Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Hoeveel kost hondenbezit?

Het in huis nemen van een hond is een dankbare en lonende bezigheid, en de economen bij ons op kantoor hebben berekend dat de kosten/baten analyse van het bezitten van een hond duidelijk positief uitvalt. Toch, dat gezegd hebbende, hondenbezit omvat het levenslang moeten kopen van voedsel, traktaties, beddengoed, spulletjes voor de verzorging, voor beweging, speeltjes en rekeningen van de dierenarts die behoorlijk kunnen oplopen. We willen u niet onnodig bang maken, maar de schattingen zijn dat de gemiddelde kosten over de levensduur van een hond tussen €11,000 en €22,000 zijn.


De kosten van het kopen van een hond

Of u nou een rashond wilt kopen, of een kruising, wij raden u aan uw hond te kopen van een geregistreerde en gerespecteerde fokker. De aanvankelijke extra kosten van een goed gefokte hond kunt u zien als een uitstekende investering, en kan u op de lange termijn veel geld uitsparen. Een slecht gefokte hond, bijvoorbeeld, kan slechte heupen of ongebruikelijke gezondheidsproblemen hebben die uiteindelijk kunnen leiden tot hogere dierenartsrekeningen.

Hoeveel het kost om een hond te kopen varieert van ras tot ras. Kleinere honden leven over het algemeen langer, maar hun voedsel en benodigdheden kosten minder.


Een prachtige Finse spits rent op volle snelheid
Een prachtige Finse spits rent op volle snelheid

Hoeveel kost een rashond?

Rashonden zijn meestal duurder om te kopen omdat er aanzienlijk meer tijd is geïnvesteerd in het onderhouden van de bloedlijn van de hond. Een raspuppy kost doorgaans rond de 800 euro.


Twee schitterende ras-dalmatiërs spelen in herfstbladeren
Twee schitterende ras-dalmatiërs spelen in herfstbladeren

Hoeveel kosten gekruiste honden?

Gekruiste honden kosten doorgaans tussen de 100 euro en 600 euro, en kan dikwijls resulteren in nakomelingen met een lager risico op erfelijke aandoeningen. Echter, in de afgelopen paar jaren zijn zogenaamde “designer honden”, zoals de cockapoo (een kruising tussen een cockerspaniël en een poedel), erg populair geworden en kunnen een flinke smak geld kosten.


Een hond kopen uit een asiel

Als u het geen probleem vindt om een hond van een gemengd ras te hebben dan kunt u overwegen een hond uit een opvangcentrum of asiel te adopteren. Dit is over het algemeen een stuk goedkoper en als u naar een gerespecteerd asiel gaat heeft u een uitstekende kans om een gezonde hond te vinden.


Hoeveel kost het om een hond te bezitten?

De kosten voor het verzorgen van een hond voor een jaar zijn door de band genomen als volgt:


Artikel
Kosten per jaar
 Voer  €350
 Dierenverzekering
 €350
 Dierenarts
 €350
 Verzorging  €250
 Kennels  €150
 Speeltjes en snoepjes
 €120
 Totaal €1750

De gemiddelde levensduur van een gezonde hond is 13 jaar, wat betekent dat de gemiddelde hond over zijn hele leven ongeveer €22,750.


Een gezonde volwassen golden retriever
Een gezonde volwassen golden retriever

Hoeveel kost het om een hond te castreren / steriliseren?

Het is vaak een goed idee om uw hond te laten castreren of steriliseren. De procedure kan uw hond zowel medisch gezien als gedragsmatig ten goede komen en zal ongewenste puppies voorkomen. De kosten kunnen variëren van 80 euro tot meer dan 300 euro. De meeste honden uit het asiel zullen reeds gecastreerd of gesteriliseerd zijn.

Voor meer informatie over het “laten helpen” van uw hond kunt u deze link volgen.


Een allerschattigste, kleine golden retriever puppy
Een allerschattigste, kleine golden retriever puppy

Hoeveel kost het om een hond in een kennel te houden?

Prijzen voor kennels kunnen flink uiteenlopen gebaseerd op wanneer en waar u ze nodig heeft. Dat gezegd hebbende, hier is een voorbeeld van de typische dagelijkse kosten van het in een kennel plaatsen van honden van verschillende groottes.


Drie honden in een kennel voor het weekend
Drie honden in een kennel voor het weekend

Maat hond
Dagelijkse kosten
Voorbeeldrassen
 Schoot en klein  £10 Jackrussell terriër, Yorkshireterriër, mopshond
 Middelgroot
 £11 Beagle, cockerspaniël, springerspaniël
 Groot
 £13 Collie, labrador, retriever,
 Reuze  £15 Dobermann, Deense dog, Rottweiler


Verwante producten

Klantenfoto's

Reacties Leave a comment

Er zijn nog geen reacties