Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Chinese gekuifde naakthond

Een dikke, wit gecoate chinese kuif die rechtop staat Een gevlekte chinese kuif met een prachtig verzorgde vacht Een Goed verzorgde bruine chinese kuif die geduldig wacht op wat aandacht Een jonge chinese kuifpup die sterk staat Een volwassen chinese kuif met stijl wit haar en voeten Een close up van de mooie lange neus en oren van een chinese kuif Een gezonde, volwassen chinese kuif met een typische verzorgde vacht Een schattige, kleine chinese kuif puppy, wandelend over het gras Een volwassen chinese kuif met een kaal lichaam en een Goed verzorgde kop en voeten Vijf prachtige chinese kuifjes die dicht bij elkaar zitten

Geschiedenis


Dankzij genetisch onderzoek is aangetoond dat de Chinese gekuifde naakthond afstamt van de Mexicaanse naakthond en niet van de African hairless terriër, zoals ooit werd gedacht. In de jaren 1950' startte een fokprogramma en in 1987 werd het ras officieel erkend. Alle nestjes bevatten zowel haarloze als niet-haarloze (powderpuff) puppy's. Het haarloze gen is dominant maar alle gekuifde naakthonden kunnen powderpuff-puppy's krijgen dankzij een regressief gen.

Gedrag


Chinese gekuifde naakthonden (zowel de haarloze als de behaarde variant) zijn speelse hondjes die dol zijn op aandacht van mensen. Het zijn goede gezinshonden die goed samengaan met kinderen, honden en andere huisdieren. Ze kunnen wat wantrouwig zijn naar onbekenden maar dit heeft meer te maken met hun timide karakter dan met agressie. Ze vinden het heerlijk om bij mensen in de buurt te zijn en spelen het liefste de hele dag. Het zijn echte knuffeldieren die het vreselijk vinden om alleen te worden gelaten, waardoor ze het meest geschikt zijn voor iemand die het grootste deel van de dag thuis is. Vergeleken met andere kleine honden zijn ze niet kefferig en blaffen zelden, al kunnen ze huilen en kunt u ze leren 'zingen'. Net als andere kleine honden kunnen deze naakthonden gaan rillen wanneer ze opgewonden of nerveus zijn. Het is niet moeilijk om deze hond te trainen en ze kunnen goed zijn in agility en obedience.

Gezelschap is voor dit ras noodzakelijk; als ze bij u zijn en met u kunnen knuffelen, dan zijn ze gelukkig. Chinese gekuifde naakthonden zijn niet veeleisend wat betreft beweging maar houden wel van wandelingetjes en apporteren. De haarloze variant van dit ras heeft in de winter een jasje nodig en moet in de zomer worden beschermd tegen de zon (met name honden met een blanke huid kunnen snel verbranden). Om te voorkomen dat de huid uitdroogt moet deze een paar keer per week worden ingesmeerd. De vacht van de powderpuff moet zo kort mogelijk maar regelmatig worden gekamd om de vacht in topconditie te houden. Omdat ze amper verharen wordt dit ras beschouwd als een hypoallergeen ras. De 'vacht' van haarloze honden heeft ongeveer dezelfde verzorging nodig als de menselijke huid. Ze kunnen last hebben van acne, zonnebrand en een droge huid. Crèmes met wolvet kunnen het beste worden vermeden omdat sommige honden hiervoor allergisch zijn.

Net als bij andere kleine hondenrassen kan patellaluxatie een probleem zijn. De meeste fokkers laten hun honden hier op controleren (hiervoor ontvangen zij een certificaat). Chinese gekuifde naakthonden kunnen last hebben van gebitsproblemen, dit is niet het geval bij de powderpuffs.

Karakter


Chinese gekuifde naakthonden hebben een speels en liefdevol karakter. Ze zijn toegewijd aan hun gezin en kunnen goed overweg met andere honden, huisdieren en onbekenden. Vroege socialisatie voorkomt dat dit ras timide wordt en een beloningsgerichte training voorkomt kattenkwaad.

Deze hond wordt afhankelijk van zijn gezin, staat het liefste in het middelpunt van de aandacht en heeft er een hekel aan alleen te worden gelaten.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar de Chinese gekuifde naakthond mee te maken kan krijgen zijn onder andere progressieve retina atrofie (degeneratie van het netvliet wat tot blindheid kan leiden) en lensluxatie (loslating van de lens in het oog wat tot blindheid kan leiden).

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 13 - 15 jaar
 • Gewicht ca.: 3,2 - 5,4 kg
 • Hoogte: 25 - 33 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Laag
 • Vachtverzorging: eens per week
 • Stad of land: beide
 • Minimale woonoppervlakte: appartement
 • Minimale tuinoppervlakte: geen tuin
 • Rastype: schoothondje
 • Maat: Small
 • Energieniveau: Medium
 • Benodigde beweging: tot 30 minuten

Chinese gekuifde naakthond afbeeldingen

Crêtes van saussay
Crêtes van saussay
Een witte en grijze hond die naast een baby op een picknickkleed ligt
smerig uitziende Chinese kuif (powderpuff)
Bo op de vlucht ...
Bo en Ollie zijn gewoon aan het chillen ...
Happy Bo houdt van het strand
Ollie en Bo (Halfbroer Chinese kuifpoeders)
Bo genietend van het strand
Ollie rent op het strand
Ollie - Chinese kuifpoederdons
Chagrijnig keek Bo aan
Ollie (boven) en Bo (onder) - Chinese kuifpoederdons
Ollie - Chinese kuif poederdons
Bo heeft een hekel aan zwemmen :(
Zzzzzzzzzzzz ... ziet er comfortabel uit Bo!
Dit is mijn stoel!
Bo (Chinese Crested Powderpuff)
Bo ... overpeinzende!
Knappe Bo
Mooie Bo ... Chinese Crested Powderpuff

Recente beoordelingen voor Chinese gekuifde naakthond


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.