Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Het juiste hondenvoer kiezen voor uw hond

Sommige honden eten werkelijk alles - ook de inhoud van de vuilnisbak. Dit is waarom u niet uw hond zelf kunt laten beslissen wat hij eet en is hij van u afhankelijk voor een gezond, uitgebalanceerd dieet.

Er is meer te weten over commercieel hondenvoer dan u misschien denkt. Kies hondenvoer dat bij de levensstijl van uw hond past en ga altijd voor het beste hondenvoer dat u zich kunt veroorloven. Zorg ervoor dat u hondenvoer kiest met de juiste voedingstoffen en dat de juiste hoeveelheid energie levert voor uw formaat hond en zijn mate van activiteit. U kunt kiezen uit verschillende soorten droogvoer, natvoer, dieetvoer en zelfs zelfgemaakt hondenvoer. Het belangrijkste is dat u uw hond gezonde voeding geeft zodat hij kan groeien en actief kan zijn.


A very hungry dog licking its lips
Een hongerige hond likt zijn bek af

Veel hondenfokkers voeren hun honden uitsluiten orgaanvlees dat zij bij de slager kopen. Het vlees is zeer voedzaam, goedkoop en honden vinden het heerlijk. Ook is het het meest natuurlijke dieet voor honden, omdat het overeenkomt met wat hun voorouders aten voordat ze gedomesticeerd werden. Er zijn echter ook nadelen aan verbonden, zoals het risico op schadelijke bacteriën en het op de juiste manier bewaren en klaarmaken van het voer. Om hierover meer te weten te komen, lees ons hoofdstuk over rauw vlees voeren.


A Beagle pup eating a bowl of food
Een beagle pup eet uit zijn voerbak

Speciaal samengesteld hondenvoer voor honden met allergieën

Er is een ruim aanbod speciaal samengesteld hondenvoer voor alle soorten honden, bijvoorbeeld voor honden met vitaminedeficiënties of zelfs allergieën. Ook is er hondenvoer verkrijgbaar voor honden met een gevoelige maag. Zorg ervoor dat u voer kiest dat voor u betaalbaar is zodat u het kunt blijven voeren. Want onthoud: door plotseling het dieet van een hond te wijzigen raakt zijn maag van streek, dus blijf bij één soort voer om uw hond gelukkig te houden.


Droog hondenvoer of nat hondenvoer?

Kwalitatief hondenvoer (droog of nat) bevat een balans van alle voedingsbehoeften voor een gezonde en gelukkige hond. Ook geeft het de juiste hoeveelheid energie die nodig is voor de beweging en inspanning van de spieren. Uw dierenarts kan voer aanbevelen dat het meest geschikt is voor uw hond. Vaak is echter aan te bevel om te zoeken naar een betaalbaar hondenvoer dat is ontwikkeld voor het formaat hond dat u heeft.


Veel verkopers van hondenvoer proberen mensen te overtuigen hun voer te kopen door termen als “gourmet”, “natuurlijk” of “premium” te gebruiken. Het gebruik van deze woorden is niet gereguleerd dus baseer hier uw keuze niet op.


A great big bowl of dry dog food
Een mooie grote bak met droogvoer voor honden

Kies hondenvoer dat bij de levensstijl van uw hond past en ga altijd voor het beste voer dat u zich kunt veroorloven. U zult snel de voordelen hiervan in hun gezondheid, voorkomen en energielevel terug zien.

Lees verder om meer te weten te komen over de voor- en nadelen van verschillende soorten hondenvoer en voor een aantal tips en richtlijnen die u inzicht kunnen geven in wat het beste is voor u en uw hond.


Droogvoer voor honden

Voordelen:

 • Droogvoer is vaak minder duur en wordt meestal in grotere hoeveelheden gekocht (dus: minder tripjes naar de supermarkt)
 • Droogvoer is makkelijk om te bewaren en heeft vaak een zeer lange houdbaarheidsdatum
 • Het maakt tanden beter schoon dan natvoer omdat het tandplaque verwijdert
 • Droogvoer kan makkelijk worden gebruikt bij het trainen van uw hond

Dry dog food
Droogvoer voor honden

Nadelen:

 • Het vochtgehalte van droogvoer is veel lager dan dat van natvoer - oudere of zieke honden hebben baat bij het hogere vochtgehalte.

A bowl of dry dog food
Een bak met droogvoer voor honden

Nat hondenvoer (uit blik)

Voordelen:

 • De kwaliteit van de eiwitten in natvoer is vaak beter en natvoer bevat doorgaans minder conserveringsmiddelen en fillers
 • Natvoer bevat doorgaans minder calorieën en koolhydraten
 • Het is beter voor honden met gevoelig tandvlees, missende tanden, slecht aansluitende kaken of kleinere bekken
 • Het kan een goede manier zijn om te hydrateren, zeker voor honden die niet voldoende dirnken
 • Zieke honden die hun eetlust of reukzin hebben verloren geven misschien de voorkeur aan natvoer (het ruikt vaak vrij sterk)

A Chocolate Labrador puppy with its head in the cookie jar
Een chocoladekleurige labrador pup met zijn hoofd in een koekjespot

Nadelen:


 • De houdbaarheidsdatum van geopend natvoer is beperkt
 • Natvoer wordt vaak in kleinere hoeveelheden gekocht zodat u vaker naar de supermarkt moet
 • Sommige honden maken er nogal een rommeltje van wanneer ze eten (u heeft waarschijnlijk ook geen behoefte aan een natte zoen van uw hond nadat hij natvoer heeft gegeten)
 • Natvoer maakt de tanden van uw hond niet schoon zoals droogvoer dat doet. Het is daarom misschien niet geschikt voor honden die geneigd zijn tandproblemen te ontwikkelen

A bowl of wet dog food
Een voerbak met natvoer voor honden

Wanneer u uw hond te eten geeft zorg er dan altijd voor dat hij ook een volle bak met schoon water heeft. Een hond die droogvoer krijgt heeft meer water nodig nadat hij heeft gegeten dan een hond die natvoer krijgt (door het hogere vochtgehalte).Gerelateerde producten

Klantenfoto's

Reacties: Leave a comment

Er zijn nog geen reacties