Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

De dagelijkse routine van een hond

Het is een grote verantwoordelijkheid om een hond toe te voegen aan je huishouden, want hij heeft je tijd en zorg nodig. Deze gids laat zien hoe een normale dagelijkse routine voor een hond of puppy eruitziet. De routine kan variëren van hond tot hond, afhankelijk van het ras, de leeftijd en jullie huidige schema. Toch kan dit een handig startpunt voor je zijn als je nog twijfelt of je een hond moet nemen en hoeveel tijd je daar dan aan kwijt bent. Het is heel belangrijk dat je de tijd hebt om je hond de aandacht te geven die hij nodig heeft om een gelukkig en gezond leven te leiden.

De ochtendroutine van je hond

07:00 - Na een lange nachtrust op zijn Topology hondemand, moet de hond eerst een plasje doen. Neem hem (of haar) mee naar buiten met een matchende halsband en riem. Zo staan jullie meteen weer met elkaar in verbinding nog voordat de dag begint.

07:30 - Als je de hond twee keer per dag voert, dan is dit de perfecte tijd om te gaan ontbijten. En laat hem niet bedelen naar jouw ontbijtje!

08:00 - Zo ongeveer een half uur nadat de hond het ontbijt op heeft, neem je hem mee op een nieuwe wandeling zodat hij opnieuw een plasje of grote boodschap kan doen als dat nodig is. Bij sommige hondenrassen is het beter om wat langer te wachten met beweging na het eten. Volwassen honden zijn er wat beter in om het op te houden, maar puppy's kunnen er veel moeite mee hebben.

09:00 - Dit is het moment waarop de hond zich kan settelen voordat jij naar je werk gaat, of zich kan vermaken met een speeltje terwijl jij je klaarmaakt. Als je een tuin hebt, dan kan hij daar zijn, maar laat je niet verleiden de hond buiten te laten terwijl jij op je werk bent. Als je het gelukt hebt dat je de hond mee kunt nemen naar het werk, dan is dat helemaal ideaal.

De middagroutine van de hond

13:00 - De meeste honden vinden het geweldig als je tijdens de lunchpauze terugkeert naar huis, zodat ze uitgelaten kunnen worden en met je kunnen spelen, bewegen en knuffelen. Andere honden wachten geduldig tot je weer terugkomt in de avond. Als er iemand is die twintig minuten op de hond kan passen, dan is dat nog beter.

Je hond moet de hele dag door water tot zijn beschikking hebben. Als je zelf thuis bent dan is de vroege middag een goed moment om het water te verversen. En als je een puppy hebt, dan is dit ook het beste moment om de lunch te serveren. De meeste honden gaan ‘s middags lekker slapen, dus je hoeft niet elke minuut paraat te staan om hun behoeften te vervullen. Het is voor de hond niet prettig als je hem een lange tijd alleen laat. Wanneer je de hele dag weg bent, is een hondenoppas of een hondenuitlaatservice noodzakelijk om de hond de nodige aandacht te geven. Het is belangrijk om te weten dat, als je elke dag naar je werk gaat en de hond daardoor altijd alleen is, hij niet gelukkig zal zijn.

13:30 - De hond moet opnieuw wandelen voor je teruggaat naar je werk. En probeer daarbij ook te spelen (en trainen), zodat de hond zijn energie kwijt raakt en de rest van de middag rustig in de bench kan liggen. De bench moet een plek zijn waar de hond zich veilig voelt als jij niet thuis bent. Ontdek hoe je de hond op de juiste manier kunt trainen om in de bench te gaan.

De avondroutine van je hond

18:00 - Kom je terug van je werk? Maak je dan klaar om de hond enthousiast te begroeten bij de voordeur, want de hond geeft je geen andere keuze. Vul de waterbak weer bij, voordat jullie gaan zitten voor het diner. En als de hond klaar is met eten, neem hem dan weer mee voor een wandeling zodat hij een uitlaatklep heeft voor al die opgebouwde energie. Je kunt dit moment ook gebruiken om te trainen. Het is verstandig om wat tijd tussen het eten en de beweging te laten, zodat de hond zijn eten kan verteren.

20:00 - De hond is misschien nog te energiek om zich op te rollen en in slaap te vallen. Neem hem mee naar buiten, maar speel niet met hem. Je wil niet dat hij te enthousiast wordt, omdat het anders een probleem wordt om hem weer rustig te maken voordat jullie gaan slapen.

Omlet en jouw hond

Het is een behoorlijke verantwoordelijkheid om een hond toe te voegen aan je huishouden. Bij Omlet zorgen we voor huisdieren en hun baasjes, of je nu samen op avontuur gaat of samen knus thuis zit. Met luxe hondenmanden, hondenbenches en een assortiment met hondenproducten dat gemaakt is om perfect bij jouw hond te passen, zal jullie tijd samen altijd zorgen voor verbinding.

Dog enjoying their time in Omlet’s Fido Classic Dog Crate

Hond heeft het naar zijn zin in de Fido Classic Reisbench van Omlet.

Reacties

Natalie, 1 november 2023

Mijn pup is 12 weken oud, ik ga van 4 maaltijden naar 3. Welke tijden moet ik mijn pup voeren?