Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Het juiste hondenvoer kiezen voor jouw hond

Als je ze de kans geeft, eten de meeste honden alles - inclusief de inhoud van een vuilnisbak. Daarom kunnen we de keuze voor het eten niet aan de hond zelf overlaten. Als je jouw huisdier een voedzaam, lekker en gebalanceerd dieet geeft, dan hebben ze de beste kans om een gelukkiger en gezonder leven te leiden. Maar er zijn veel opties beschikbaar, dus hoe weet je nou welk voer het beste is voor de hond?


Goed of slecht?

Het kan lastig zijn om je weg te vinden op de voedingsmarkt voor honden. Natvoer, brokken, rauwkost, voeding voor mensen of diepvriesvoeding… Je bent er vast mee bekend. Maar deze groeiende keuze kan voor veel verwarring zorgen. In deze gids kijken we naar de verschillende opties wat betreft hondenvoeding, we kijken naar de labels en we helpen je een keuze te maken wat het beste voer voor jouw hond is.

Het beste voer voor jouw hond

Als je voor een bepaald hondenvoer kiest, onthoud dan dat ze niet allemaal op dezelfde manier zijn gemaakt. Gelukkig moet hondenvoeding aan een keurmerk voldoen. Dit betekent dat alle ingrediënten die op de lijst staan, ook veilig zijn voor jouw hond. Maar onthoud ook dat ‘’veilig’’ niet gelijk staat aan gezond of goed voor de hond.

Hoewel elke hond een andere behoefte heeft die vaak afhangt van de benodigde lichaamsbeweging, het hondenras en het vachttype (om maar enkele voorbeelden te noemen), zijn er wel een aantal kwaliteiten waaraan het voer moet voldoen, en er zijn ingrediënten die vermeden moeten worden, ongeacht het type dat je kiest.

Voer van betere kwaliteit heeft een hoge concentratie vlees - 30% of meer. Goedkopere alternatieven zitten vaak vol met granen of soja, maar proteïne is een essentiële brandstof voor de spieren van een hond en het zorgt voor algeheel welzijn. Hoewel er veganistische en vegetarische proteïnebronnen zijn die ook geschikt zijn voor de hond, is het bij honden, in tegenstelling tot mensen, lastig om aan hun voedingsbehoefte te voldoen zonder vlees. Raadpleeg altijd een dierenarts voordat je het dieet van de hond verandert, omdat het essentieel is om de hond te geven wat hij nodig heeft. Pas dan kan hij floreren.

Blijf weg bij kunstmatige conserveringsmiddelen, smaak- en kleurstoffen en alles wat een ‘bijproduct’ bevat op de ingrediëntenlijst. Hiermee worden minder wenselijke delen van een dier bedoeld, zoals bloed, botten of organen. In natvoer zit vaak carrageen, maar dit moet vermeden worden vanwege het schadelijke effect op het spijsverteringsstelsel van de hond. Hoewel het geen uitputtende lijst is, moet je letten op de volgende ingrediënten als je hondenvoer uitkiest. Je kunt hier ook een lijstje vinden met dingen die je niet aan de hond mag voeren.

Omlet en de levensstijl van jouw hond

Het juiste voer is slechts één onderdeel om de hond het leven te geven dat hij verdient. Bij Omlet doen we de rest met onze producten die jij en de hond nodig hebben. Van makkelijk te reinigen hondenmanden die een leven lang meegaan, tot veilige en stijlvolle benches die een huis in een huis creëren, en knusse hondendekens om mee te loungen en de bank haarvrij te houden - onze innovatieve ontwerpen maken het wonderlijk en geweldig om een baasje te zijn.

Reacties:

Er zijn nog geen reacties