Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Honden en baby's

Is het beter om een hond te nemen voordat de baby komt of juist daarna?

Het in huis nemen van een hond voordat u een baby heeft kan een uitstekende manier zijn om uzelf te laten wennen aan het ouderschap. Beiden zullen ‘s nachts proberen in uw bed te kruipen, vereisen zindelijkheidstraining en zullen u vele vertederende en bewonderende blikken opleveren in het park. Aan de andere kant, als u besluit te wachten met het nemen van een puppy kan dat uw kleintjes een heleboel belangrijke levenslessen leren. Zorg er wel voor dat u hun voer niet door elkaar haalt.


Een jong meisje neemt haar viervoetige maatje voor een wandeling
Een jong meisje neemt haar hond mee voor een wandeling

Maar op een serieuze noot, dit is een beslissing waar u het beste goed over na kunt denken. Het is belangrijk om te onthouden dat een hond een commitment is voor de lange termijn en dat u met een baby misschien niet meer genoeg tijd heeft om voor uw hond te zorgen. Een hond die haar hele leven uw onverdeelde aandacht heeft gehad kan jaloers worden wanneer ze op de tweede plaats komt. Tegelijkertijd kan een puppy enkele risico’s meebrengen voor kinderen. U kunt het beste bewust zijn van de risico’s en hoe ze te voorkomen; toezicht is cruciaal.


Hoe leert u uw hond zich te gedragen rond een baby of kind

Honden en kinderen kunnen een sterke en liefdevolle band ontwikkelen. Meestal worden ze hechte vrienden en zal uw hond uw kind helpen beschermen. Honden gedragen zich vaak anders in de buurt van kinderen en kunnen vaak goed met allerlei soorten onvoorspelbaar gedrag overweg. Maar dit is absoluut niet vanzelfsprekend en kan wel of niet in het karakter van uw hond zitten, dus u zult uw hond moeten trainen om wat meer vergevingsgezind te zijn richting kleverige vingers en geschreeuw. Natuurlijk is het ook belangrijk in acht te nemen dat dit tweerichtingsverkeer hoort te zijn en het is belangrijk uw kinderen te leren hoe ze zich horen te gedragen rond uw, en andere, honden.


Een jongetje rolt heerlijk door het gras met zijn Golden Retriever
Een jongetje rolt heerlijk door het gras met zijn golden retriever

Om gevaarlijk gedrag te voorkomen van uw hond in de buurt van uw baby of kleine kind, begint u het beste door uw hond kennis te laten maken met een kledingstuk van uw baby voordat u hem kennis laat maken met uw kind. Houd de kleding met de geur van uw kind ver weg van de neus van uw hond. Door de geur van de kleding in de lucht te laten hangen zodat uw hond het kan ruiken, in plaats van de kleding onder haar neus te houden, leert uw hond dat de geur bij u hoort. Dit zal het dier leren uw baby te respecteren wanneer u in de buurt bent, en natuurlijk moet u nooit uw baby alleen laten met een hond, ook al bent u er zeker van dat hij te vertrouwen is.


Een jong meisje buiten met haar Labrador
Een jong meisje buiten met haar labrador

Dingen die fout kunnen gaan

  • Kinderen kunnen het grappig vinden een hond op te hitsen. Als ze uw hond herhaaldelijk uitlokken zal deze uiteindelijk tegen uw kind uitvallen en misschien zelfs bijten. Daarom is het uitermate belangrijk dergelijk gedrag van uw kind te stoppen zodra u het opmerkt.
  • Kinderen die bang zijn voor honden kunnen op een onverwacht moment besluiten van uw hond weg te rennen of om te gaan schreeuwen. Het is een goed idee om uw kinderen te leren kalm te blijven in de buurt van uw hond, anders kan het gebeuren dat dit soort gedrag agressie of speelse agressie uitlokt bij een hond.
  • Honden kunnen af en toe flink beschermend zijn over hun speeltjes, voer of kauwbotten. Leer uw hond geen agressie te tonen wanneer iemand nadert, maar, tegelijkertijd, leer uw kinderen dat dergelijk gedrag alsnog kan gebeuren.
  • Kinderen kunnen wel eens iets te speels met honden omgaan en zullen misschien zelfs aan de vacht, oren of staart van uw hond trekken. Als dit gebeurt is er altijd de kans dat uw hond in verdediging zou kunnen bijten. Leer uw kinderen dat dit soort gedrag onacceptabel is zodat uw hond nooit op een dergelijke manier wordt uitgelokt.

Een baby en een bulterriër spelen op het gras
Een baby en een bullterriër spelen op het gras

Sommige hondenrassen staan erom bekend dat ze uitzonderlijk goed zijn in de omgang met kinderen. Honden met een kalmer karakter zoals de labrador zijn de perfecte keus voor een gezin met kleine kinderen. Dit ras in het bijzonder heeft een zeer tolerant en liefdevol karakter, dat perfect bij kinderen past. Ons hoofdstuk over honden en kinderen zal u kunnen helpen om het perfecte ras voor u te vinden. Of u kunt in onze hondenrassengids rondkijken om meer te weten te komen over onder andere het karakter van verschillende hondenrassen. Het is echter wel goed te onthouden dat alle honden hun eigen, bijzondere persoonlijkheden hebben.


Een hond aanschaffen wanneer uw kinderen naar school gaan

Honden vinden het heerlijk aan de schoolpoort te wachten totdat hun favoriete kleine maatje naar buiten komt om met ze te spelen. De zorg voor een hond kan kinderen verantwoordelijkheid en respect leren. Het kan ook helpen om hun sociale vaardigheden te ontwikkelen, en om ze aan te moedigen wat frisse lucht en beweging te krijgen. Om meer te weten te komen over hoe u uw kinderen kunt leren op de juiste manier om te gaan met honden, kunt u deze link volgen.


Een jong meisje met een Siberische Husky puppy
Een jong meisje met een siberische husky puppy

Houd altijd toezicht op uw hond

Kortom, de meest effectieve manier om agressief gedrag te voorkomen is om altijd toezicht op uw kinderen en honden te houden en problemen te anticiperen voordat ze zich voordoen. Als u goed toezicht houd op uw de interacties tussen uw hond en kinderen, dan kunt u ingrijpen voordat dingen uit de hand lopen.

Een jonge beagle wordt uitgelaten terwijl ouders een oogje in het zeil houden
Een jonge beagle wordt uitgelaten terwijl ouders een oogje in het zeil houden

Gerelateerde producten

Klantenfoto's

Reacties: Leave a comment

Er zijn nog geen reacties