Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Kan ik mijn hond...

Restjes uit de keuken voeren?

We kunnen allemaal gevoelig zijn voor puppyogen die ons smekend aankijken wanneer ze om een snack te vragen. Toch moet u de verleiding weerstaan, veel hondenziekten worden namelijk veroorzaakt door onjuiste voeding. Door uw hond restjes te geven moedigt u ook bedelgedrag aan, en dat kan behoorlijk op uw zenuwen gaan werken als u een uitgebreid familiediner aan het bereiden bent.


A Beagle eating scraps from the table
Een beagle steelt een vis van een bord

Restjes uit de keuken kunnen uw hond ziek maken

Probeer te voorkomen dat uw hond voedingsrestjes krijg en probeer ook te voorkomen dat u hem bewerkt voedsel bestemd voor mensen geeft. Honden kunnen erg ziek worden wanneer ze iets krijgen dat ze niet goed kunnen verteren. Ook is het niet altijd makkelijk te achterhalen of voedsel ingrediënten bevat die giftig zijn voor honden, zoals snoepjes met xylitol (een artificiële zoetstof die bijzonder giftig is voor honden).


Botten voor honden?

Heeft u zich ooit afgevraagd waarom wilde wolven zulke mooie schone tanden hebben? Dit komt omdat ze op grote rauwe botten van dieren kauwen waar nog kraakbeen en zacht weefsel aan zit.


A white wolf with an animal carcass
Een witte wolf met een karkas van een dier

Honden zijn dol op een groot, sappig bod, maar het is van belang dat u de gezondheid van uw hond in de gaten houdt wanneer u hem wilt belonen. Uw lokale dierenwinkel is de beste plek om een bot voor uw hond te kopen. Kies een bod dat groter is dan de kaak van uw hond en dat niet breekt. Hij zal er misschien uren over doen voordat hij het bot heeft verorberd maar hij zal genieten van elke minuut.


A black Labrador eating a big raw bone in the garden
Een zwarte labrador eet een groot rauw bot in de tuin

Houd uw hond altijd in de gaten wanneer hij een bot eet want er bestaat altijd de kans op verstikking, zelfs wanneer er op de verpakking vermeld staat dat het veilig is.


Botten voor honden die veilig zijn maar alleen bedoeld zijn om op te kauwen

Ongekookte grote mergpijpen zullen niet breken in de bek van uw hond - ze zijn enkel bedoeld om op te kauwen. Ze bevatten geen gezonde voedingsstoffen, wel geven ze uw hond afleiding en verzorgen zijn tanden uitstekend. Uw dierenwinkel verkoopt waarschijnlijk grote smakelijke runderbotten waarmee uw hond zich uren kan bezighouden. Misschien verkoopt uw dierenwinkel zelfs wel smakelijke heupbeenderen of zelfs ribben.


A dog chewing a large beef bone
Een hond kauwend op een groot runderbot

Botten die veilig zijn voor uw hond om op te kauwen en door te slikken

Als u uw hond iets extra voedzaams wilt geven om te eten, koop dan een rauw, hol, lichtgewicht bot van pluimvee - meestal van kippen of kalkoenen. Deze worden verkocht door de meeste dierenzaken, zijn erg goedkoop en heel smakelijk. Honden vinden met name de nek van de kalkoen en kippenvleugels heerlijk.


A great big safe bone for chewing and eating
Een mooi groot en veilig bot voor honden om op te kauwen en op te eten

Gevaarlijke botten voor honden

Geef u hond nooit botten die zo klein zijn dat hij erin kan stikken, of gekookte botten die makkelijk versplinteren. Gekookte botten kunnen schade aanrichten aan de mond van uw hond - gebroken tanden, bloedend tandvlees en sneeën in de tong. Ook kunnen de afgebroken stukken vast komen te zitten in de keel van uw hond, de maag en ingewanden, waar het vreselijke schade kan aanrichten.


Eieren voeren?

