekend om het redden van mensenlevens. Aanvankelijk werden ze gebruikt voor het trekken van katten. Al snel realiseerden de monniken zich dat deze honden zeer goed waren in het vinden van paden door de diepe sneeuw en het opspeuren van vermiste reizigers. Opmerkelijk is dat de monniken deze honden geen reddingtechnieken leerden; jonge honden leerden dit van oudere honden.

Gedrag


Sint-bernards zijn toegewijd aan hun gezin en kunnen uitstekend omgaan met kinderen. Ze lijken te begrijpen hoe kinderen zich gedragen en behandelen ze voorzichtig en met respect. Ze zullen bijvoorbeeld zelfs uit de weg gaan om te voorkomen dat ze hen omverlopen. Het zijn zachtaardige, geduldige honden die erg speels en hyper zijn als puppy, maar rustig als volwassen hond. Zoals bij alle grote hondenrassen dient de training consequent te zijn en al op jonge leeftijd te starten. Dit is niet het makkelijkste ras om te trainen en ze kunnen koppig zijn, maar ze kunnen wel leren en het is belangrijk om ze mentaal uit te dagen. De training moet assertief zijn om te voorkomen dat uw hond de overhand neemt. Ze kunnen meestal goed omgaan met andere honden en huisdieren als ze dit van jongs af aan hebben geleerd. Ze hebben dagelijks een wandeling nodig, al is dit voornamelijk om ze mentaal uit te dagen. Ze kunnen lui zijn en hebben vaak geen zin om te gaan wandelen. Sint-bernards zijn nooit agressief, maar hun grote formaat is vaak voldoende om indringers op afstand te houden. Het zijn goede waakhonden die blaffen als ze een onbekende zien naderen. Ze zijn beschermend naar hun gezin. Omdat ze te beschermend kunnen worden moet dit in de gaten worden gehouden. Om te voorkomen dat ze ontsnappen wordt een hoog hek aanbevolen.

De vacht van de sint-bernard kan vrij lang worden en heeft behoorlijk wat verzorging nodig (drie keer per week kammen). In de zomer kan de sint-bernard snel oververhit raken, dus geef hem voor overdag een koele plek om te slapen. Ze kwijlen veel en voortdurend. Ze kunnen last krijgen van heupdysplasie. Omdat ze snel groeien is het belangrijk dat ze de juiste en goede voeding krijgen.

Karakter


Sint-bernards hebben een vastberaden en gemoedelijk karakter. Deze grote, sterke honden zijn geduldig en lief naar hun gezin. Omdat ze lui kunnen zijn moeten hun eigenaren ze soms aanmoedigen om hun dagelijkse wandeling te maken om gezond en fit te blijven. Sint-bernards houden van gezelschap en zullen vaak regen u aanleunen of op uw voeten gaan zitten. Over het algemeen vinden ze het prima om nieuwe mensen en andere honden te leren kennen, maar verwacht niet dat ze erg speels zullen zijn.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar de sint-bernard mee te maken kan krijgen zijn onder andere heup- en elleboogdysplasie, patella luxatie (knieschijfontwrichting), andere orthopedische problemen, epilepsie, bloat, kanker, allergieën, bloedstollingsziekte en oogproblemen.

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 8 - 10 jaar
 • Gewicht ca.: 64 - 120 kg
 • Hoogte: 71 - 89 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Laag
 • Vachtverzorging: meer dan eens per week
 • Stad of land: beide
 • Minimale woonoppervlakte: groot huis
 • Minimale tuinoppervlakte: kleine tot middelgrote tuin
 • Rastype: werkhond
 • Maat: zeer groot
 • Energieniveau: Laag
 • Benodigde beweging: tot één uur

Sint-bernard afbeeldingen

De liefde van mijn leven

Recente beoordelingen voor Sint-bernard


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.