Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

De hond in de auto

Travelling with your dog is easy with Omlet’s Cushion Dog Bed

Reizen met de hond is makkelijk met Omlets hondenkussen.

Er gaat niets boven het springen in de auto en op pad gaan met een hond aan je zijde terwijl zijn staart kwispelt bij het vooruitzicht op avontuur. Maar om zeker te zijn van een veilige en comfortabele reis, heb je meer nodig dan alleen een riem en aai over de bol. Als je gaat rijden met de hond in de auto moet je rekening houden met een aantal dingen, van veiligheidsregels tot hun behoeften én de juiste producten die je helpen tijdens langere reizen.

Is het veilig om de hond mee te nemen in de auto?

In Nederland is het niet verplicht om de hond vast te zetten in de auto met een bench of hondengordel. Maar als een huisdier niet rondwandelt in de auto, zorgt dit niet alleen voor minder afleiding, maar ook voor een veiligere rit voor iedereen. Laat de hond NOOIT alleen in de auto!

Reizen met puppy’s in de auto

Reizen met puppy’s kan leuk zijn, maar ook erg uitdagend. Een nieuwe pup is nog niet gewend aan het gevoel dat het autorijden met zich meebrengt en dit kan ook zorgen voor ongelukjes onderweg. Zorg dus voor een kartonnen doos of reisbench met wat absorberende dekens of kranten. Het is ook verstandig om iemand anders mee te nemen die de hond aandacht kan geven en gerust kan stellen.

Om een pup te helpen acclimatiseren aan autoritjesbegin je met korte tochtjes door de straat en deze maak je steeds wat langer als de hond eraan went. Maak de auto een positieve plek door middel van snoepjes, speeltjes en genoeg beloning.

Wagenziekte bij honden

Honden kunnen, net als mensen, wagenziek worden. Om dit te voorkomen neem je de hond al vanaf jonge leeftijd mee in de auto (indien dit mogelijk is). Als je de pup of hond net hebt, neem hem dan in de eerste weken regelmatig mee op korte tripjes. Varieer van plekken waar je naartoe rijdt, zodat de hond een autorit niet gaat associëren met een bezoek aan de dierenarts. En om het risico op wagenziekte bij honden te minimaliseren, beperk je de inname van eten of snacks voordat jullie op pad gaan. Biedt daarentegen wel verstopte snacks aan in de bench die de hond bezig kunnen houden en op zijn gemak kunnen stellen.

Signalen van wagenziekte bij honden zijn overmatig kwijlen, overgeven, of onrust. Als jouw hond deze symptomen laat zien, neem dan contact op met de dierenarts. Deze kan helpen de wagenziekte onder controle te houden, of dat nou met medicatie is, door middel van conditionering, of een andere remedie. Zoek altijd professioneel advies bij problemen, want het welzijn van de hond staat op de eerste plaats.

Reisbenches voor honden

Investeer in een reisbench om het comfort en de veiligheid van de hond te verhogen tijdens een autorit. Bij de keuze voor een reisbench moet je rekening houden met een bench die de juiste maat is, zodat de hond comfortabel kan zitten, draaien en liggen. De beste reisbenches hebben een schuin voorpaneel met een vergrendelde deur zodat je gemakkelijk in en uit de bench kunt halen.

Omlets draagbare hondenbenches zijn te verkrijgen in verschillende maten, zijn makkelijk op te vouwen en hebben een dubbele deur. Maar welke bench je ook kiest: zorg er eerst voor dat de hond thuis geleidelijk gewend is geraakt aan de bench, voordat je hem gebruikt om mee te gaan reizen. Hierdoor associeert de hond het met een positieve ervaring en dat maakt de autorit leuker voor iedereen.

Omlet en jouw hond

Als het gaat om de behoeften van jouw hondenvriend tijdens het reizen, gaat Omlet altijd een stapje verder. Onze doordachte ontwerpen prioriteren het comfort, de veiligheid en het geluk van jouw hond tijdens elke reis. Van innovatieve reisbenches voor honden tot designer halsbanden tot comfortabele hondenmanden, Omlet begrijpt dat het belangrijk is om elk avontuur leuk en stressvrij te houden.

Reacties

Er zijn nog geen reacties