Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Hondenkennels en hondenpensions

Het beeld van een hond in een hondenkennel is met name te danken aan stereotypen uit films en oude tekenfilms zoals Tom en Jerry - een hond die eindeloos ligt te slapen in een houten kennel.

Het probleem met houten kennels is dat ze moeilijk schoon te maken zijn en te maken kunnen krijgen met vlooien, bloedluis en... nouja, eigenlijk zijn ze gewoon niet meer van deze tijd. Veel beter is een hondenbench. Lees meer over benchtraining in dit deel van onze gids.


Dog drinking from bowl outdoors
Een hond drinkt buiten uit zijn waterbak

Een hondenpension als u op vakantie bent

Er komt een tijd dat u gebruik moet maken van een ander soort kennel: een hondenpension. Misschien gaat u op vakantie en kunt u uw hond niet meenemen of bent u in huis bezig met een verbouwing. Wat de reden ook is, het vinden van een goed pension is belangrijk.

Ga altijd eerst kijken bij het pension voordat u uw hond er langere tijd laat verblijven. Er zijn hele goede kennels, maar er helaas ook kennels waar u uw hond niet wilt achterlaten.


Dog Kennels holiday
Een goed pension kan een aangename vakantie zijn voor uw hond

Wat kunt u verwachten van een hondenpension?

Als u nog nooit eerder in een hondenpension bent geweest is het goed om te weten wat u kunt verwachten. Er is altijd sprake van een hoop geblaf en gehuil en de geur van een hondentoilet hangt altijd in de lucht. Dit is geen probleem en is onvermijdbaar.

Als u eenmaal over de schok heen bent van een hoop honden die samen op één plek verblijven, probeer dan te letten op de volgenden dingen:

  • Zijn de werknemers enthousiast?
  • Het is belangrijk dat er een goede planning is voor voeding, wandelen en de algemene verzorging van de honden.
  • De hondenkennels moeten schoon zijn - natuurlijk kan er hier en daar hondenpoep liggen, zolang er maar geen sprake is van ophopingen.
  • De werknemers moeten echt van honden houden. Dit is niet een plek om te werken in afwachting van een andere job.

Dog with treat outdoors
Een goed hondenpension geeft uw hond voldoende beweging

Stel vragen over wanneer en waar de honden worden uitgelaten. De medewerkers dienen u te vragen hoe uw hond is met andere honden en wat hij fijn en niet fijn vindt. Als het goed is krijgt u een formulier waarop u alle informatie in kunt vullen die nodig is om ervoor te zorgen dat uw hond een aangename tijd heeft als u er niet bent.

Opgelet

Als u iemand kent die eerder gebruik gemaakt heeft van het pension kunt u vragen stellen voordat u zelf op bezoek gaat.

Helaas kan het waar zijn dat ze goedkoopste kennel de slechtste is - tenzij het een klein pension is (voor twee of drie honden). Vaak is het zo dat u krijgt waarvoor u heeft betaald, net als in een vakantieresort voor mensen.


Dog poop on lawn
Een bepaalde hoeveelheid hondenpoep is onvermijdelijk in een hondenpension

Blijf uit de buurt van hondenpensions die niet goed zijn onderhouden. Ook is het vaak geen goed idee om gebruik te maken van kleine, niet goed georganiseerde pensions. Een verblijf in een pension is de eerste keer altijd wat stressvol voor uw hond. Hij verdient het beste verblijf.

Reacties

Er zijn nog geen reacties