Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

De beste manier om uw hond op te tillen


Poodle cross being carried by their owner

Poedel kruising die wordt gedragen door de eigenaar.

Meestal vinden honden het prettig om zelf te wandelen en hun benen te gebruiken. Maar er zijn gevallen waarbij ze opgetild moeten of willen worden. Dit kan komen door hun leeftijd, blessures of om ze over een gevaar heen te helpen. Wij geven je de beste manieren om de hond op te tillen.

De hond voorbereiden om opgetild te worden

Het kan een hond verrassen als hij zomaar wordt opgetild, dus het is goed om ze van tevoren een seintje te geven. Dit kan een verbaal seintje zijn zoals ‘oppakken’, wat je ook weer kunt koppelen aan het krijgen van een lekkere snack. Daardoor zal de hond het optillen gaan associëren met iets leuks.

Houd de lichaamstaal van jouw hond in de gaten als je hem voor het eerst oppakt. Als hij gespannen lijkt, of gromt, dan vindt hij het niet prettig om opgetild te worden, of de manier waarop je het doet is onprettig voor hem.

Hoe til je een puppy op?

Puppy’s dienen volledig gevaccineerd te zijn en tot die tijd kunnen ze niet op straat wandelen. Maar dit moet geen excuus zijn om de hond niet te socialiseren. Er zijn genoeg manieren waarop de pup de wereld kan leren kennen vanuit jouw armen of in een hondenwagen.

De beste manier om een puppy op te tillen is door een hand (of beide handen, afhankelijk van de grootte van de pup) op hun borst te plaatsen, onder hun voorpoten. Als je de puppy naar je borst brengt, verplaats dan één hand onder het kontje en houd je andere onder de voorpoten. Ondersteun het lichaam door hem met beide handen vast te houden.

Hoe til je een oudere hond op?

De zorg voor een oudere hond betekent vaak dat het allemaal wat langzamer gaat, omdat de hond nou eenmaal langzamer is geworden en last kan hebben van artritis of andere spier-en gewrichtspijn. De hond heeft misschien hulp nodig om de trap op te komen of de auto in te klimmen. Er zal dus een tijd komen waarop hij opgetild moet worden.

Als de hond niet te zwaar is en je hem alleen kunt optillen, ondersteun dan de achterpoten met één arm en ondersteun de borst of nek met de andere arm.

Hoe til ik een zware hond op?

Grote en gigantische hondenrassen, zoals de Newfoundlander en Deense Dog wegen erg veel! Maar dat betekent niet dat er nooit een moment zal komen waarop ze opgetild moeten worden. Als de hond te zwaar is om in je eentje op te tillen, vraag dan hulp. Ondersteun de hond onder zijn nek en borst en laat een vriend(in) helpen bij de achterpoten. Til de hond niet te lang op, want de druk kan rugpijn veroorzaken. Til de hond alleen op als het noodzakelijk is. Bijvoorbeeld op de achterbank van de auto.

Hoe til je een hond met rugproblemen op?

Til een hond met rugproblemen alleen op als dat echt noodzakelijk is en je advies hebt ingewonnen van de dierenarts. Plaats een arm tussen de voorpoten van de hond en leg de ander tussen de achterpoten. Zorg ervoor dat de hond over zijn gehele lichaamslengte wordt ondersteund, zodat er geen druk wordt uitgeoefend op de rug.

Hoe til je een hond met heupdysplasie op?

Heupdysplasie komt bij het ene ras meer voor dan bij het andere. Rassen waarbij het voorkomt zijn onder andere de Duitse herder en de Rottweiler. Hoewel gewichtsbeheersing en pijnbestrijding de beste manier zijn om deze aandoening onder controle te houden, moeten honden met heupdysplasie vaker opgetild worden. Dit moet voorzichtig gebeuren zodat de aandoening niet erger wordt.

Probeer geen druk uit te oefenen op de achterpoten van de hond. Gebruik één arm om de onderkant van de buik te ondersteunen en de andere om de borst te ondersteunen.

Hoe til je een zwangere hond op?

Probeer een zwangere hond niet op te tillen. Als het niet anders kan, vermijd ondersteuning van de buik. Ondersteun de achterpoten met één arm en de borst met de andere arm.

Omlet en jouw hond

Bij Omlet begrijpen we dat geen hond hetzelfde is. Het ondersteunen van de specifieke behoeften van de ene hond is niet hetzelfde als die voor de ander. Maar wat we wel weten is dat honden allemaal genieten van een superzachte plek om hun benen te laten rusten, zoals de Omlet Topology hondenmanden met fijne hondendeken in een knusse bench. Dat is nog eens luxe.

Reacties:

Er zijn nog geen reacties