Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Honden en baby's

Veel ouders menen dat het hebben van een hond een goede oefening is wanneer je voor kinderen wil gaan zorgen. Ze hebben allebei aandacht en sturing nodig en ze zullen ook allebei bij je in bed gaan liggen, tenzij je ze wat anders aanleert. Ook dwingen ze je om je leven af te stellen op hun basisbehoeften. Maar misschien is de grootste uitdaging nog wel om op hetzelfde moment voor zowel hond als kind te zorgen. Honden en kinderen kunnen samen, maar je moet wel een aantal stappen nemen om je hond voor te bereiden op de komst van de baby.


Bull Terrier puppy showing a baby how to crawl
Een Bullterriër helpt de baby met kruipen

Honden en baby’s: laat het werken

Een goed getrainde hond zal de nieuwe baby leren accepteren als nieuw deel van het gezin en erkennen hoe belangrijk de baby voor je is. Maar een ding waar mensen vaak over vallen is de verdeling van tijd en prioriteit. Een baby kan veel tijd kosten, waardoor je hond zich in de steek gelaten en verward kan voelen. Wat gebeurt er met de hond en wie zal er voor hem zijn om met hem te spelen, wandelen en knuffelen? Dit zijn vragen die je jezelf moet stellen wanneer je een hond neemt op het moment dat je ook aan verdere gezinsuitbreiding denkt.

Als de baby eerder is dan de hond, kan een nieuwe pup het kindje waardevolle levenslessen leren over vriendschap en zorg. Maar wie er ook eerder was: honden en baby’s moeten nooit alleen gelaten worden.

Hoe leer je de hond zich rondom de baby te gedragen?

Honden en kinderen kunnen een sterke band ontwikkelen en de hond zal meestal de beste vriend en beschermer worden van het kindje.

Om je hond en baby aan elkaar voor te stellen, moet je de hond eerst laten snuffelen aan een kledingstuk van de baby. Dit moet gebeuren voordat ze elkaar in het echt zullen ontmoeten. Houd, om te beginnen, de kleding op een afstandje van de neus van de hond. Als ze de baby na een paar dagen zullen zien, herkennen ze de geur waar jij ze bekend mee hebt gemaakt.

Nogmaals: laat de baby niet alleen met de hond, ook al vertrouw je jouw hond volledig.

Alle honden hebben training nodig voordat ze aan kinderen geïntroduceerd worden. Als je van plan bent een hond te nemen voordat je een baby krijgt, houd er dan rekening mee dat sommige hondenrassen wat meer op familie gericht zijn. Het is verstandig om de verschillende hondenrassen eerst te onderzoeken, om zeker te zijn dat hij bij je familie, huis en levensstijl past - vooral als dit je eerste hond is. . Door dit te doen, krijg je meer begrip over de eigenschappen van de hond en zijn gedrag, waardoor je hem op een gepaste manier kunt trainen.

Honden en baby’s: 5 dingen om te overwegen

1. Kinderen kunnen het leuk vinden om de hond te enthousiasmeren. Als ze de hond herhaaldelijk uitdagen, kan hij uiteindelijk boos worden en misschien zelfs gaan bijten. Stop dit gedrag dus zodra je het opmerkt.

2. Kinderen die bang zijn voor honden, kunnen wegrennen van de hond en gillen. Het is verstandig om je kinderen te leren om rustig te blijven in de buurt van de hond, anders kan het gedrag speelsheid oproepen, waardoor de hond kan gaan stoeien of zelfs agressief wordt.

3. Honden kunnen nogal beschermend tegenover hun Dogs can often be protective of their hondenspeeltjes, voeding of botten zijn. Leer de hond dat ze niet agressief mag reageren wanneer iemand deze spullen aanraakt, maar leer je kinderen ook dat ze geen Teach your dog that they should not show aggression when somebody approaches them, but equally, teach your children not to try to take away a hondenspeelgoed, voedsel, etc. moeten afpakken waar de hond mee bezig is.

4. Kinderen kunnen soms een beetje te speels doen en zelfs aan de vacht, oren of staart trekken. Als dit gebeurt, dan is er een kans dat de hond van zich afbijt, ter verdediging. Leer je kinderen dat dit soort gedrag onacceptabel is.

5. Sommige hondensoorten zijn erg goed met kinderen. Honden met een wat kalmer temperament, zoals de Labrador retriever zijn een perfecte keuze voor een familie met kleine kinderen. Maar alleen omschrijvingen van hondenrassen zijn niet het volledige verhaal: ook honden hebben heel verschillende persoonlijkheden.

Maak een veilige plek voor je hond

Je hond moet altijd een eigen plekje hebben waar hij zich kan terugtrekken en kan rusten. Dit is vooral belangrijk als de baby begint rond te kruipen. Benchtraining is een goede manier om ze een rustige, veilige plek te geven waarvan ze zeker zijn dat niemand anders binnen komt vallen.

Een Omlet bench is ontworpen met het oog op het comfort en de veiligheid waar je hond naar verlangt. De Topology luxe hondenmand past perfect in de bench, waardoor je hond het ultieme comfort heeft als hij even niet zo veel zin heeft in de peuter. Je moet je kind leren de hond niet te storen wanneer hij in zijn bench zit, zodat de hond niet plotseling overvallen wordt.

Omlet en jouw hond

Het is belangrijk om je hond te trainen zodat hij zich comfortabel rondom baby’s en kinderen voelt. Hierdoor bouwen de twee een band op met elkaar die net zo sterk is als de band die jij hebt met je hond. Het is de missie van Omlet om dit soort relaties te vieren en koesteren met onze producten. Van hondenbenches en href="/hondenmanden/’’>hondenmanden, tot een groot assortiment andere a whole range of essential producten voor honden, wij maken onze beste designs zodat ze net zo steunend, warm en plezierig zijn als de relatie tussen jou en je hond.

Een bench geeft Fido de veilige ruimte die hij nodig heeft, even weg van de rumoer en hectiek in het gezin.

Een bench geeft Fido de veilige ruimte die hij nodig heeft, even weg van de rumoer en hectiek in het gezin

Verwante producten

Klantenfoto's

Reacties Leave a comment

Er zijn nog geen reacties