Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Bichon frisé

Een gezonde jonge bichon frise met een mooi verzorgde vacht Drie jonge bichon frise puppies zaten dicht bij elkaar Een bichon frise die een welverdiende rust heeft op het gras Een mooie, kleine bichon frise die netjes zit, wachtend op een commando Een prachtige, kleine bichon frise puppy opgekruld in een deken Een jonge, gezonde bichon frise die over het gras huppelt

Geschiedenis


De bichon frisé komt uit het Middellandse-Zeegebied. Grote waterhonden werden gekruist met kleine witte honden om een hondenfamilie te creëren die bekend stond als barbichons (later bichons genoemd). Er werden vier typen tot stand gebracht: de Maltezer, de havanezer, de Bolognezer en de Tenerife. Er wordt aangenomen dat de bichon frisé is voortgekomen uit de Tenerife types die door schippers werden meegenomen naar Italië waar ze al snel populair werden onder de hogere klassen. In de loop der tijd werden ze onder deze klassen minder populair en juist populairder onder de lagere klassen. De bichon frisé is namelijk een uitstekende hond om trucjes te leren waardoor het een heel geschikte hond was voor straatartiesten.

Gedrag


De bichon is een vriendelijke, speelse hond die graag in het gezelschap is van mensen. Het zijn fijne huisdieren die vriendelijk zijn tegen onbekenden, andere honden en huisdieren (doorgaans). Ze staan graag in het middelpunt van de belangstelling. Deze honden zijn graag zoveel mogelijk bij u in de buurt en vinden het dan ook niet fijn om alleen te worden gelaten. Door hun speelse aard zijn het geschikte huisdieren voor kinderen (indien met respect behandeld). Ze kunnen destructief gedrag gaan vertonen (in huis en naar zichzelf) wanneer ze zich vervelen en het is daarom het beste wanneer er het grootste deel van de dag iemand bij ze is.

Ze voelen uw stemming aan en zijn gevoelig voor verandering. De bichon heeft een uitstekend gehoor en ze zullen om het minste geringste blaffen. Training is van belang om te voorkomen dat de buren hierover zullen gaan klagen. Hier staat tegenover dat het goede waakhonden zijn die altijd alert zijn. Training is voor deze slimme hond ook van belang omdat ze graag leren. Begin vroeg met de training en herhaal regelmatig. Ze zijn dol op de aandacht en zullen proberen u te behagen. Bichons hebben een gemiddelde hoeveelheid beweging nodig in de vorm van korte wandelingen. Deze honden vinden het echter ook prima om bijvoorbeeld met u naar de winkel te lopen, zolang ze maar bij u in de buurt kunnen zijn. Ze komen graag knuffelen en willen dicht bij u zijn.

Bichons worden geklasseerd als hypoallergene honden. Ze verharen wel maar hun haren blijven aan hun lichaam 'plakken'. Regelmatig borstelen en strippen voorkomt vervilting van de vacht. Veel eigenaren kiezen voor de 'puppy-cut' waarbij de vacht kort wordt geknipt. Deze honden kunnen last krijgen van patellaluxatie en bepaalde allergieën. Ze staan erom bekend dat ze moeilijk zindelijk te maken zijn.

Karakter


De bichon frisé heeft een sociaal en afhankelijk karakter. Ze vinden het vreselijk om alleen te worden gelaten dus als u vaak lang van huis bent is deze hond niet geschikt voor u. Ze zijn bijzonder speels waardoor ze heel goed samengaan met kinderen en andere huisdieren. Wel zijn ze lastig zindelijk te maken.

Door deze hond dagelijks genoeg beweging te geven en een fijne plek bij u op de bank waar wordt geknuffeld, heeft u een vriend voor het leven.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar bichon frisé's mee te maken kunnen krijgen zijn onder andere patellaluxatie (knieschijfontwrichting), oogziekten en heupdysplasie. Vachtverzorging is bij dit ras belangrijk. Wanneer deze honden hier geen hulp bij krijgen is de kans groot dat ze last krijgen van huidproblemen.

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 12 - 13 jaar
 • Gewicht ca.: 5 - 10 kg
 • Hoogte: 24 - 29 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Medium - hypoallergeen
 • Vachtverzorging: dagelijks
 • Stad of land: beide
 • Minimale woonoppervlakte: appartement
 • Minimale tuinoppervlakte: geen tuin
 • Rastype: schoothondje
 • Maat: Small
 • Energieniveau: Hoog

Bichon frisé afbeeldingen

Mijn meisje Rosie
Auto rit
Molly Mop
Molly Mop

Recente beoordelingen voor Bichon frisé


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.