Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

De beste manier om uw hond op te tillen

Soms zult u uw hond moeten optillen, of het nu is om hem ergens in- of overheen te helpen of gewoon om met hem te knuffelen.


Hoe til ik een puppy op?

De beste manier om uw pup op te tillen is door beide handen op zijn borst, achter zijn voorpoten, te plaatsen. Wanneer u de pup naar uw borst brengt, verplaats dan meteen een hand om het achterste van de pup te ondersteunen en houd uw andere hand achter zijn voorpoten om zijn borst te ondersteunen. Ondersteun het lichaam van uw puppy door hem met beide armen vast te houden.

Wanneer uw puppy het echt niet leuk vindt om opgetild of gedragen te worden, is het misschien nodig om zijn nekvel vast te pakken om te voorkomen dat hij zal bijten.


How to pick up a puppy by the scruff
Een pup die aan zijn nekvel wordt opgetild

Hoe til ik een oudere hond op?

Als uw hond niet te zwaar is en u hem alleen op kunt tillen, ondersteun dan zijn achterpoten met één arm en ondersteun met uw andere arm zijn bost of hals. Wanneer uw hond bang is kunt u zijn nekvel vasthouden om te voorkomen dat hij u zal bijten, of u kunt hem een muilkorf en een korte riem omdoen zodat u beter in staat bent zijn hoofd te beheersen.


Hoe til ik een zware hond op?

Als uw hond te zwaar is om door één persoon te worden opgetild, vraag dan altijd om hulp. Ondersteun de voorkant van uw hond onder zijn hals of borst en vraag iemand anders om de achterkant van uw hond te ondersteunen onder zijn achterpoten. Zorg ervoor dat u uw hond niet te lang optilt omdat u misschien druk op zijn rug uitoefent. Til uw hond alleen op als het noodzakelijk is, bijvoorbeeld wanneer u hem achterin uw auto wilt zetten.


Hoe til ik een hond met rugproblemen op?

Til een hond met rugproblemen alleen op als dit strikt noodzakelijk is. Plaats een arm tussen de voorpoten van uw hond en de andere tussen zijn achterpoten. Zorg ervoor dat dat u uw hond over zijn gehele lichaamslengte ondersteunt zodat er geen druk wordt uitgeoefend op zijn rug.


Hoe til ik een zwangere hond op?

Als het niet noodzakelijk is til een zwangere hond dan niet op. Als u haar echt op moet tillen, ondersteun dan nooit haar buik. Ondersteun de achterpoten van uw hond met één arm en ondersteun met uw andere arm haar borst voor haar voorpoten.


Hoe til ik een hond met heupdysplasie op?

Er zijn veel honden die lijden aan heupdysplasie. Zij moeten vrij vaak worden opgepakt en gedragen, bijvoorbeeld om ze in of uit de auto te helpen. Probeer geen enkele druk uit te oefenen op de achterpoten van uw hond. Houd een arm onder de buik van uw hond om zijn achterkant te ondersteunen en gebruik uw andere arm om zijn borst te ondersteunen.Klantenfoto's

Reacties Leave a comment

Er zijn nog geen reacties