Ja! Eieren zijn bijzonder voedzaam voor honden. Wanneer u uw hond zo nu en dan een ei geeft zult u snel een aanzienlijke verbetering zien in glans van zijn vacht. Zorg er wel voor dat u het hem in zijn voederbak geeft, anders zit u met een grote kleverige troep op de keukenvloer.


Assorted chicken eggs
Een verzameling kippeneieren

Rauwe eieren of gekookte eieren?

Sommige mensen zeggen dat het niet verstandig is om een hond rauwe eieren te geven vanwege het risico op salmonella. Salmonella komt echter zelden voor bij honden en wanneer er geen scheuren in de eieren zitten wanneer u ze koopt, zou het in orde moeten zijn. Wanneer u uw hond een ei wilt geven, geef hem dan ook de schaal. Hij zal het heerlijk vinden om de schaal te openen en binnenin de voedzame slijmerige verrassing te vinden. Ook kunt u altijd een ei breken over het voer van uw hond.


Vis voeren?

Ja - vis is een goede bron van eiwitten en Omega 3. Er wordt aangenomen dat Omega 3 bijdraagt aan de ontwikkeling van de hersenen. U weet maar nooit, misschien wordt uw dier wel slimmer wanneer u hem regelmatig wat vis geeft. Het is wel van belang dat u de graten en botjes uit de vis verwijdert.


A golden Labrador eating a deboned fish
Een labrador eet een vis zonder graten

Verwijder de botten

Sommige mensen raden aan om rauwe vis in zijn geheel aan uw hond te voeren als onderdeel van zijn dieet. Om er zeker van te zijn dat uw hond zich niet verwondt raden wij aan de vis eerst te koken en de botjes te verwijderen. De botten en graten kunnen de mond en spijsverteringsstelsel van uw hond beschadigen.


Kook vis voordat u het aan uw hond voert

Het is belangrijk dat u vis kookt voordat u het aan uw hond voert. Hoewel sommige mensen rauwe vis in zijn geheel aan hun honden voeren, adviseren wij de vis eerst te koken, ook om alle schadelijke parasieten te doden. Sommige vissoorten, met name zalm, kunnen parasieten bevatten die bijzonder schadelijk zijn voor honden.


Granen / rijst?

Het zal u misschien zijn opgevallen dat commercieel hondenvoer een verscheidenheid aan granen en rijst bevat. Een hond die alleen voeding krijgt dat is gebaseerd op granen (zoals het meeste gemiddeld geprijsde hondenvoer) kan er ongezond uitzien. Een hond heeft meer nodig dan dit. Geef uw hond eieren en verschillende soorten vlees zodat hij gezond en sterk blijft. Lees ons hoofdstuk over rauw vlees om het dieet van uw hond uit meer eiwitten en minder granen te laten bestaan.


Two Great Danes feeding from the same bowl
Twee Deense doggen eten uit dezelfde voerbak

Het zal u misschien opvallen dat een hond met een graanrijk dieet vrij veel eet. Het zal u misschien ook niet zijn ontgaan dat een groot deel er ook weer aan de andere kant uitkomt. Dit komt door de lage voedingswaarde.


Gekookte kip en rijst voor een maag die van streek is

Met name de maagjes van puppy’s kunnen snel van streek raken, maar honden van alle leeftijden kunnen ziek worden. Ongekruid voer dat niet zwaar op de maag valt is in dit geval vaak de beste remedie. De meeste dierenartsen zullen aanraden een aantal maaltijden te geven bestaande uit gekookte kip en rijst.

Wanneer u weer overgaat op het voer dat u uw hond normaal gezien voert en symptomen zoals diarree, obstipatie, een jeukende huid en warme oren blijven aanhouden, dan is het verstandig om een bezoek te brengen aan de dierenarts om te achterhalen of uw hond misschien allergische is voor het voor dat u hem geeft.Verwante producten

Klantenfoto's

Reacties Leave a comment

Er zijn nog geen reacties